Food & Talk 2018 etsii ja antaa vastauksia ruokatuotannon ja -kulttuurin tulevaisuudesta

Jätkäsaaren seminaarissa puhujina huippuasiantuntijat ruokakulttuurin kentältä.

Venäläinen huippukokki Vladimir Mukhin saapuu Jätkäsaaren Clarioniin esittelemään visioitaan.
Venäläinen huippukokki Vladimir Mukhin saapuu Jätkäsaaren Clarioniin esittelemään visioitaan.

Järjestyksessään toinen Food & Talk -seminaari on kattaus huippuasiantuntijoiden puheenvuoroja ruoasta, sen tulevaisuudesta, innovaatioista, ilmiöistä ja muutoksista teknologisoituvassa maailmassa. Tapahtuma järjestetään 18. toukokuuta Clarion Hotel Helsingissä Jätkäsaaressa.

Seminaarissa haetaan ja annetaan vastauksia, mikä muuttuu ruokatuotannossa ja -kulttuureissa ja miksi muutokset tapahtuvat. Entä keitä ovat muutoksen tekijät? Ja ennen kaikkea: miten käynnissä oleva valtava muutosprosessi mullistaa niin ruoan parissa toimivien yritysten kuin tavallisten kuluttajien arkea ja elämää?

Food & Talk -seminaari kokoaa yhteisen pöydän ääreen poikkeuksellisen laajan ruokavaikuttajien joukon. Paikalla on näkijöitä ja tekijöitä elintarvikealojen tuotannosta, teollisuudesta, tutkimuksesta, kaupasta, huippukeittiöistä sekä markkinoinnista ja mediasta. Food & Talk on samalla ainutlaatuinen paikka verkostoitua alan johtavien asiantuntijoiden kanssa.

”Viime vuoden seminaari sai erittäin hyvän vastaanoton ja siksi oli selvää, että tapahtuma järjestetään uudestaan. Ja vielä kunniahimoisemmin. Haluamme muuttaa perinteisiä käsityksiä seminaareista ja tarjota huippusisällön lisäksi myös huippuruokaa ja -juomaa”, toteaa Food Camp Finlandin toimitusjohtaja Riikka Kannas.

Food & Talk 2018 on myös makujen juhlaa. Päivän ja illan ruokasisällöistä vastaavat Michelin-tähdellä palkittu keittiömestari Pekka Terävä ja suomalaiset keittiöiden huippuammattilaiset.

Tapahtuman Keynote –puheenvuoroista vastaavat:

1. Isabel Hoffmann, toimitusjohtaja, Tellspec, Kanada: Tulevaisuus on läpinäkyvä

Lukuisia kansainvälisiä tunnustuksia saanut Isabel Hoffmann on perustanut neljännesvuosisadan aikana kahdeksan menestyksekästä yritystä ennaltaehkäisevän lääketieteen, koulutuksen ja digitaalisen terveydenhuollon ja elintarviketeknologian aloille.

Puheenvuorossaan maailman ensimmäisen ruokasensorin takana olevan Tellspec-yrityksen perustajajäsenenä Hoffman pohtii, miten tieteen ja teknologian työkalut muuttavat ymmärrystämme ruoan laadusta. Kuluttaja voi pian mitata itse, mitä lisäaineita, allergeeneja, ravintoaineita ja kemikaaleja tai paljonko kaloreita ruokatuote sisältää. Hoffman antaa vastauksia kysymyksiin, milloin skannausteknologian tuotteet ovat kuluttajien saatavilla sekä miksi ja miten esimerkiksi Kanadan ruokateollisuus valmistautuu muutoksen.

Tellspecin kehittämään skannausmittariin ja sen toimintoihin on mahdollisuus tutustua päivän päätteeksi.

2. Hunt Shipman, Principal & Director, Cornerstone Government Affairs, Washington, Yhdysvallat: Ruokalobbaus

Hunt Shipman on työskennellyt vuodesta 2006 johtajana Cornerstone Government Affairsissa Washingtonissa. Työssään hän keskittyy elintarvikkeisiin, maatalouteen, luonnonvaroihin, ympäristönsuojeluun ja politiikkaan. Tätä ennen hän on toiminut muun muassa USA:n maatalousministeriön markkinointi- ja sääntelyohjelmien varajohtajana.

Kuluttajilla on enemmän valinnanmahdollisuuksia kuin koskaan aikaisemmin. Kuitenkin Yhdysvalloissa suurimmat elintarvikeyritykset menettävät markkinaosuuttaan. Shipman pohtii lobbaajien, aktivistien ja muiden vaikuttajien roolia ruokaan liittyvissä päätöksentekoprosessissa.

Shipman tarkastelee, minkälainen rooli amerikkalaisilla elintarvike- ja maatalousalan lobbaajilla on tässä pelikentässä. Vaikuttavatko sijoittajat siihen, mikä lopulta päätyy supermarkettien hyllyihin?

3. Satu Yrjänen, toimitusjohtaja, Kantar TNS, Suomi: Foodrunner 2018 -tutkimus

Satu Yrjänen on pitkän linjan markkinoinnin, myynnin ja viestinnän ammattilainen. Hän on tehnyt koko työuransa kansainvälisissä yrityksissä ja ympäristöissä. Yrjäsen intohimoina ovat muutoksen aikaansaaminen ja paremman tulevaisuuden rakentaminen tutkimusta, asiakasymmärrystä ja teknologiaa hyödyntäen.

Vaikka ruokailuun liittyvät hetket ovat muutoksessa, emootiot ohjaavat yhä valintojamme. Foodrunner 2018 -tutkimus kertoo, miten emootiot vaikuttavat hetkiin, joissa ruokailuun liittyvät ostopäätökset tehdään.

Tutkimuksessa ja Yrjäsen puheenvuorossa annetaan vastauksia, miksi kaupan hyllyltä tarttuu käteen juuri tietty ruokatuote tai mikä houkuttelee asiakkaat kerta toisensa jälkeen samaan ravintolaan.

4. Vladimir Mukhin, White Rabbit Restaurant, Moskova, Venäjä: Venäjän huippuravintolat kansainvälisen läpimurron äärellä

Vladimir Mukhin on moskovalaisen huippuravintolan White Rabbitin keittiöpäällikkö ja ravintoloitsija. Hän opiskeli ravintola-alaa Plekhanovin kauppakorkeakoulussa Moskovassa ja valmistui vuonna 2004.

Mukhin on työskennellyt useissa huippuravintoloissa ympäri maailmaa, kuten La Baronessa Ranskassa, El Celler de Can Rocassa Espanjassa, Khajimissa Japanissa ja Can Gobanyssa Espanjassa.

Venäjään kohdistuneet sanktiot ja EU-alueen elintarvikkeille asetettu tuontikielto on vahvistanut Uuden Venäläisen Keittiön syntyä. Perinteiden uudistaminen ja paikallisten raaka-aineiden löytäminen on samalla vahvistanut uuden ruokaidentiteetin syntyä.

Mukhin on saavuttanut menestystä ja tunnustusta useissa kansainvälisissä kokkikilpailuissa. Vuonna 2017 hänen johtamansa ravintola White Rabbit listattiin 17:nneksi Maailman 50 Parasta Ravintolaa -äänestyksessä.

Tapahtumassa keskustellaan myös aiheesta Kiertotalous ja kestävät arvot ruokabisneksessä. Keskustelua vetää Sitran kiertotalouden asiantuntija Merja Rehn.

Tapahtuman tarkempi ohjelma löytyy tapahtuman nettisivuilta.

2 kommenttia

Hävikkiruoka

26.3.2018 23:03

Ihme ettei ruokahävikin vähentäminen ole ollut aiheena seminaarissa. Todella ajankohtainen ja tärkeä aihe. Esimerkiksi suomalainen www.fiksuruoka.fi tekee tätä hienosti. Ruuan verkkokauppa on myös aika kasvava aihe ja varsinkin maailmalla jo arkipäivää. Ehkä suomeenkin pian rantautuu ruuan tilaaminen netistä kun hinnat laskevat.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Food Camp Finland

30.4.2018 11:37

Hei ja kiitos kommentistasi!

Ruokahävikki on tosiaan tärkeä aihe ja tapahtumamme ohjelmaan ollaankin siksi tehty lisäyksiä. Tapahtumamme koostuu tänä vuonna ammattipäivästä (perjantai) ja yleisöpäivästä (lauantai).

Perjantaina aiheesta tulee puhumaan kiertotalouden asiantuntija Merja Rehn (Sitra) ja lauantaina ruokahävikin asiantuntija Elina Ovaskainen (Motiva Oy). Tervetuloa seuraamaan seminaaria vaikka molempina päivinä! Tapahtuman päiväkohtainen ohjelma löytyy osoitteesta www.foodandtalk.fi.

P.s. Ruoan verkkokauppa on myös todella mielenkiintoinen ja ajankohtainen aihe. Pidämme tämän mielessä!

Terveisin
Timea / Food Camp Finland

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi