En nyt oikein tiedä mikä tässä masentaa... jotenkin on energiat vähissä ja alakulo tunkee kylmän tuulen lailla sisimpään vaikka syksy on mun lempivuodenaika! Tekis mieli vaan käpertyä peiton alle kiskomaan suklaalevy toisensa perään ja ... heeeetkinen, STOP! Enpä suostukaan tähän. Asennetta kehiin ja äkkiä! Kun antaa pikkusormen syysmasikselle, menee kohta koko käsi. Aika fiilistellä ihanaa, oikeesti juuri vasta äsken loppunutta kesää, ja tuoda ripaus tuota jo nostalgian kultaamaa lähimenneisyyttä tähän hetkeen.
Kesähän on ihmisen parasta aikaa, joten jospa tänä vuonna pyrkisin ottamaan tavoitteeksi viettää aina tasaisin väliajoin kesäpäiviä ihan ympäri vuoden? Aloitan heti, enkä ensviikolla/enskuussa/sitjoskus. Kutsun kaikki kesäheilani (eli ihanat tyttöystäväni) kylään drinkkimehujäille, ja pistän kovat piippuun orastavaa syysmasista vastaan!
Popsicles + Coctails = Poptails. En ihmettele, että näitä reseptejä ja vinkkejä oli kesällä netti pullollaan - mehujäät kun liittyvät niin kesään kuin lapsuuteen, ja drinkit yhdistyvät mielessä (ainakin useimmiten ja toivottavasti) hauskanpitoon. Yhdistelmä toimii yhtä varmasti kuin aikuisten lastenkestit ongintoineen ja paperikruunuineen (jos ette oo järjestäneet lastenkestejä itsellenne aikuisena, niin suosittelen kokeilemaan).
Kesällä tein aikuisten mehujäitä pakastimeen sitä mukaa kun mehujäämuotteja vapautui, ja testattu onkin mm. henkilökohtainen suosikkini appelsiini-persikka-Campari, mustikka-GT, makea "kuningatar"-Muscat, ja appelsiini-aperol-spritzer - hyviä kaikki! Aika moni yhdistelmä syntyi tosin ihan vain siitä, mitä sattui viinakaapista ja jääkaapista kulloinkin löytymään. Inspistä eri makuihin kävin välillä kurkkimassa netistä.
Mehujään voi tehdä mistä vaan, paitsi sulatetuista pakasteista. Tämän tytön urbaani marjastus tapahtuu tänään lähikaupan HeVi-osastolla, metsään ei ehi eikä jaksa, eikä oo äitikään tuonut kuin pikku kipollisen puolukoita mökkireissultaan. Oma suosikkini Campari ei ole ihan jokaisen mieleen, joten taidan tällä kertaa valita alkoholeiksi vodkan ja kuivan kuohuviinin. Vodkan kaveriksi vesimelonia ja minttua, kuoharin seuralaiset ovatkin jo kuluneen kesän itsestäänselvyyksiä: Aperol ja appelsiini - kelpaavat varmasti jokaiselle seurueesta! Hetken mielijohteesta päätän tehdä myös Jallu-inkivääri-sitrus-mehujäitä.
Mittasuhteet saavat olla mehujäädrinkissä kutakuinkin samat kuin juomasekoituksessa muutenkin, mutta muista että kylmyys vie enintä terää pois makeudelta. Mehujäädrinkkisekoitus voi siis olla aavistuksen makeampaa kuin drinkkisi muuten olisi, etkä välttämättä huomaa sitä enää kun seos on jäätynyt. Liika sokeri ja alkoholi estää kuitenkin seosta jäätymästä kunnolla, joten jos nyt ei ihan raakaa viinaa & sokeria heiteltäisi sinne pakastimeen? Lantrinkia tarvitaan, ihan siis sen koostumuksenkin takia. Maistelu ja mittasuhteiden tarkkailu ovat tärkeitä työvaiheita, ja huolimatta ahkerasta maistelusta sekoitusvaiheessa, jotenkin siinä aina käy kuitenkin vielä niin, että "joudun" juomaan ylijäämät ihan lasista!
Summittaiset reseptit / 6 kpl isoa mehujäätä tai 12-15 shottilasillista
Appelsiini-Aperolspritz
1 dl Aperolia
3 dl kuohuviiniä
1 dl vissyä
1 kalvoton, pieneksi leikattu appelsiini ja sen mehu
Kuori appelsiini veitsellä niin, että näet kalvojen rajat. Irroittele ohuella fileerausveitsellä appelsiininlohkot laajasuisen kannun päällä. Mehua valuu kannuun tässä operaatiossa, ja hyvä niin! Irroitettuasi kaikki lohkot voit vielä puristaa viimeisetkin tipat appelsiinin jäänteistä kannuun. Varo siemeniä... Tiputa appelsiininlohkot mehun sekaan sitä mukaa kun saat niitä irroiteltua ja saksi niitä lopuksi hieman pienemmiksi. Lisää Aperol, vissy ja kuohari, sekoita ja jaa muotteihin. Pakasta vähintään kolme neljä tuntia, mieluummin yön yli.
Vesimeloni-minttu-vodka
500 g vesimelonia
2 rkl sokeria
puoli ruukkua minttua
1 dl vodkaa
1 dl kivennäisvettä
Saksi minttu kannuun ja laita sokeri päälle. Hierrä minttu ja sokeri sekaisin puunuijalla. Lisää silputtu vesimeloni, jonka voit myös kevyesti nuijia rikki. Lisää sekaan vodka ja kivennäisvesi, sekoita, ja jaa mehujäämuotteihin. Pakasta vähintään muutama tunti, mieluummin yön yli.
Jallu-sitrus-inkivääri
1 dl Jallua
Tölkillinen inkiväärilimua/Ginger Beer
Puolikkaan appelsiinin mehu
Kokonaisen sitruunan mehu
2 rkl vaahterasiirappia
Kaikki sekaisin ja pakkaseen, piste :)
Ps. Shottilaseja käyttäessäsi vahdi jäätymistä, ja törki kohmeiseen massaan esim cocktailtikkuja, puisia jäätelötikkuja tai pikkulusikoita
Ihanaa kesäfiilisviikonloppua kaikille!
Kirjoitettaessa soi The Magnetic Fields: 100,000 Fireflies
11 kommenttia
licence27
14.9.2013 01:10
Vaikuttaa mielenkiintoiselta. Jos nuo tuotteistaa niin missä niitä saa syödä vai onko se kuitenkin juomista?
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Juulia
16.9.2013 20:05
Tjaa.. hyvä kysymys!
rindomasa
14.9.2013 14:52
Mitä mielikuvaherkkuja! Kyllä tässäkin iässä voi vieraansa yllättää 'mehujäällä', kiitti vinkistä!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Juulia
16.9.2013 20:06
Lauantainen maisteluraati fanitti eniten Jalluversiota :) suosittelen testaamaan sitä!
Ulla
16.9.2013 09:27
Maistui, hik!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Reetta V.
17.9.2013 15:41
Nammm! Vaikuttaa vähän liian hyvältä idealta.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Juulia
20.9.2013 12:27
Välillä pitää helliä sisäistä lasta ;)
Makero
14.3.2014 14:49
Ei jaksaisi enää venata, että pääsisi maistelemaan!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Juulia
15.3.2014 11:11
Tänään ei oo jallumehujäätä tarjolla ku jalluPIZZAA
hanitram
10.4.2015 22:17
Kuningatar-Muscatin ohjetta et kirjoittanut? Se näyttää herkulliselta!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Juulia
15.4.2015 11:26
Heippa! Joo eipä tullut laitettua reseptiä tuolle tähän juttuun, mutta voisin kirjoittaa siitä tälle kesälle :D Blogini on muuten muuttanut, ja löytyy nykyään osoitteesta
http://vaimomatskuu.com/