Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Pumppuklubi starttasi
Jouni Törösen ja Jussi Lammen kehittelemä Pumppuklubi starttasi Juttutuvassa. Keskiviikoisin toimivalla klubilla tullaan tutuilta bändeiltä kuulemaan tavallisuudesta poikkeavia settejä. Kesän aikana lavalle nousevat mm. Melrose, Anssi Kela, Aki Sirkesalo ja Disco.

Botta lähtee lomalle
Kaikki Ostrobotnian ravintolat ovat suljettuina kesäkuun 21. päivästä heinäkuun lopulle. Julkisivuremontti siirtyy tuolloin talon sisälle, jolloin vanhaa kivilinnaa pannaan uuden vuosisadan iskuun. Remontti koskee myös St. Urho’s Pubia. Ovet avataan jälleen 30. heinäkuuta.

Kasinolla uusi terassi
Uusittu Katajanokan Kasinon terassi lukeutuu tuoleineen ja istutuksineen kaupungin tyylikkäimpiin. Marko Koskisen keittiö kokkaa suolaista palaa sekä päivällä että illalla, paistettu meritaimen on pääruuissa varma hitti. Tarjolla on myös tuoreita kokonaisia katkarapuja ja Gosset’n samppanjaa (50 mk / lasi).

Tuoresiideriä pubeissa
Kaupunkiin on saapunut kuutta erilaista Westonin englantilaista real cideria. Suodattamattomat tuoresiiderit vaihtelevat kuivasta puolikuivaan. Joukkoon mahtuu palkittu Herefordshire Country Perry. Siiderielämyksiä tarjoavat William K:t, Vanha, Kaisla, Angleterre, One Pint, Black Door, Gallows ja useimmat "Kala"-ravintolat.

Chez Dominique remontoi
Kolmevuotissynttäreitään juhlinut Chez Dominique jatkaa yllätysmenuiden tarjoamista koko kesäkuun ajan. Varman päälle pelaaville löytyy supistettu à la carte -lista. Heinäkuun ajan tähtiravintola on remontin takia suljettuna ja avataan jälleen 31. heinäkuuta.

Kesälounaita Kulosaaressa
Kulosaaren Casino tarjoaa kesän kunniaksi jälleen lounaita merinäkymällä. Uusi keittiömestari Tony Hienonen yhdistää klassista pohjoismaista keittiötä päivän kansainväliseen tyyliin. Kesän alkuun viikoittain vaihtuvalla listalla löytyy esimerkiksi kausiherkkuna savustettua lohta ja korvasienikastiketta. Iltaisin ravintolassa on paljon yksityistilaisuuksia, joten pöytä kannattaa varmistaa etukäteen.

Roll In saa avokeittiön
Hotelli Haagan ravintola Roll In avaa ovensa remontin jälkeen uudella ilmeellä heinäkuun lopulla. Viihtyisäksi luvattuun saliin on luvassa takkoja ja wok-ruokia kokkaava avokeittiö. Normaalin listan lisäksi kouluravintolaan kaavaillaan runsaasti erilaisia ruuan teemaviikkoja.

Stadin oluita Kellarissa
Stadin Panimo on kehittänyt neljä uutta olutta Kappelin Oluthuone Kellariin. Uusittu olutravintola keskittyy täysin suomalaisiin oluihin, ja tarjolla on muidenkin pienpanimoiden mallasjuomia. Stadin Panimon oluista kannattaa maistaa ikkunattomaan kellariin sopiva tummanpuhuva Wolonti Stout.

Hesarille sunnuntaiklubi
Helsinki Klubilla starttaa 10.6. uusi sunnuntaiklubi Sound of Sunday. Klubilla klubin sisällä tullaan näkemään kesän aikana vierailevia dj-tähtiä DJ Gismosta K-systemiin. Paikalla promotoivat myös klubin sponsorit Golden Cap, Kahlua ja Dna.

Pool Party jyrää
Kaivohuoneen keskiviikkoisen Pool Partyn suosio jatkuu hurjana. Pahimmillaan partyihin on kaksi kymmenien metrien jonoa. Rentojen allasbileitten bailaajat ovat pääasiassa iältään 20 ja risat. Torstaisin Kaivolla toimii viime kesän tapaan liveakteja tarjoileva Nova-klubi.

Alkoholin tuontirajat vapautuvat
Alkoholien tuontirajat EU-maasta toiseen kasvavat rajusti. Vuoden 2003 alusta saa omaan käyttöönsä tuoda viisi litraa kirkasta, kymmenen litraa väkeviä viinejä, 40 litraa viiniä ja 64 litraa olutta. Vuoden 2004 alusta määrät vielä tuplaantuvat. Rajojen aukeneminen johtanee Suomessa alkoholiverotuksen remontointiin eli käytännössä siihen, että hinnat laskevat.

La Petite Maisonille kaksi vuotta täyteen
Piskuinen ranskalaisravintola, La Petite Maison, juhlii syntymäpäiviään. Kahden vuoden ikään ehtinyt ravintola tarjoaa 18.6. illastajille samppanjaa. Kesäkuun aikana on tarjolla eteläranskalainen maalaisjuhlamenu.

Upciderit pakettiin
Hartwall on pakannut puolen litran Upciderit neljän pullon pakkaukseen. Paketointi helpottaa muovisten pullojen kantoa mökeille ja rannoille. Upcider valittiin juuri vuoden 2000 päivittäistavaralanseeraukseksi.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi