Tampereen SYÖ!-ravintoloissa on tällä kertaa tarjolla erityisen paljon vedeneläviä. Kalaa ja simpukoita saa kolmesta keskustan ravintolasta vielä kiirastorstaihin asti. Annokset ovat olleet hyvin suosittuja, joten niitä halutessaan kannattaa toimia nopeasti! Pöytävarauskaan ei olisi varmasti pahitteeksi.
August von Trappe
Belgialaisbistro August von Trappe tarjoilee Tampereen SYÖ!-ravintoloiden ainoan simpukka-annoksen. Anopin simpukat / Moules Moucalde -nimiseen annokseen kuuluu 250 grammaa sinisimpukoita, jotka on maustettu valkosipulilla, chilillä, korianterilla, valkoviinillä, voilla, Madras-currylla ja tilkalla kermaa. Simpukat tarjoillaan belgianperunoiden, majoneesin ja sinapin kanssa.
Keittiöpäällikkö Kalle Laaksonen kertoo SYÖ!-viikkojen alkaneen August von Trappessa lennokkaasti. Simpukkatarjous on ollut jopa niin suosittu, että sinisimpukat loppuivat kesken ensimmäisenä kampanjaviikonloppuna. Ravintolassa ei ole kuitenkaan ryhdytty ruoan laatua heikentäviin pikaratkaisuihin.
”Emme ole turvautuneet pakastesimpukoihin, sillä ne ovat ihan eri tuote tuoreisiin verrattuna. Käyttämämme sinisimpukat ovat peräisin Tanskasta. Tiistaina meille tulevat simpukat ovat olleet vielä sunnuntaina meressä”, Laaksonen painottaa.
Anopin simpukat ovat houkutelleet August von Trappeen sellaisiakin asiakkaita, jotka eivät ole syöneet simpukoita aiemmin.
”Kukaan ei ole vielä koskaan antanut negatiivista palautetta simpukoista”, Laaksonen nauraa.
Hän suhtautuu positiivisesti myös siihen, että tarjoukset ovat vedonneet varsinkin ravintolan keskivertoasiakkaita nuorempaan väkeen.
”Ehkä tämä on vaikuttanut osan mielestä vähän pelottavalta paikalta. Olemme kuitenkin lähtökohtaisesti belgialaistyylinen bistro”, keittiöpäällikkö muistuttaa viittaamalla bistrojen ei-niin-muodolliseen ilmapiiriin.
Villisika
Jos simpukat ovat aiheuttaneet yleisöryntäyksen August von Trappeen, vain sadan metrin päässä sijaitsevassa Villisiassa ahven on tehnyt saman tempun. Tuhdeista liharuoista tuttu ravintola valitsi tarjousannoksiinsa paistettua ahventa itse tehdyn perunamuusin, paistettujen kasvisten ja haudutetun sipulin kera.
”SYÖ!-viikot ovat yllättäneet nyt tosi positiivisesti. Varsinkin ahvenella on ollut niin paljon kysyntää, että välillä on jouduttu ihan käymään tukussa”, kiittelee keittiöpäällikkö Tero Papinsaari.
Toista kertaa SYÖ!-viikoille osallistuvalla ravintolalla oli edelliselläkin kierroksella tarjouksessa kalaa, joskin lohta.
”Ahveneen päädyttiin, koska sitä ei ole oikein ollut vielä muissa kampanjapaikoissa. Ajattelimme myös, että lohi olisi jo vähän tylsää.”
Valintaa ei ole tarvinnut katua. Papinsaaren mukaan viime viikonloppuna lohiannoksia myytiin kuutisenkymmentä kappaletta ja SYÖ!-annoksia kaikkiaan noin parisataa. Myös arkipäivien myyntimäärät ovat olleet kovia.
”Väkeä on ollut nyt muutenkin selkeästi enemmän kuin viimeksi”, keittiöpäällikkö kertoo.
Wistub Alsace
Laukontorin oma ranskalais-eurooppalainen viinitupa, Wistub Alsace, osallistuu kala¬- ja äyriäissarjan tarjouksiin bouillabaisse-annoksellaan. Keittiön vuoropäällikkö Maija Heiskanen kertoo, että keitto on suunniteltu omalla vapaudella mutta perinteitä kunnioittaen.
”Annos on aika tyypillinen välimerellinen ja ranskalainen kalakeitto. Siinä on paria kalaa, eli vaaleaa turskaa ja rasvaisempaa lohta, sekä simpukoita ja sahramia”, Heiskanen kuvailee.
Bouillabaisse on ollut Wistub Alsacen tämänkertaisista SYÖ!-annoksista kysytyimpiä. Heiskasen mukaan ensimmäisinä kampanjapäivinä meni melkein pelkästään sitä.
”SYÖ!-viikot ovat alkaneet meillä hyvin vauhdikkaasti, ja viime viikon perusteella uskon, että asiakkaita riittää viimeisillekin päiville. Ravintolamme on aika pieni, joten pöytävaraus kannattaa tehdä etukäteen”, hän kehottaa.
Tsekkaa kaikki Tampereen SYÖ!-ravintolat täältä!
Teksti ja osa kuvista: Roosa Pelkonen
1 kommentti
Anonyymi
5.12.2021 10:29
Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me
Vastaa kommenttiin