2019 vuonna vietämme entistä enemmän aikaa yhteisen pöydän äärellä ja nautiskelemme entistä tiedostavammin.
Ravintolatrendit 2019
Ruoan kotiin tilaus lisääntyy ja laajenee entistä enemmän perinteisestä pizzasta muihin. Samaan aikaan valmisruoan syömiseen totutaan ja huomataan, että ravintoloissa onkin kiva käydä koska ruokaan liittyy niin paljon muutakin kuin pelkkä annos.
Syöminen on sosiaalinen tapahtuma ja tästä johtuen ulkona syöminen on suositumpaa kuin koskaan. Ravintoloita etsitään ja kokeillaan kimpassa enemmän. Pöytävarauksia tehdään entistä enemmän TableOnlinen kautta sähköisesti.
Pop-up ravintoloita tulee koteihin ja ravintoloihin tulee erilaisia ravintolapäiviä ja tapahtumia. Näemme vierailevia kokkeja jotka vuoroin vieraissa ottavat toistensa ravintolat haltuun.
Eettisyys nousee tärkeäksi, esimerkiksi kestävän kehityksen kala, kasvikset, vaihtoehtoiset proteiinit ja ylipäänsä ruoan alkuperä nousee esille ei pelkästään EU:n vaatimuksista, vaan myös sen vuoksi, että kuluttajien tietoisuus ja vaativuus lisääntyy.
Tulemme näkemään kokkeja, jotka puhuvat läpinäkyvyyden ja eettisyyden puolesta.
Lisääntyvä ilmiö on grammaamaton ruoka eli ruoka, jota syödään niin, ettei sitä laiteta instagramiin. Ruoka, joka syödään ilman puhelimia.
Ilkka O. Lavas ravintola-alan digitalisoija, paremman ruoan ja elämän puolesta
Tämän ravintolatrendit 2019 kirjoittaja on mukana City-lehdessä, TableOnline pöytävarauspalvelussa sekä 20:ssa muussa maailmaa parantavassa startupissa.
Lähteet: TechCrunch, WineAndFood, TableOnline, ravintolayrittäjien haastattelut, BBC Good Food, FineDiningLovers
City Digital on Suomen toiseksi nopeiten kasvanut yritys Deloitte Fast50 -kilpailussa.
Suomen toiseksi nopeiten kasvanut yritys, City Digital -konserni, on noteerattu Deloitte Fast 500 -kilpailussa koko Euroopan 37:ksi nopeiten kasvaneena yrityksenä.
City Digital palkittiin Suomen toiseksi nopeimpana kasvuyrityksenä Deloitte Fast 50 -kilpailussa. Kansainvälisen kasvuyrityskilpailun osakilpailuihin osallistuu media-, teknologia- ja telekommunikaatioyrityksiä ympäri Eurooppaa. Kilpailua on luonnehdittu yhdeksi objektiivisimmista kasvuyrityskilpailuista. Kilpailussa kasvun mittarina on liikevaihdon kasvuprosentti.
Cityllä kasvua 2367 %
City Digital on keskittynyt digitaalisen bisneksen tekemiseen ja keskittyminen on auttanut Cityä kasvamaan muuta media-alaa nopeammin. Lähihistorian vauhdikkaan kasvun lisäksi City kasvaa jatkossakin. City Digital teki vuosi sitten rohkean peliliikkeen ravintoloiden suuntaan ostamalla TableOnline-pöytävarauspalvelun sekä MTV:ltä Eat.fi-palvelun. Iso osa City Digitalin kasvusta tulee jatkuvalaskutteisista tuotteista, mediamyynnistä ja yksi nopeiten kasvavia osia City Digital -konsernissa on Improve Media mainosverkkobisnes.
City Digital kansainvälistyy
City Digitalin ainutlaatuinen konsepti on havaittu markkinoilla ja City on laajentunut TableOnline yrityskaupan myötä myös Tallinnaan, jossa pöytävarauksia voi tehdä jo 75%:ssa laaturavintoloista. "Mediabisnes on loppujen lopuksi isolta osin globaalia bisnestä ja siksi meidän pitää olla kansainvälisellä mittareilla maailman paras, kun haluamme menestyä myös kansainvälisesti", City Digitalin toimitusjohtaja Ilkka Lavas kertoo. Cityllä on asiakkaita Suomen lisäksi Ruotsissa, Virossa, Tanskassa, UK:ssa ja Yhdysvalloissa. Neuvotteluja käymme lisäksi Tanskassa, Norjassa ja Kiinassa tuotteidemme lisensoinnista.
Pitkä historia auttoi alkuvauhtiin
City Digitalista on jo 30 vuotta vanhan City-lehden brändillä, mutta täysin uudella toimintamallilla muodostunut nopeiten kasvava digitaalisen median konserni Suomessa.
"Cityn brändi ja tunnettuus Suomessa on vauhdittanut meitä, mutta käytännössä kaikki myynti, liiketoimintamallit, prosessit ja rakenteet on rakennettu uudestaan City Digitalin digiaikakautena", kertoo toimitusjohtaja Ilkka Lavas.
Media muuttuu ja kehittyy. Digitaalisuus on tullut jäädäkseen. City Digital on esimerkki siitä, että median murroksessa myös perinteinen toimija voi muuttua, kehittyä ja myös kasvaa nopeasti.
Musta Lexus -taksi pysähtyy Giorgio Armanin mukaan nimetyn luksushotellin turvaporteille. Ilmoitamme turvamiehille, että olemme menossa maailman korkeimpaan ravintolaan, At.mosphereen. Nimi löytyy listalta, joten pääsemme eteenpäin.
Armani Hotel Dubai piha on täynnä hienoja autoja. Kyllä kelpaisi.
Dubai on superlatiivien kaupunki. Vaurautta, luksusta ja Giorgio Armanin kädenjälkeä hehkuvassa viiden tähden hotellin aulasta meidät saatetaan hisseille.
Assistentti opastaa meidät hissille.
Assistentti painaa maailman korkeimman rakennuksen kerrospainiketta numero 122 ja lähdemme kiitämään mailman nopeimmalla hissillä ylöspäin yli 10 metriä sekunnissa. Korvat paukkuvat, hissi huojuu. 44 sekunnin kuluttua olemme matkustaneet 442 metrin korkeuteen. Hissin ovet aukeavat, eteemme aukeaa mahtava näköala Dubain yli.
At.mosphere ravintola sijaitsee Dubai Downtownissa, joka on yksi Dubain Sheikin kunnianhimoisista projekteista. Dubai Downtownin huippunähtävyys on 829.8 metriä korkea Burj Khalifa rakennus. Olemme vasta rakennuksen puolessa välissä, mutta näkymä on jo huikea.
Dubai. Burj Khalifa on maailman korkein rakennus.
Burj Khalifa rakennettiin vuosina 2004-2009. Sen rakentamiseen käytettiin arviolta 1,5 miljardia dollaria rahaa. Toimistotilat rakennuksessa nousivat mm. huimaan 43 tuhannen dollarin neliöhintaan.
Burj Khalifassa löytyy maailman kolmanneksi korkeimmalla oleva näköalatasanne, mutta paikalliset suosittelevat menemään mieluummin At.mospheren ravintolan tai At.mospheren loungeen nauttimaan näköaloista, hyvästä ruoasta, rauhallisesta ilmapiiristä ja herkullisista drinkeistä.
Näköalaravintola At.mosphere Dubai Burj Khalifa
At.mosphere ravintola
Tarjoilija opastaa meidät ikkunapöytään. Ravintolan varaussivulla tehdään selväksi, että ravintolaan ei tulla pelkälle kahville: Jos haluat syödä ikkunapöydässä, sinun on käytettävä rahaa ruokaan vähintään 500 dirhamia (125 euroa) per henkilö – siis lähes yhtä paljon, mitä Spotify maksaa vuodessa. Toisin sanoen ravintola on ilmainen, jos suostut ottamaan Spotifyn mainoksia vastaan vuoden ajan.
At.mosphere alkupala: Hand dived scallops.
Ruoka
Ravintolan menun on suunnitellut Michelin luokitelluissa ravintoloissa ja monessa maanosassa 20 vuoden ajan kokemuksensa hankkinut ranskalainen Jerome Lagarde sekä hänen oikea kätensä Milanosta kotoisin oleva Giorgio Maggioni. St.Moritzissa, Genevessä ja ranskan Mentonissa huippuravintoloissa työskennellyt Giorgio kertoo, että he suunnittelevat yhdessä ja päivittävät ruokalistaa kuukauden välein. Giorgio oli aikaisemmin töissä Armani Hotellin alakerran ravintolassa ja on nyt vuoden verran työskennellyt yläkerrassa 122 kerroksessa. Giorgion suosikkeja listalla ovat Lobster Carpaccio alkupala ja pääruoista liha ja kala. Kotonaan hän kokkailee mieluiten pastaa ja risottoa, mutta niitä ei ranskalais-eurooppalaisen tyylisen At.mospheren listalta löydy.
At.mosphere Dubai. Pääruoka: Wild sea bass
At.mospheressä ruoka on mainiota, eikä ihme, sillä pääkokki Jerome Lagarde on aiemmin ollut taikomassa ruokia pääkokkina Kiinan ensimmäisessä kolmen Michelin tähden hotellissa, Sens & Bund Shanghaissa. Ruoka oli mainiota, kalan olisin kyllä jättänyt vähemmän kypsäksi, mutta muuten oikein mainio kokemus, upea näköala ja hyväksyttävä hinta-laatutaso.
Jälkiruoka.
Erinomainen paikka. Jos käyt Dubaissa ja pidät ranskalais-eurooppalaistyylisestä ruoasta, suosittelen lämpimästi ruokailua. Jos taas haluat drinkeille ja pientä purtavaa, niin loungen puoli kannattaa kokeilla. Siellä on myös paremmat näköalat. Jos rahaa on, niin ravintolan voi varata vaikka kokonaan yksityistilaisuuteen. Erinomainen kokemus. Suosittelen.
At.mosphere ravintolassa on myös yksityinen kabinetti 14 hengelle.
Ravintolamestari Giorgio Maggionin Dubai luksus -vinkit
1. Ranta on todella kiva - Beach very nice
2. Aavikko safari - Desert safari
3. Atlantis - Hotelli
4. Burj al Arab – maailman ainoa 7 tähden hotelli
5. Armani Hotel ja tietenkin At.mosphere.
Ilkka Lavas ja At.mosphere ravintolan keittiömestari Giorgio Maggioni
Giorgio lähettää Cityn lukijoille terveisiä: "Dubai on todella mukava ja kivan iso kaupunki. Ihmiset täällä rakastavat ruokaa ja ravintoloita. Dubai on monikulttuurinen kaupunki. Tervetuloa nauttimaan!"
Faktoja At.mosphere ravintolasta
- Maailman korkein ravintola
- 210 asiakaspaikkaa, näistä ravintolan puolella 80, loungen puolella 130.
- Ravintolassa yksityinen kabinetti 14 hengelle.
- Sijainti maailman korkeimman rakennuksen, Burj Khalifan kerroksessa 122
- Pääkokki ranskalainen Jerome Lagarde
- Pöytävaraus etukäteen pakollinen.
- Hyvä paikka katsoa auringonlaskua.
- Rakennuskustannus 43000 dollaria per neliö.
- Hinta 3 ruokalajia noin 125 euroa per henkilö.
- Www: http://www.atmosphereburjkhalifa.com/
La Maison ravintolassa ruokalistan pääosassa ovat ”petits plats” eli taidokkaat pikkuannokset.
Tehtaankadulle Helsinkiin avattiin tänään La Maison ravintola, joka lupaa piristää eteläistä Helsinkiä moderneilla pikkuannoksilla, reilulla eurooppalaisella ruoalla ja artesaaniviineillä. Nappasin TableOnlinesta varauksen ja kurvasin Tehtaankadulle.
La Maison, Tehtaankatu 21, Helsinki
Meitä vastaanotti ravintolan co-founder ja ravintoloitsija Mari Kärkkäinen sekä lähes koko henkilökunta. Olimme vasta avatun ravintolan ensimmäiset asiakkaat, mutta illan aikana kävi selväksi, että emme varmastikaan ole viimeiset asiakkaat. Ai miksi?
No ensinnäkin: ruoka oli hemmetin hyvää. Ruoka oli oikeasti modernia, hyvännäköistä (kyllä, jopa instagramissa annokset saivat paljon likejä). Ravintoloitsijalla on kokemusta aikaisemmista menestyneistä ravintoloista ja keittiömestarin rakentama ruoka sisälsi kivoja yllätyksellisiä, ryhtiä ja raikkautta tuovia rohkeita makuja (en viitsi paljastaa mitä, käy itse kokeilemassa vaikkapa karitsaa).
Karitsaa ja yllätyksiä :)
La Maisonin ravintoloitsijana toimii Huvilakadun La Petite Maison ravintolan perustaja Mari Kärkkäinen. Keittiömestari David Alberti on kartuttanut osaamistaan huippuravintoloissa kahden ja kolmen Michelin-tähden ravintoloissa mm Gordon Ramsayn, Joel Robuchon ja lontoolaisen Le Gavrochen Michel Roux Jr:n opissa.
Kukkakaalista saa herkkua, kun siihen sen friteeraa ja laittaa kaveriksi vähän yllätyksiä :)
David Albertin kertoo, että hänen ruokafilosofian kulmakiviä ovat eettisyys ja ehdottoman tuoreet, läheltä hankitut raaka-aineet. Raaka-aineet hankin tuottajilta, joiden toimintaan ravintoloitsijat ovat käyneet tutustumassa henkilökohtaisesti. Karitsa tulee onnelliselta tilalta, jossa karitsat saavat kulkea ja syödä vapaasti. Oreganon, timjamin ja kaprikset poimii ja säilöö Davidin Kreikassa asuva äiti.
”Raaka-aineiden ehdottoman tuoreuden vaatimuksen opin Gordon Ramsaylta. Aloitamme aina puhtaalta pöydältä eli valmistamme lähes kaikki ruoat joka päivä alusta alkaen”, David kertoo.
Alkuruoka: VILLISIIKAA, suolattua siikaa, kyssäkaalia, piimää ”naturel”, tilliä ja krutonkeja
La Maisonin ruokalistan pääosassa ovat ”petits plats” eli taidokkaat pikkuannokset, joissa on vaikutteita tapaksista, antipasteista ja venetsialaisten viinibaarien cicchetti -pikkupurtavista.
Mari Kärkkäinen esitteli takahuoneen kabinetin, jonne mahtuu 16 henkeä pitämään kokousta. Taulu kertoo hyvästä johtamiskulttuurista.
Niiden lisäksi tarjolla on jaettavia bistroruokia, päivän annoksia sekä vaihtuva Signature-maistelumenu, jossa on joko neljä, seitsemän tai kolmetoista pikkuannosta.
Ravintola La Maison, HelsinkiRavintola La Maison, Helsinki
Suosittelen. Hintatasokin oli ihan "maltillinen", kuten ravintoloitsija lupaa. Tämän tason ateria olisi voinut maksaa helposti stadissa 30% enemmänkin.
Korjaamolla on Sushibar. Kiva tila ja mukavasti historiaa. Kuvat puhukoot puolestaan. Lounasaikaan rauhallinen, koska kukapa tänne nyt eksyisi. Melkoinen löytö siis.
Korjaamolla on historiaa ja SushiaVanhat raitiovaunut on kyl hienoja.Design, tyylikästä, harkittua, pelkistettyä. Tykkään.Simppeliä. Kaunista.Mainio miso-keitto.Sushii ja sashimii. Namskis.Listalta löytyy myös salaattia kevyesti. Terveellistä ja ravitsevaa.Sashimii ja sushii. Maiskis.
Käy tsekkaamassa! Suosittelen.
Kulttuuritehdas Korjaamo
Töölönkatu 51 a-b
00250 Helsinki
Pastor on uusi ravintola. Ravintolan taustavaikuttajina on mm. Mikko Leppilampi. Sijainti Erottajalla. Odotukset korkealla.
Vietämme kaverin 35 synttäreitä. Varasimme pöydän hyvissä ajoin. Saavuin paikalle. Kaverit olivat napanneet jo ensimmäiset drinkit alakerran cokctail baarista. Tilasin drinkin. Saimme ruokalistat. Tilaamani drinkki ei saapunut. Tilasimme Nikkei Pastor -menun kaikille, koska tarjoilija sanoi, että he menevät ihan sekaisin, jos tilaamme eri ruokia. Ammattitaidon puutetta kenties ja tottumattomuutta? Pastor Nikkei menu vaikutti pätevältä ja päädyimme siihen. Koska ensimmäinen drinkkini ei ollut vieläkään tullut tilasin varmuuden vuoksi toisen drinkin.
Valitsimme Pastor-menulistalta 8 ruokalajin Nikkei menun, jossa mukana 4 sommelierin valitsemaa viiniä.Drinkit sai tilattua viinien kanssa. Itse tilasin paketin alkoholittomien drinkkien kanssa. Näytti ja maistui mainiolta.Carne. Revittyä häränrintaa, tamarilloa, salaatinlehti, jalapeno-chimichurria.Nikkei Ceviche. Siikaa, kirsikkatomaattia, punasipulia, jalopenoa. Yuzu-kookos-leche de tigre. Tämä oli herkkua.
Onneksi tilasimme 8 ruokalajin aterian, sillä kahden ensimmäisen alkupalan jälkeen nälkä oli isompi kuin ravintolaan saapuessamme. Odotimme innolla mitä seuraavaksi meille tarjoillaan.
Tempura. Rapeaksi paistettua kesäkurpitsaa, minttusuolaa, lime-tequila-majoneesia.Toinen alkoholiton drinkki oli myös mainio.Lomo Saltado. Paistettua härän ulkofileetä, tomaattia, sipulia, perunaa, soijakastiketta, tuoreita yrttejä.Del Mar. Misomarinoitua grillattua lohta, yrttikvinoaa, avokadopyree, rocoto-chilikastiketta. Olisin itse jättänyt lohen vähän vähemmän kypsäksi, mutta oikein mainio silti.Ribsejä. Suussa sulavia. Nami.Kolmas alkoholiton drinkki oli mitä mainioin. Viinien juojat kuulemma myös pitivät viineistä.Vähän piti välillä ottaa #safka#selfie. Taustalla Harri ja Hanna.Fresco. Marinoitua hedelmäsalaattia, maustettua sangriaa, vesimeloni-granitaa.Neljäs alkoholiton drinkki meni jo ihan överiksi. Pöydän toisesta päästä oli tullut käsky tehdä ihan överi drinkki ja oli ihan överihieno ja hyvä.Crema Batida. Tummasuklaa-chilifondantti, appelsiinijäätelö.
Jälkiruoan chilimäärä vaihteli todella paljon jälkkäreiden välillä. Muutenkin Pastorin jälkkäriltä olisi voinut odottaa enemmän.
Julkkisbongauksessa ravintolassa oli Mikko Leppilampi, Seppo Sedu Koskinen, Jenni Dahlman-Räikkönen sekä mediaparoni Ilkka O. Lavas. En kohteliaisuusyistä viitsinyt kuvata muita kuin itseäni.Pastorissa on Cocktail -baari, josta saa erinomaisia drinkkejä, viinejä ja alkoholittomia drinkkejä.
Kokonaisuutena ilta oli oikein mainio.
Plussat: hyvää safkaa
Miinukset: joutuu venaamaan tosi paljon, tarjoilijoilla on paljon opittavaa vielä. Haastattelin yhtä kaveria, jotka olivat odottaneet alkudrinkkejä 45 min. Se on liian pitkä aika. Odotan edelleen sitä ekaa drinkkiä. Ehkä tarjoilija unohti sen?
Pastor on ollut vasta 2 viikkoa auki. Konsepti on mukava. Paikassa on hyvä tunnelma ja mahdollisuudet olla yks mun suosikkiravintoloista.
Cityn tähdet: 9/10.
Italia-vertailu: Pastorissa safka on parempaa kuin missään Italiassa.
Menestystä elämääsi ja Pastorin pyörittäjille. Parantamisen varaa on, mutta tulen toisekin!
Ravintola Sasso on erinomainen ravintola Helsingin Kauppatorin ja Espan puiston tuntumassa.
Oltuani 3 viikkoa Italiassa, ikävöin jatkuvasti Sasson herkkuruokia. Suomessa osataan käyttää kastikkeita, mausteita ja suolaa minun makuuni taidokkaammin kuin Italiassa ja siksi italialainen ruoka on minusta Suomessa parempaa kuin Italiassa. Berlusconi on väärässä. Suomalainen keittiö on palvelun vuoksi parempi kuin italialainen keittiö.
Kurvasin prätkälläni keskustaan. Kävin fiilistelemässä Kauppatorin tunnelmaa ja ihmettelemässä Finnair -pyörää Katajannokalla. Kauppatorin tuntumassa Espalla on ravintola Sasso, jota aion nyt hehkuttaa ja ylistää.
Parkkeeraan prätkän ja astelen Sasson terassille. Pari ruotsalaista turistiperhettä on lounastamassa siinä. Ihmiset hymyilevät, aurinko paistaa. En edes ehdi istua alas kun tarjoilija tulee tervehtimään ystävällisesti hymyillen ja kysyy haluaisinko jotain juotavaa tai syötävää.
Tiedän, että Sasson listoilta löytyy Lehtikuohu-juomaa. Se on herkuttelija-prätkäilijälle sopivaa alkoholitonta kuohujuomaa. Erittäin maukasta herukasta tehtyä juomaa, jota saa harvoista hyvistä paikoista.
Sassossa on nopeaa palvelua
Tarjoilija tuo minulle salamannopeasti ruokalistat, ei kuitenkaan liian nopeasti, juuri niin, että tulee sellainen olo, että tarjoilija on reipas ja haluaa minulle hyvän vierailukokemuksen. Saan Lehtikuohun eteeni ja sitä siemaillessani katselen ruokalistaa, joka löytyy suomeksi, englanniksi ja italiaksi. Menu Sasso houkuttelee minua. Harkitsen myös kuhaa ja vasikkaa pääruoaksi, mutta tällä kertaa tilaan tarjoilijalta menu Sasson, johon ehdotetaan pääruoaksi karitsaa.
Pian minulle jo tuodaan eteeni herkullista leipää. Nautin auringon paisteesta ja katselen ihmisvilinää. Pian alkupalat kannetaan eteeni.
MENU SASSO
Polpo alla griglia con insalatina di mele e gamberetti
Grillattua mustekalaa ja omena-katkarapusalaattia
Grilled octopus with apple shrimp salad
Sasson tapa tehdä Grillattua mustekalaa ja omena-katkarapusalaattia on erinomainen. Lehtikuohu on juuri sopivan raikas kesään ja näihin alkupaloihin. Toimii..
Tagliatelle al ragu di coniglio con pomodoro e basilico
Tagliatellea, kaniraguuta, hillottuja tomaatteja ja basilikaa
Tagliatelle pasta with rabbit ragout, tomatoes and basil
Tagliatelle täyttää vatsaa mukavasti, ehkä vähän liikaakin, mutta ei haittaa, sillä kaniraguu, hillotut tomaatit ja basilika tekevät tagliatellesta raikkaan ja maukkaan.
Filetto d’agnello con patate al parmigiano e sugo al limone
Grillattua karitsan ulkofileetä,
parmesaaniperunaterriiniä ja sitruunakastiketta
Grilled loin of lamb with parmesan potato terrine and lemon sauce
Täydellistä grillattua karitsan ulkofileetä, parmesaaniperunaterriiniä ja sitruunakastiketta. Täydellistä. Täydellistä.
Torta di mandorle con fragile e spuma di mascarpone
Mantelikakkua, mansikoita ja mascarponevaahtoa
Almond cake with strawberries and mascarpone mousse
Jälkiruoaksi söin mansikoita, mantelikakkua ja mascarponevaahtoa. Herkullisia nämä kotimaiset mansikat.
Jälkiruoan kanssa tilaan Latten ja saan erittäin hyvän Latten joka kruunaa makunautinnon.
City kauppaneuvotteluja käytiin Sassossa
Sassoon liittyy myös Cityn kannalta merkittävä tapahtuma. 19.10.2012 olin täällä tapaamassa Jantonin toimitusjohtajaa Istvan Denésiä, joka myi minulle City-lehden. Tähän paikkaan liittyy siis suuria muistoja. Extrapisteitä tippuu.
Ravintola Sasso
Tähdet: 10+/10
Pohjoisesplanadi 17, Helsinki
www.sasso.fi
Ilkka Lavas ja Michelin suosittelevat tätä paikkaa.
Menestystä elämääsi ja menestystä Sassolle. Pitäkää laatu korkeana!
Panza Kuopio on uusi meksikolainen ravintola Kuopiossa.
Olin tänään puhumassa Savon nuorille yrittäjille täällä Kuopiossa. Tilaisuus meni hyvin ja täytyy edelleen todeta että yrittäjyydessä on voimaa.
Tilaisuuden jälkeen yksi yrittäjistä halusi sparrausta bisnekselleen ja kävimme lounaalla uudessa ¡Panza! -nimisessä meksikolaisessa street food mestassa.
Panza on meksikolainen lounaspaikka ja ensisilmäyksellä vaikutti että on hyvä rehellinen meininki. Neljä kokenutta kaverusta pistivät ravintolan pystyyn Vappuna 2014. Sisustus on tehty paljon kierrättämällä vanhaa.
Kuopion Panza -ravintola on viihtyisä paikka.Sisustuksessa on käytetty kivasti vanhaa ja uuttaIltaa mahtuu viettämään isompikin porukka.Lounaksi oli liha tai vege -burrito sekä alkukeitto ja salaatti.Panza -ravintolasta löytyy drinkkejä moneen makuun.
Ruoka oli maistuvaa ja lounas nopea ja hyvä. Illalla paikassa on kuulemma vielä parempi meininki ja tältä näyttää lista lounasajan ulkopuolella.
Listalta löytyy herkkuja moneen makuun.
Voin suositella lämpimästi. Menestystä elämääsi ja Panza -ravintolayrittäjille!
TableOnline.fi - Löydä ravintola makusi mukaan, on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.