Kävin reilu viikko sitten Oslossa syömässä Egon-nimisessä ravintolassa
( http://www.egon.no/index.asp ) , joka sijaitsee kaupungin pääkadulla Karl Johans Gadella.
Paikassa on paikallisella säväyksellä (noh, lähinnä puuta ja tiiltä sisustuksessa) sama tunnelma kuin vieressä sijaitsevilla T.G.I Friday'silla ja Hard Rock Cafella. Erikoisuuksia paikassa on kuitenkin yksi: 100 prosenttisesti suomalainen keittiöhenkilökunta. Ainoa syy, jonka tarjoilija osasi tähän antaa, oli "Tämä on vaan se meidän juttu". Kuinka kotoinen olo tulikaan, kun salin puolellekin kuuluivat ”V*ttu tee säkin joskus töitä” -kommentit. Mättömenun
( http://www.egon.no/index.asp?MenuID=2984 ) lisäksi saatavilla kattava aamupala:
114 kruunua on tämän pvän kurssilla 14,5 euroa. Koska Norjan kalliista hintatasosta puhutaan aina, tasoa havainnollistaakseni päätin tutkia asiaa ulkoruokailun osalta. Kahden reissaajan osalta tämä kulminoitui aina 50 euroon. Jokainen lounas ja illallinen maksoi 50 euroa. Nyt ei puhuta luksuksesta vaan tyyliin kaksi kanasalaattia ja kokista linjasta, ei alkoholia ruokajuomaksi. Alla Egonin esimerkki em. hintaisesta tuotoksesta, joka on mielestäni hyvä selitys sille miksi 1) Vkl riittää hyvin vierailuun Oslossa, jotta voi välttää henkilökohtaisen konkurssin, 2) 100 e on juuri sopiva hinta Norwegianin Hki-Oslo-Hki lipuille.
Nyt käsi ylös jokainen Norjassa tai Oslossa vieraillut. Kokemuksia hyviä tai huonoja, kalliudesta tai hyvin halvasta. Ja koska olen viime aikoina yltynyt kehumaan Norwegiania niin perhanasti, niin toivoisin vastapainoksi täysin estottomia kehuja muille lentöyhtiöille.