Kattava olutvalikoima ja konstailemattoman herkulliset annokset - siitä on hyvä gastropub tehty.
Gastropubeja voisi kuvailla olohuoneiksi pois kotoa: meininki on mutkatonta ja herkut helppoja. Englannista lähtöisin olevat gastropubit, joissa korkealaatuiset oluet treffaavat herkullisen ruoan, ovat vihdoin rantautumassa Suomeen ja sitä kautta myös Suomen Turkuun.
Ravintola Teinin kylkeen huhtikuussa avattu Gastropub Löytö on uusimpia lisäyksiä kaupungin gastropub-skeneen. Keväällä avattiin myös gastropubiksi itsensä luokitteleva Aune, ja vanhempia tuttavuuksia ovat muun muassa SYÖ!-viikkojen vakio Woolshed sekä Hiivari.
Historiallisen Juseliuksentalon kellarissa sijaitsevan Löydön vuoropäällikkö Karoliina Haapakoski ja ravintolapäällikkö Mindi Väätäinen pitävät gastropubeja suomalaisten makuun varsin hyvin maistuvana konseptina.
Laatua arvostetaan, mutta toisaalta aivan yhtä tärkeää on yksinkertaisuus.
"Suomalaiset haluavat helposti lähestyttäviä ja viihtyisiä paikkoja", Haapakoski toteaa.
Haapakosken ja Väätäisen mielestä Löydössä yhdistyvät kiehtovalla tavalla perinteikkäät tilat ja freesi ruoka- ja juomakulttuuri. Löydön SYÖ!-listalle ovat löytäneet tiensä normaalistikin listalla olevat vegaaniburger ja karitsasalaatti. Väätäisen mukaan ne edustavat Löytöä parhaimmillaan.
"Olemme pyrkineet siihen, että jokaiselle löytyisi listalta mieleistä. Burgerit maistuu osalle, mutta jos kaipaa kevyempää, löytyy listalta esimerkiksi juuri salaattejakin", Väätäinen vinkkaa.
Ja kuten gastropubin henkeen kuuluu, kylkeen löytyy olut. Mutta kuinka montaa olutta Löydön baaritiskin takaa löytyykään?
Väätäinen ja Haapakoski punnitsevat hetken.
"Varmaan noin 40 erilaista olutta meillä on", Väätäinen sanoo.
"Ainakin", Haapakoski komppaa.
1 kommentti
Anonyymi
5.12.2021 10:28
Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me
Vastaa kommenttiin