Mustikka-valkosuklaa-muffinssit
Ohjeen lopputuloksena on 12-14 keskikokoista muhveroista (amerikanmuffinssivuokia käyttämällä siis).
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
3 rkl leivontakaakaojauhetta (no sitä tummaa siis)
2 dl vettä (tai kasvismaitoa tai tavallista maitoa)
0,5 dl öljyä (tai vastaava määrä margariinia sulatettuna)
0,5 dl vehnä- tai perunajauhoja
1,5 dl jäisiä mustikoita
3 riviä valkosuklaata (Fazer lemon-lime leivontasuklaa esimerkiksi)
1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Lisää vesi ja sekoita. Toimi öljyn (tahi sulatetun rasvan) kanssa samoin. Taikinan ei tarvi olla erityisen siloista. Liika vatkaaminen ei ole hyvästä.
3. Sekoita eri kulhossa puoli desiä jauhoja mustikoiden kanssa. Kippaa taikinan sekaan ja sekoita toki.
4. Rouhi suklaa veitsellä ja sotke taikinan joukkoon.
5. Jaa 12-14 vuokaan (mä sain riittämään kolmeentoista) vuokaan, mutta Ei Täyteen. Puolilleen on aika hyvä määrä, kun kuitenkin kohoavat. (Jos käytät niitä pikkupaperivuokia, pistä kaksi päällekkäin, että on tarpeeksi tukevia.)
6. Paista uunin keskitasossa 175 asteessa n. 20 minuuttia. (Jäiset mustikat tekevät sisustasta paikoitellen vähän löllöhköä, mutta se nyt kuuluu asiaan.)
***
Kaivelin netistä kasvishenkilölle sopivaa ohjetta ja löysin ylläolevan prototyypin. Siihen ei tullut suklaata eikä mustikoita, jauhoja ja sokeria oli enemmän. Pistin perunajauhoja vähän vehnäisten tilalle, tuli kivan kuohkeita. Nettiversiossa sanottiin, että perustaikinaan voi laittaa esimerkiksi desin porkkanaraastetta, tai pähkinärouhetta. Tai justiinsa suklaarouhetta. Tai marianne-sellaista tms. Melkein mitä vaan.
Tuli hyviä :)