Rapeana tai tulisessa kastikkeessa, kera sinihomejuustodipin tai barbeque-kastikkeen. Silloin, kun tekee mieli siipiä, on siipiä saatava.
Tämän kertaisilla SYÖ!-viikoilla siipihimoon tarjoavat helpotusta neljä ravintolaa: Siipiravintola, Hiili, 3. Linja ja Rantakerttu.
Siipihuuma on levittäytynyt kaupunkiin muutenkin. Siipiravintola aikoo tuoda ruokalistalleen tänä syksynä uutuksia ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen. Hiljattain Linnankadulle avasi myös Tampereelta ja Helsingistäkin tuttu Hook.
Siipiravintolan ravintolapäällikkö Camilla Haahtio kertoo, että siipiä menee yhä entiseen tahtiin, vaikka tarjonta onkin Turussa lisääntynyt.
Siipiravintola on muodostunut Turussa jo instituutioksi. Haahtio kertoo, että kun ravintola avattiin 10 vuotta sitten, ensimmäiset 100 asiakasta saivat alennuskortin, joka on voimassa edelleen.
"Ja kyllä niitä kortteja vaan vieläkin täällä näkee", hän nauraa.
Yhdeksi syyksi ravintolan suosiolle hän arvelee sen, ettei siivistä yksinkertaisesti kotioloissa tule samanlaisia kuin mitä ravintoloissa tarjotaan. Siipiravintola valmistaa itse kastikkeensa ja dippinsä.
"Ei kai sitä tarkalleen tiedä kukaan, että mikä niissä saa aikaan toisissa ihmissä sen jäätävän himon, mutta ei niistä kotona ainakaan yhtä rapeita tule", Haahtio arvelee.
Toiset tilaavat siipensä rapeina tai miedommassa soossissa, toisille tulisuudesta sen sijaan on tullut taistelu, jonka he haluavat voittaa.
"Tulisuuteenkin voi jäädä koukkuun. Kun kokeilee uutta, jää aika monelle kutkuttelemaan takaraivoon, että olisiko sittenkin pitänyt ottaa vielä yksi aste tulisempaa", Haahtio pohtii.
Toista kertaa syöjät tervetulleiksi toivottavan siipiravintolan SYÖ!-listalta löytyy ateriat Tex willer ja Cowboy, jotka sisältävät siipien lisäksi erilaisia höysteitä. Ja tietenkin dippejä, niitä ei sovi unohtaa.
Turkulaiset lienee jo tottuneet siihen, että Siipiravintolassa on tungosta kellonajasta riippumatta. Tällä kertaa take away -annokset päätettiin jättää kampanjan ulkopuolelle, koska härdelli on taattu jo muutenkin.
SYÖ!-viikkojen jälkeenkin Siipiravintolassa riittää testtavaa. Haahtio kertoo, että ruokalistaa aiotaan tuulettaa todenteolla. Siivet ja muut ikivihreät luonnollisesti säästetään, mutta esimerkiksi juustoisten herkkujen ystäville on tiedossa iloisia yllätyksiä.
"Uusia perunavaihtoehtojakin sekä dippejä on tulossa", Haahtio lupaa.
1 kommentti
Anonyymi
5.12.2021 10:28
Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me
Vastaa kommenttiin