Kysymys: Voiko Helsingissä ostaa varmasti tuoretta kalaa? – Nimimerkki En-itse-viitsisi-onkia-Camp.
Vastaus: Jos olet niin tappolaiska, että et jaksa pujottaa matoa koukkuun, silloin et voi tehdä kala-ateriaa kotona, vaan sinun on mentävä syömään kalaa ravintola Nokkaan (Kanavaranta 7). Se on ainut varmasti tuoretta kalaa myyvä paikka Helsingissä. Heillä on oma kalastaja, joka tuo heille tuoretta kalaa päivittäin.
Missään muualla et voi 100%:sesti luottaa kalan tuoreuteen. Tämä johtuu siitä, että hyvää tarkoittavat ihmiset ovat säätäneet kalanmyynnille tiettyjä hygieniavaatimuksia. Niiden johdosta kalastajat eivät voi myydä juuri pyytämäänsä kalaa suoraan veneistä Kauppatorin rannassa, kuten menneinä ”hyvinä aikoina”.
Kalastajilla pitäisi olla veneessä kylmätiski ym., mikä tekee heille kalan myynnin suoraan kuluttajalle liian vaikeaksi ja kalliiksi. Niinpä Kauppatorin rannassa myydään veneestä vain savustettua kalaa.
Juttelin torin rannassa savukalaa myyvän vanhemman naisen kanssa. Hän sanoi, että kalan tuoreus ei riipu tiskistä vaan tiskin takana olevasta ihmisestä. Säädösten takia Helsingin Kauppatorillakin on enää vain kaksi tuoreen kalan myyjää. Heidän kalansa on tämän naisen mukaan tuoretta. Tätä kannattaa siis ehkä testata.
Kysyin häneltä, saako halleista tuoretta kalaa. Siihen ei voi luottaa, savukalanmyyjänainen sanoi. Hallikalan myynnissä on niin monta tekijää samassa ketjussa, ettei tuoreudesta ole takuuta.
Kauppojen kalasta on turha puhuakaan.
Älä ainakaan osta kalaa maanantaina. Se on varmasti pyydetty ennen viikonvaihdetta, todennäköisimmin edellisenä torstaina.
Pääkaupunkiseudulla asuu miljoona ihmistä. Heidän on viritettävä onkivapansa, jos mielivät kokkailla kotona ruokaa tuoreesta kalasta.
PS Terveysviranomaiset kehottavat meitä syömään vähintään kerran viikkossa kalaa! Miljoona ihmistä jonottamassa ravintola Nokkaan syömään kalastaja Mika Norringin pyytämiä ahvenia paistettuina fileinä. Annos 26 euroa. LMAOROF!!
5 kommenttia
Anonyymi
17.8.2010 21:56
Olemme perheessämme ratkaisseet asian niin, että mies kalastaa kalat. Tämän johdosta en voi tilata kalaa ravintolassa, se on vanhaa ja pahaa. Jos mies ei ehdi tai jaksa lähteä kalaan, menen stockalle ja ostan tarjoukseen tullutta lajiketta, se on tuoreinta saatavilla olevaa fisua.
Eli ongi tai syö purkista. Tai hanki mies, joka kalastaa sinulle, tai voihan sellaisen naisenkin löytää (vaikeaa kyllä 1: 1000000)
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Walter de Camp
18.8.2010 00:20
Hanki mies, joka kalastaa. Pätevä neuvo!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
18.8.2010 16:03
minä saan allergia oireita kalassa olevasta histamiinista jos se ei ole oikeasti tuoretta.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
3.11.2010 15:33
tuohon oma kalastaja juttuun on sanottava että jos se joka päivä tuo sinne kalaa niin sehän on hyvä. mutta entäs jos edelliseltä päivältä on jäänyt kalaa yli.. heitetäänkö se roskiin ja samalla rahaa hukkaan vai käytetäänkö vielä seuraavana päivänä, tai sitä seuraavana
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
31.12.2012 11:22
Varmaan toiset osaa kalastaa tarpeen mukaan ja toisaalta, jos ne ylimääräset kalat valmistaa saman tien ruoaksi, säilyy tuo ruoka jo vähän paremmin. Tai sen voi pakastaa.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin