5 x Hans Välimäki - opas huippukokin ravintoloihin

Tutustu huippukokin ravintoloiden tarjontaan ja valitse suosikkisi.

Hans Välimäen tiimiin kuuluvat myös Maria von Graevenitz-Välimäki,  Miika Lönn ja Arto Rastas.
Hans Välimäen tiimiin kuuluvat myös Maria von Graevenitz-Välimäki, Miika Lönn ja Arto Rastas.

Huippukokki Hans Välimäki tiimeineen on pistänyt viime vuosien aikana Helsingin ravintolakenttään vauhtia avaamalla viiden vuoden sisään peräti viisi uutta ravintolaa kaupungin ydinkeskustaan. Yhdessä Maria von Graevenitz-Välimäen, Arto Rastaan ja Miika Lönnin kanssa avatut ravintolat ovat saavuttaneet suuren suosion, ja erilaisia ravintolakonsepteja kehutaan kilpaa.

Helpottaaksemme valintaasi, kokosimme oppaan Välimäen ravintoloihin. Katso mitä Bardot, The Rook, Gina, Bouchon Careme ja Brasserie Lionne oikein tarjoavat.

Bistro Bardot

  • Tyyli: Ranskalainen bistro ja brasserie
  • Tunnelma: Rento, mutta tyylikäs
  • Missä: Kluuvikatu 1, Helsinki
  • Kärkiannos: Ruskistetussa voissa paistettu meriantura

Yli 140 vuotta vanhassa Grönqvistin talossa sijaitseva Bardot ammentaa inspiraationsa ranskalaisen keittiön perinteistä. Sen keskiössä ovat klassiset brasserie-annoksia, joiden pääpaino on kaloissa, äyriäisissä ja kasviksissa. Liharuokia ei kuitenkaan ole unohdettu täysin, vaan myös niitä on tarjolla harkitusti.

Rento ja helposti lähestyttävä Bardot on auki viikon jokaisena päivänä lounaasta iltaan, ja sen yhteydessä toimii kesäisin baari sekä katuterassi. Viikonloppuisin Bardotiin kannattaa suunnata myös suositulle brunssille. (Muista tehdä pöytävaraus hyvissä ajoin!)

Italian Bistro Gina

  • Tyyli: Moderni italialainen bistro
  • Tunnelma: Lämminhenkinen
  • Missä: Korkeavuorenkatu 34, Helsinki
  • Muista maistaa: Ginan omaa focacciaa

Italialaisesta keittiöstä ammentavan Italian Bistro Ginan esikuvia ovat ikoniset italialaiset ravintolat, joissa nautitaan ensiluokkaisesta ruoasta, juomasta ja palvelusta  - sisustuksesta ja ilmapiiristä tinkimättä. Ginan ydinajatuksena onkin valmistaa yksinkertaista, herkullista ja käsintehtyä ruokaa, jossa maku ratkaisee.

Maanantaista lauantaihin palvelevasta ravintolasta löytyy myös baari, jonka antimiin kannattaa ehdottomasti tutustua joko ruokailun lomassa tai ihan vain juomapuoleen keskittyen.

Kesäaikaan asiakkaita ilahduttaa sisäpihan suojaisa terassi, jonne voi monesta muusta terassista poiketen tehdä myös pöytävarauksia.

LUE MYÖS: Testissä Bistro Ginan uusi upea sisäpihan terassi

The Rook

  • Tyyli: Ranskalaistyylinen korttelibistro
  • Tunnelma: Romanttinen ja viehättävä
  • Missä: Yrjönkatu 2, Helsinki
  • Muista maistaa: Kaupungin paras Fish & Chips

Upeassa miljöössä sijaitsevan The Rookin konseptia on nyt tarkennettu, ja nykyisin ravintola sukeltaa yhä syvemmälle ranskalaisen keittiön maailmaan. Yksittäisten annosten lisäksi tarjolla on kolmen tai neljän ruokalajin pituinen menu, jonka asiakkaat pääsevät itse kokoamaan sesonkien mukaan vaihtuvan ruokalistan antimista.

Herkullisen, käsintehdyn ruoan lisäksi The Rookissa panostetaan panimotuotteisiin sekä kattavaan viini- ja drinkkilistaan. Erilaisista juomista voi nauttia aterian yhteydessä, ravintolan baarissa tai tyyliin sopivassa salahuoneessa, jonka sisäänkäynti löytyy tietenkin ravintolan kirjahyllystä.

The Rook on avoinna illallisaikoihin tiistaista lauantaihin.

LUE MYÖS: The Rook ensitesti: riistaa ja hämyistä tunnelmaa Hans Välimäen käsialalla

Bouchon Carême

  • Tyyli: Perinteistä ranskalaista keittotaitoa kunnioittava ravintola
  • Tunnelma: Välitön ja lämmin
  • Missä: Aleksanterinkatu 13, Helsinki
  • Muista maistaa: Perinteisen jälkiruokakärryn antimia

Ikonisen Aleksi 13:n toisessa kerroksessa sijaitseva Bouchon Carême on kunnianosoitus ranskalaiselle keittotaidolle. Ravintola tarjoilee rehtiä ja käsintehtyä ranskalaista maalaisruokaa, jossa maku, sesongit ja klassiset tekniikat näyttelevät pääosaa.

Menusta löytyy niin lihaa, kalaa, äyriäisiä kuin kasviksia, ja ranskalaiseen tyyliin kastikkeet ovat myös tärkeässä roolissa. Lounasaikaan tarjolla on kevyempiä annoksia, kun taas illallisella panostetaan runsaampiin makuelämyksiin ja pöydän ääressä valmistettaviin annoksiin.

Maanantaista lauantaihin palvelevan Bouchon Carêmen yhteydestä löytyy myös tyylikäs baari, jossa voi pysähtyä lasilliselle tai syödä rennosti ilman varauksia.

LUE LISÄÄ: Hans Välimäki teki sen taas: Jo kolmas ravintola vuoden sisään!
LUE MYÖS: Bouchon Carême - Aleksanterinkadun kruununjalokivi

Brasserie Lionne

  • Tyyli: Ranskalaisvaikutteinen brasserielämys
  • Tunnelma: Monipuolinen ja eläväinen
  • Missä: Pohjoisesplanadi 37, Helsinki
  • Muista maistaa: Aamiaispuuroa

Välimäen ravintolaperheen uusin tulokas on vappuna avautuva, eurooppalaistyylinen brasserie Brasserie Lionne.

Lionne tarjoaa ranskalaisvaikutteista, käsityötä kunnioittavaa ruokaa aamuvarhaisesta iltamyöhään. Aamuisin tarjolla on oma leipomon tuoreita tuotteita, kuten täytettyjä croissantteja ja cronuteja, tuorepuristettuja mehuja sekä lämpimiä annoksia. Lounas ja illallinen esittelevät puolestaan brasserie-keittiön parhaita puolia aina vasikankieligalantiinista grillattuun hummeriin.

Tarkkaan mietityt yksityiskohdat aina viinihuoneesta jälkiruokakärryyn ja talviterassiin luovat Brasserie Lionneen ainutlaatuisen lämpimän tunnelman, jossa on helppo viihtyä mihin vuorokaudenaikaan tahansa.

LUE LISÄÄ: Hans Välimäki lupaa Helsingin parhaan puuron! Brasserie Lionne tarjoilee ranskalaista brasserie-elämää aamusta iltaan

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi