Ravintolatrendit 2019
Ruoan kotiin tilaus lisääntyy ja laajenee entistä enemmän perinteisestä pizzasta muihin. Samaan aikaan valmisruoan syömiseen totutaan ja huomataan, että ravintoloissa onkin kiva käydä koska ruokaan liittyy niin paljon muutakin kuin pelkkä annos.
Syöminen on sosiaalinen tapahtuma ja tästä johtuen ulkona syöminen on suositumpaa kuin koskaan. Ravintoloita etsitään ja kokeillaan kimpassa enemmän. Pöytävarauksia tehdään entistä enemmän TableOnlinen kautta sähköisesti.
Pop-up ravintoloita tulee koteihin ja ravintoloihin tulee erilaisia ravintolapäiviä ja tapahtumia. Näemme vierailevia kokkeja jotka vuoroin vieraissa ottavat toistensa ravintolat haltuun.
Eettisyys nousee tärkeäksi, esimerkiksi kestävän kehityksen kala, kasvikset, vaihtoehtoiset proteiinit ja ylipäänsä ruoan alkuperä nousee esille ei pelkästään EU:n vaatimuksista, vaan myös sen vuoksi, että kuluttajien tietoisuus ja vaativuus lisääntyy.
Tulemme näkemään kokkeja, jotka puhuvat läpinäkyvyyden ja eettisyyden puolesta.
Lisääntyvä ilmiö on grammaamaton ruoka eli ruoka, jota syödään niin, ettei sitä laiteta instagramiin. Ruoka, joka syödään ilman puhelimia.
Tule mukaan keskustelemaan 2019 vuoden ravintolatrendeistä LinkedIn:ssä.
Menestystä ja ihania ravintolaelämyksiä elämääsi!
Ilkka O. Lavas
ravintola-alan digitalisoija, paremman ruoan ja elämän puolesta
Tämän ravintolatrendit 2019 kirjoittaja on mukana City-lehdessä, TableOnline pöytävarauspalvelussa sekä 20:ssa muussa maailmaa parantavassa startupissa.
Lähteet: TechCrunch, WineAndFood, TableOnline, ravintolayrittäjien haastattelut, BBC Good Food, FineDiningLovers