Olitpa etsimässä eleganttia pikkujouluillallista tai jouluaaton perinteistä puurolounasta, monet hotellit tarjoavat tänä vuonna vaihtoehtoja jokaiseen makuun.
Seuraavien jouluun panostaneiden hotellien tarjonnasta voi lähteä nauttimaan ilman yöpymistäkin.
Historian havinaa NH Collection Helsinki Grand Hansassa
Keväällä Helsingin ydinkeskustaan avautuneessa NH Collection Helsinki Grand Hansassa juhlistetaan hotellin ensimmäistä joulun aikaa useammankin tapahtuman merkeissä.
Helsingin Seurahuoneen historiaa kunnioittavassa hotellissa pääsee aikamatkalle aina 1900-luvun alkuun saakka.
Ballroomin juhlaillalinen
- Milloin: 4.-5.12. klo 16-18.30 ja 19.30-22.
- Mitä: Juhlaillallinen lauluesityksen ja kauden cocktailien siivittämänä.
- Hinta: 119 €/hlö
Entisen Seurahuoneen Ballroom on palautettu alkuperäiseen loistoonsa, ja nyt kristallikruunujen alla nautitaan kauden juhlavin pikkujouluillallinen.
Keittiömestari Filip Forsbergin luoma menu sisältää alkumaljan, cocktailpalat, kolmen ruokalajin illallisen ja runsaan jälkiruokabuffetin. Illallisen kruunaa baritoni Aarne Pelkosen lauluesitys, joka tuo juhlaan perinteikkään säväyksen.
Eikä tässä suinkaan kaikki, sillä vieraat voivat myös kohottaa maljan legendaarisessa Socis-baarissa, joka avautuu yleisölle kahdeksi päiväksi. Hotellin ja huippusuositun Kupoli-cocktailbaarin juomatuotteesta vastaava baarimestari Mika Koivula on luonut Socis-baarille jouluisen cocktail-listan, jonka drinkit ovat enemmän kuin maistamisen arvoisia.
Joululounas Hansa Café Brasseriessa
- Milloin: 10.-20.12 ti-pe klo 12-14
- Mitä: Kolmen ruokalajin lounas.
- Hinta: 58,90 €/hlö
Hotellin Hansa Café Brasserie tarjoaa joulun herkkuja elegantissa ympäristössä, kun pöytiin katetaan Matti Romppasen suunnittelema kolmen ruokalajin joululounas, josta löytyy muun muassa lohipastarmia ja grillattua Iberico-possua.
Pöytiin tarjoillussa joululounaassa hotellin ranskalaisvaikutteisen historia yhdistyy suomalaiseen ruokaperinteeseen. Tämä jos mikä on täydellinen valinta vaikkapa työporukalle!
Jouluillallinen Hansa Café Brasseriessa
- Milloin: 24.12. klo 17-23
- Mitä: Neljän ruokalajin dinneri.
- Hinta: 69 €/hlö
Jouluaattona Hansa Café Brasserie tarjoaa erityisen joulumenun, jonka juhlavissa annoksissa maistuvat joulun perinteet ja modernit maut.
Tarjolla on muun muassa kevyesti graavattua lohta ja ruskistetussa voissa haudutettua nieriää. Aterian päättää Grand Hansan jouluinen jälkiruokabuffetti.
Tyylikäs ja ikimuistoinen joulu The Hotel Mariassa
Vuosi sitten Katajanokalle avautunut The Hotel Maria toimii vuonna 1885 rakennetuissa arvorakennuksissa, joissa neljän metrin huonekorkeus ja historiallinen tunnelma tarjoavat uniikin ja ylellisen ympäristön myös joulun viettoon.
Täällä voit nauttia hienostuneista makuelämyksistä, upeista joulukoristelusta sekä tunnelmallisesta juhlaohjelmasta, kuten joulupukin vierailusta sekä livemusiikista.
The Hotel Marian jouluaaton puurolounas
- Milloin: 24.12. klo 12-15
- Mitä: Riisipuuroa, suolaista piirakkaa ja glögiä.
- Hinta: 28 €/hlö
Jouluaaton kiireetön aloitus on taattu The Hotel Marian perinteisellä puurolounaalla, jossa tarjolla on haudutetun riisipuuron lisäksi muun muassa suolaista piirakkaa, pipareita, luumuleivonnaisia ja tietenkin glögiä.
The Hotel Marian jouluaaton ja joulupäivän juhlaillalliset
- Milloin: 24.-25.12. klo 16 & 19
- Mitä: Alku- ja jälkiruoat buffetista, pääruoat tarjoillaan pöytiin.
- Hinta: 98 €/hlö
The Hotel Maria jatkaa juhlatunnelmaa jouluaattona ja joulupäivänä tarjoamalla monipuolisen juhlaillallisen, jossa perinteet ja modernit makuelämykset yhdistyvät raikkaiksi kokonaisuuksiksi.
Kun tähän yhdistetään vielä lämmin glögi, kutsuva tunnelma ja hotellin upeat joulukoristeet, ikimuistoinen joulu lähimmäisten kanssa on taattu.
Perinteet kunniaan Haikon Kartanossa
Haikon Kartanon ravintoloiden tarjonta on kokenut uudistuksen, kun osaksi Lapland Hotels -ketjua siirtyneen hotellin ruokatuote uudistettiin täysin. Vanhat perinteet on haluttu nostaa kunniaan, ja muun muassa pöytähopeat ovat tehneet paluun ravintoloiden pöytiin.
Joulu on erinomaista aikaa lähteä kokenemaan Haikon uudet herkulliset makuelämykset.
Kartanoravintolan joululounas
- Milloin: 11.-13.12. ja 18.-20.12. klo 11.30 ja 13
- Mitä: Jouluruokia kalaruoista kinkkuun.
- Hinta: 48 €/hlö
Kartanoravintolan joululounaalla on tarjolla runsas valikoima kala- ja lihaleikkeleitä, joululaatikoita ja kinkkua sekä jälkiruokapöydän suussa sulavia makeita herkkuja ja juustoja. Joululounas katetaan pöytiin kahdessa kattauksessa.
Jouluaaton buffet
- Milloin: 24.12. klo 12-20
- Mitä: Jouluisia herkkuja.
- Hinta: 66 €/hlö
Ei majoittuvat -vieraat pääsevät nauttimaan Haikon joulupöydästä klo 12 ja 14 kattauksissa. Tarjolla on muun muassa kaloja, salaatteja, laatikoita, kinkkua ja jälkiruokia.