Vuosi sitten ensimmäistä kertaa julkaistu 360° Eat Guide ei ole aivan perinteinen ravintolaopas, sillä se nostaa vastuullisuuden merkittäväksi kriteeriksi gastronomian rinnalle. Opas jakaa ravintolat yhden, kahden ja kolmen ympyrän laatuluokituksiin, joista kolme ympyrää on kaikkein korkein tunnustus.
Huippuravintoloiden lisäksi tunnustuksia jaetaan muun muassa vastuullisuusasioissa ansioituneille keittiömestareille, hotelleille, jätteenkäsittelylle ja suunnannäyttäjille. Kaiken kaikkiaan kategorioita oppaassa on kymmenen.
LUE LISÄÄ UUDESTA RAVINTOLAOPPAASTA TÄÄLTÄ: Uusi ravintolaopas huomioi myös sen, mitä emme näe lautasella
Vuoden 2020 360°Eat Guide on nyt julkaistu, ja parhaiten pärjäsivät helsinkiläiset Nolla ja Grön.
Listalla yhteensä 11 suomalaisravintolaa
Ravintola Nolla valittiin ainoana suomalaisena kolmen ympyrän, eli korkeimman kategorian listaukseen. Listalle pääsi kaiken kaikkiaan kuusi ravintolaa, ja Nolla sijoittui näiden ravintoloiden joukossa sijalle 6.
Kahden ympyrän ravintoloita valittiin yhteensä 48, joista suomalaisia pääsi listalle viisi.
23. Ora, Helsinki
35. Tapio, Posio
40. Grön, Helsinki
51. Chapter, Helsinki
53. Jord, Helsinki
Yhden ympyrän ravintoloita listattiin 26, joista suomalaisia ravintoloita listalla on yhteensä viisi.
58. Olo, Helsinki
64. Inari, Helsinki
67. Kaskis, Turku
69, Ravintola C, Tampere
78. Kielo, Joensuu
Lisäksi ravintola Grön nappasi voiton 360°Balance -kategoriassa.
Ravintolaoppaan nettisivuilla kategorian voittoa perustellaan Grönin upealla menulla, jossa kasvipohjaiset raaka-aineet näyttelevät pääosaa lihan, siipikarjan ja kalan täydentäessä kokonaisuutta. Myös ravintolan raaka-aineiden alkuperän vastuullisuus keräsi kehuja.
Ravintolaoppaan löydät kokonaisuudessaan täältä.