The Mess on ravintola, olohuone ja etätoimisto

Uusi ravintola tarjoaa aamiaista, lounasta, illallista, välipalaa ja cocktaileja. Ei muuta kuin Messiin.

Pikku Roobertinkadulla tapahtuu: Beefy Queenin tiloihin avataan uusi ruokapaikka, Yrjönkadun kulmaan pystytetään keikkaluola ja huhun mukaan kadun varteen on tulossa myös fine dining -ravintola. Lisäksi maanantaina Pikku Roballa avattiin uudenlainen coworking-tila Mothership of Work, jonka pohjakerroksen ravintola The Mess näki tänään päivänvalon. 

The Mess on Kim Heiniön uusi, New Yorkin Little Italysta inspiraationsa saanut rento ravintola, kahvila ja cocktailbaari. Ulkonäöllisesti se muistuttaa melko paljon sisarravintolaansa Why Join the Navya, mutta sen tarjonta on monipuolisempi ja tilat suuremmat. Sisustuksen takana on niin ikään Why Joinin ja esimerkiksi Southparkin ulkoasusta vastannut Eliisa Korpijärvi

Messistä saa aamupalaa, lounasta ja illallista. Ruokalistaa leimaa raikkaus, rentous ja newyorkilainen vivahde. 

"Emme halunneet liian tiukkaa teemaa, jotta listaan jäisi liikkumavaraa. Käytämme tuoreita raaka-aineita ja pidämme terveellisyyden mielessä. Meillä on salaatteja, pastoja ja sandwicheja, mutta listalta löytyy myös esimerkiksi steak frites", kertoo ravintolapäällikkö Harri Poikolainen

Lounaalla tarjoillaan kettoa, salaattia ja pastaa sekä joka päivä yksi illallislistaltakin löytyvä Daily Comfort -lohturuoka-annos, joka voi olla esimerkiksi lasagne tai tryffeli- mac & cheese. Illallismenu on yksinkertainen, mutta houkutteleva ja tarpeeksi monipuolinen. Messissä otetaan myös erikoisruokavaliot huomioon. Keittiöstä vastaa Pastorista tuttu Andy Ayre.

"Parasta Messin keittiössä on hiiligrilli, josta tulee ruokiin ihana aromi", Poikolainen kehuu.

Messin tunnelma on konstailematon, leikkisä ja pirteä. Saliin astuessa tuntuu vähän kuin astuisi jonkun kotikeittiöön - tai vähintään jonkin coolin, luovan työpaikan yhteistiloihin - ja juuri se on tarkoituskin. Baaritiskin sijaan suurimmassa salissa on iso pöytäsaareke, joka ei erota henkilökuntaa asiakkaista. Työntekijän tunnistaa rennoista työvaatteista: Adidaksen collegepaidasta.

Viikonloppuiltaisin asiakkaita viihdyttävät vaihtuvat DJ:t, ja inspiroivasta yhteishengestä vastaa koko MOW-porukka. Yksinkertainen meininki, joka sopii vähän kaikkeen: drinkeille, työntekoon, ruokailuun. Mutta jos jotakin tiettyä pitäisi ehdottomasti Messissä maistaa, mitä se olisi?

"Vaikea valita, mutta pastramileipä on sellainen, mitä ei muualta ehkä löydy. Lisäksi olemme panostaneet olutvalikoimaan: tällä hetkellä kannattaa maistaa espanjalaista limited edition -olutta, jossa on 48 humalaa", Poikolainen vinkkaa.

Messiin vaan.

The Mess, Pikku Roobertinkatu 9. Avoinna ma-to 8-23 pe 8-02, la 17-02 (aamiainen 8-10, lounas 11-14, illallinen 17-22/23).

1 kommentti

mariamagn

23.10.2017 11:46

Ilmeisesti Mow ja the Mess on kuitenkin kaksi eri yritystä ja erillistä tilaa? New Yorkissa, johon tässäkin jutussa viitatiin, on menty jo pidemmälle ja yhdistetty ravintola ja coworking-tilat kokonaan. The Milling Room Nykissa (https://www.matchoffice.fi/uutiset/maailman-10-trendikkainta-coworking-tilaa-1797) on ravintola, josta tyypit voi vuokrata työtilan päiväksi ja iltaisin tila muuttuu ravintolaksi. Tehokasta tilankäyttöä! Vielä kun vähän pidemmälle mentäis Helsingissäkin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi