Kolmikanta onkin nelikanta!?

  • WilleWau

Poliittisella kentällä kuohuu. Ainakin uutistietojen valossa.

Toivotaaan, että keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen, kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen ja sdp:n Mikael Jungner voivat käsi kädessä kulkien avata meille kolmikantayhteistyön saloja.

Todellisuudessahan kyse on ollut jo vuosien ajan nelikantainen toimintamalli. Sen huolella varjeltu ydin on ollut nelikantainen lainsäädäntömalli. Siitä on paljonkin näyttöä. Tosin virallinen tunnustaminen puuttuu.

Paluuta entiseen ei ole, mutta ennen uuden rakentamista on mielestäni erittäin tärkeää selvittää ja avata kaikkien tietoisuuteen lähihistorian kytkennät. Kaavioin ja tekstiselostein. Tästäkö taikinajuurta uuden leipomiselle?

perjantaina, heinäkuuta 09, 2010
Suomi 2.0 – Maan tapa vuonna 2017?

-->Lisätietoja aiheeseen internetin hakukoneilta hakusanoilla:

apparatsikki
korporatismi
korporativismi
konsensus
konklaavi

- - - - - - - - - -

Virallisessa Suomi 1.0 – versiossa virheitä ei tehdä. Ja jos tehdään, niin niitä ei myönnetä.

- - - - - - - - - -

Kun vuonna 2006 aloitimme kirjoittamaan tätä Oikeusturvan ajankuva – blogia, niin lähtökohtanamme oli kirjata niin sanottua hiljaista tietoa esiin niistä epäkohdista lakisääteisessä vakuutusturvassa, kun ihminen vammautuu tai sairastuu pysyvästi.

Lapsen omaisesti uskoimme, että kun epäkohdat näin kirjataan, niin konkreettisten ehdotusten kautta ne päättäjiemme toimesta korjataan. Myönnämme olleemme täysin väärässä.

Lue lisää Oikeusturvan ajankuvan blogista:
https://ajankuva.blogspot.com/2010/07/suomi-20-maan-tapa-vuonna-2017.html

Tämä blogikirjoitus ei ole kommentoitavissa.