Tämä on Kahviaddiktioon liittyviä havaintoja blogisarjan osa 5: Aikaisemmin tapahtunutta:
Osa1: Olen siis tunnustanut olevani kahviaddikti.
Osa2: Olen hommannut kahvipapuja.
Osa3: Olen hankkinut kahvimyllyn ja opetellut kahvipapujen jauhamista
Osa4: Tutustumista eri kahvilajeihin
Osa5: Tutkimusta miksi kahvi on kitkerää?
Turun Kahvipaahtimo ja Kenialainen Gichathaini -kahvi
"Kahvin paahtaminen on oikeaa ajoitusta ja intuitiota, se on taidetta, jossa aika ja lämpötila määrittelevät lopputuloksen yhdessä luonnon antamien makujen kanssa.", revittelee Turun Kahvipaahtimo nettisivuillaan.
Kahvila Sävy:stä Helsingin Kalliosta nappasin mukaan Turun Kahvipaahtimon viime viikolla paahtamia papuja. Ainakin on tuoretta.
Jauhoin pavut uudella kahvimyllyllä puruiksi ja keitin sumpit. Tässä kommentit:
Kenialainen Gichathaini -kahvi:
Aromikas, pehmeä, makea. Raikas ja helppo. Hyvä jälkimaku.
Hinta: en uskaltanut katsoa, maksoin kortilla silmät kiinni
Suosittelen kokeilemaan eri kahvilaatuja ja erilaisia papuja. Kannattaa myös alkaa itse jauhamaan papuja. Herkkuhetkiä elämääsi!
ps. lue myös minkälaisia [url=www.city.fi/blogit/lavas/kahviherkkuja+johan+amp+nystrom-kahvilasta/126122]kahviherkkuja löysin Johan & Nyström -kahvilasta[/url]
Ilkka O. Lavas
sarjayrittäjä