TableOnlinen ruoka ja ravintola-aiheinen blogi. Blogissa tuodaan ajankohtaisia aiheita, ravintoloita sekä ravintola-alan henkilöitä kaikkien luettavaksi ilman turhia hienosteluja, alan sanastoja tai liian syvällisiä kirjoituksia.
Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on Clarion.
Ennen yöpymistä Clarion Hotel Helsingissä oli tietenkin illallisen aika.
Olen ruokaillut kertaalleen aiemmin Kitchen & Table Helsingissä ja ravintola oli mielestäni vielä parantanut edukseen. Poissa oli se alun epävarmuus ja erityisesti liian isot ja hankalasti luettavat ruokalistat. Plussaa myös ruokalistan sisällön tiivistymisestä.
Niin kuin koko hotellistakin, myös ravintolasta on upeat näkymät Jätkäsaareen ja Hietalahden rantaan. Alue olikin pitkään tunnettu rahtilaivoista ja merimiehistään. Silloin rankka työ vaati kunnon eväät ja on hyvillä eväillä paikkansa Jätkäsaaressa edelleen. Kitchen & Table Helsingissä niitä tarjoillaan ruotsalaiskokki Marcus Samuelssonin suunnittelemina annoksina. Samulesson vastaa kaikkien Clarioneiden ravintolakonseptista.
Alkuun valitsen tietenkin tartaria, valitsen sen oikeastaan aina kun mahdollista, ja saankin eteeni hauskan ja värikkään annoksen. Punasipulihilloke tuo annokseen ryhtiä ja keltuaiskreemiä on paljon, joka sitoo makuja kivasti yhteen. Lautaselta on kuitenkin helppo myös napsia myös makuja erikseen. Toinen meistä taas on artisokan ystävä ja hänelle alkuruokavalinta on yhtä helppo. Paahdettua maa-artisokkaa ja artisokkapyrettä maistuu sille mille lupaa.
Pääruoaksi avecini valitsee K&T Kimchi burgerin, joka tarjoillan hänen toiveidensa mukaisesti mukavan mediumina. Itse valitsen Sitruunalla ja yrteillä marinoitua jyväbroileria, johon otan vielä henkilökunnan suosituksesta mausteiset ranskalaiset lisäkkeeksi. Kana on maukasta ja annoksen lisukkeet, voikastike ja knokit terävimpänä kärkenä, ovat erinomaisia. Myös suositellut spicy friesit ovat todella nimensä mukaisesti spicyjä.
Jälkiruoalle ei meinaa enää löytyä tilaa, mutta hetken maisemia ihailtuamme päätämme urhoollisesti jatkaa aterian loppuun kirsikkajäätelöllä ja annoksella brownieta ja banaania, huh! Nyt on hyvä, että yläkerrassa on huone lähellä, jonne voi mennä toipumaan. ...Kunhan olemme ensin käyneet kurkistamassa huikean Sky Roomin :)
Varaa pöytä Kitchen & Table Helsinkiin (Tyynenmerenkatu 2, Helsinki) TableOnlinesta!
Katja/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Jätkäsaaressa sijaitseva Claron Hotel Helsinki ja sen Kitchen & Table -ravintola tulivat TableOnlinen asiakkaiksi heti avautuessaan vuoden 2016 loppupuolella, Helsinki-Vantaan läheisyydessä sijaitsevan sisarensa tavoin.
Helsingin Kitchen & Table -ravintolaa sain mahdollisuuden käydä testaamassa heti tuoreeltaan, mutta hotellin puoli, huikeaa Sky Room- cocktailbaria lukuun ottamatta, oli jäänyt hieman vieraammaksi; asunhan melkein rakennuksen naapurissa.
Koska pieni irtiotto piristää aina loppuvuoden kiireen keskellä, olin aivan innoissani saadessani, kauempaa tulleen yövieraani kanssa, testata Clarionin puitteet myös hotellin osalta.
TableOnlinen muu joukkue on kantanut myös oman kortensa kekoon ja käynyt jo aiemmin testaamassa Clarion Hotel Helsinki Airportin sekä sen Kitchen & Table -ravintolan.
Saavuttuamme hotelliin saimme erittäin lämpimän vastaanoton ja sisäänkirjautuminen sujui helposti ja nopeasti. Löysimme helposti valoisan ja tilavan huoneemme hotellin 11. kerroksesta.
Vielä varsin uusi hotelli oli erittäin siisti ja tyylikäs ja intouduin ottamaan paljon valokuvia yksityiskohdista ja näkymästä. Isot ikkunat niin yleisissä tiloissa, ravintolassa kuin huoneissa ja näkymät niin Jätkäsaareen kuin kauas muuallekin Helsinkiin eivät taatusti jätä ketään kylmäksi.
Suosittelen lämpimästi kaikkia hotellivieraita katsastamaan ylimmän kerroksen allasosaston jo pelkästään sen mielettömän tunnelman vuoksi. Katetussa ulkotilassa oleva allas on eksoottisuudessaan varmasti erityisesti ulkomaisten vieraiden mieleen.
Hotellin runsas aamiainen katetaan Kitchen & Table -ravintolan tiloihin ja pöytävarauksia voi tehdä illallisten lisäksi niin aamiaiselle kuin lounaallekin.
Aamiaisvieraita oli aivan tavallisena tiistaina, vielä hieman ennen kello yhdeksääkin aika paljon. Tunnelma oli lämmin ja ihmiset rupattelivat iloisesti toisilleen ja henkilökunnan kanssa. Astiat tyhjenivät ja niitä täytettiin vauhdikkaasti.
Clarionin runsas aamiainen on perinteisen maukas hotelliaamiainen, jota on höystetty muutamilla kansainvälisillä erikoisuuksilla, joista mate-baari oli yksi mielenkiintoisimmista.
Varaa pöytä Kitchen & Table Helsinkiin (Tyynenmerenkatu 2, Helsinki) TableOnlinesta!
Katja/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Sateisena elokuun lopun sunnuntai-iltana suuntasin junalla kohti Clarion Hotel Helsinki Airportia. Ilokseni huomasi jo heti hotellille saapuessani, kuinka helppoa se on Helsingistä käsin. Hyppää vain kehäradan junaan!
Noustuani Aviapoliksen asemalta ylös Aviabulevardia kohti, saavuin suoraan hotellin etuoville. Todella näppärää. Hotellissa minut otettiin vastaan erittäin ystävällisesti, jonka jälkeen siirryin huoneeseeni 7. kerrokseen. Huoneesta avautuikin upeat näköalat kohti lentokentän kiitoratoja.
Vierailuni syy oli hotellin ravintola nimeltään Kitchen & Table Helsinki Airport. Ravintola on ruotsalaisen huippukokki Marcus Samuelssonin käsialaa, jossa fun dining -filosofian ytimessä ovat sosiaalinen syöminen, avokeittiö, yhteisölliset pöydät ja urbaani tunnelma. Menu yhdistää Manhattanin maut suomalaisiin raaka-aineisiin ja perinteisiin.
Ravintolan sisustus on jo hämärtyvässä illassa erittäin kutsuva. Avokeittiössä on tekemisen meininki, salissa palvelu pelaa saumattomasti. Puheen sorina kuuluu mukavasti pöydistä, joita ei montaa ole vapaana. Ensivaikutelma on kutsuva etkä todellakaan tiedä olevasi melkein lentokentällä. Ystävällinen tarjoilija ohjaa minut pöytään ja suosittelee heti alkudrinkkiä, jonka kiireisen sunnuntain päätteeksi päätän nauttia.
Ruokalista on kompakti mutta makuja tuntuu riittävän kaikille. Alkuruuista löytyy tartaria, kalalautasta kahdelle sekä juuri omasta mielestäni sateiseen iltaan sopiva savustettu tomaattikeitto. Ennen alkuruoan saapumista pöytään tuodaan tuoretta leipää ja oikeaa voita, nam. Ja kun pääruoan sitten eteeni saan, keitto on juuri niin täyteläistä ja hieman savun makuista kuin osasin haaveilla.
Nautittuani herkullisen keiton, oli pääruoan aika. Sen kohdalla tein kevyemmän kompromissin ja tilasin Caesar-salaatin Cajun-maustetulla kananrinnalla. Salaatti oli erinomainen: raikas mutta tuhti ja itse kananrinta erittäin mehukas ja maukas. Listalta olisi löytynyt myös toinen klassikko, Salad Nicoise, tai kesäinen Indian Summer Salad. Tai tuhdimmasta päästä härän entrecôte tai myöskin lihaisa Kimchi Burger.
Ravintolan tulevalle listalle 22. syyskuuta alkaen tullaan nostamaan lähi- ja pientuottajien raaka-aineita ja loihtimaan niistä herkullisia annoksia. Lähituotanto tulee olemaan kiinteä osa ravintolan ruokakonseptia tästä eteenpäin.
Jälkiruoalle ei valitettavasti tilaa enää jäänyt, vaikka hedelmäpainotteinen jälkiruokalista houkuttelikin. Myös juustoja olisi ollut saatavilla, mutta toisella kertaa.
Kaiken kaikkiaan kokemus ravintola Kitchen & Table Helsinki Airportissa oli enemmän kuin positiivinen. Saapuminen ravintolaan on erittäin helppoa, varsinkin juuri junalla. Ystävällinen ja intohimolla palveleva henkilökunta saa asiakkaan tuntemaan itsensä todella tervetulleeksi. Lähde ihmeessä testaamaan, jos et sitä vielä ole tehnyt!
Hanna/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Norjalaisen hotellimoguli Petter Anker Stordalenin Clarion hotelliketju rantautui Suomeen lokakuussa 2016. TableOnlinessa tämä kiinnosti meitä ennen kaikkea siksi, että hotelliketjun mukana maahan saapuisi myös uusi ravintolaketju Kitchen & Table, joka on ruotsalaisen, New Yorkissa uraa luoneen Markus Samuelssonin luoma, Clarion-hotelleihin suunniteltu ravintolakonsepti.
Valitettavan usein hotellien ravintoloiden toteutuksessa ollaan menty ajatuksella, että koska on olemassa hotelli, niin pitää olla myös ravintola. Tämä on aiheuttanut oman kokemukseni mukaan useita rimanalituksia. Clarion on lähtenyt haastamaan tätä toteutusmallia Kitchen & Table -konseptilla ja ravintolaan ja ennen kaikkea sen keittiöön on panostettu.
Tällä kertaa emme kuitenkaan olleet menossa testaamaan ravintolaa vaan Clarion Airport -hotellia. Näin siksi, koska olimme jo aiemmin iltapäivällä nauttineet ruumiin ja mielen kulttuuria KOM-teatterissa ja -ravintolassa (Voit lukea sen tästä). Clarioneita on tällä hetkellä kaksi, joista Jätkäsaaren Kitchen & Table -ravintolan olemme jo ehtineet testata (sen voit lukea tästä).
Clarion Airport sijaitsee aivan Aviapoliksen juna-aseman vieressä ja pihalta löytyy myös reilusti parkkipaikkoja, joten saapuminen kohteeseen on vaivatonta. Hotellin vastaanotto hoiti hommansa erityisen hyvin. Toimitushan ei sinänsä ole kovin monimutkainen, mutta ei se silti ole itsestäänselvyys, että homma hoidetaan sujavasti ja siten, että vieras tuntee olevansa tervetullut. Tässä tapauksessa respassa palveltiin meitä niin kohteliaasti ja iloisesti, että meille tuli vaikutelma, että hän olisi ollut aidosti iloinen, kun saavuimme heidän vieraakseen.
Kivana yksityiskohtana huoneeseen saavuttaessa oli henkilökohtainen tervehdys ja mummon vanhat hillopurkit mieleen tuova lasipurkki, jossa oli mukana vähän tuoreita hedelmiä ja pari käsintehtyä suklaakonvehtia. Tervehdys voitti kymmenen kertaa väsyneen Marianne-karkin tyynyllä, ja oli muuten herkullisia konvehteja.
Huone itsessään oli oikein siisti ja raikkaan oloinen, kuten uuden hotellihuoneen tietysti kuuluukin olla. Huoneeseen asettumisen jälkeen päätimme lähteä testaamaan hotellin baaria. Kitchen & Table -ravintola sekä hotellin baari sijaitsevat hotellin alakerrassa ja näitä kahta tilaa jakaa luontevasti isohko baaritiski. Ravintolaan oli jonkin verran menossa hotellin asukkaita ruokailemaan ja osa jouduttiin käännyttämään myös baarin puolelle odottamaan pöydän vapautumista. Ilmeisen hyvin Kitchen & Table on siis onnistunut houkuttelemaan myös muita, kuin hotellin asukkaita, minkä lähinnä päättelin siitä, että melko monilla ravintolan vierailla oli takit mukana. Suosittelen siis myös hotellivieraita muistamaan pöytävaraukset, vinkvink, mikäli haluaa varmasti päästä syömään ja ei ole halukas odottelemaan kauaa pöydän vapautumista.
Baari, kuten koko hotelli, on sisustettu raikkaaseen skandinaaviseen tyyliin ja tila vaikuttaa mukavan avaralta, mutta kuitenkin tietyllä tavalla kodikkaalta. Kävellessäni baaritiskiä kohti silmä skannasi tottuneesti pullorivistöä ja koin helpotuksen tunteen, kun tuttu pyöreä ja ruskea pullo osui silmääni. Valinta oli siis helppo ja tilasin Hendrick’s GT:n. Seuralainen päätti aiemmin illalla nautittujen viinien jälkeen tilata tässä vaiheessa teetä ja myös sen osalta valikoima ilahdutti, sitä löytyi kaikissa väreissä. Hyvistä tarjoiluista huolimatta emme jaksaneet kovin pitkään baarissa notkua vaan huoneen sänky alkoi tuntua hyvin kutsuvalta.
Clarion Airport sijaitsee nimensä mukaisesti lentokentän välittömässä läheisyydessä ja siksi valtaosa hotellin asukkaista on lentomatkustajia. Viikolla vieraina on paljon bisnesmiehiä ja viikonloppuna taas liikkeellä on enemmän turisteja. Molemmat osaavat varmasti arvostaa hotellihuoneessa sitä, että huone on hiljainen ja siellä on pimeää. Tämä toimi Clarionissa loistavasti. Myös me pienten lasten vanhempina osasimme tätä arvostaa. Päivärytmi on muodostunut sellaiseksi, että kovin myöhään ei osaa nukkua, mutta aamulla oli hyvin levännyt olo, koska koko yön oli onnistunut nukkumaan ilman heräämisiä.
Ennakkoaavistus oli, että aamulla saattaa olla tukka aavistuksen kipeä, mutta pelko aikaisesta nukkumaanmenosta ja maltillisesta baarin hyväksikäyttämisestä johtuen näin ei kuitenkaan ollut. Heräämisen jälkeen tuli siis mieleen, että hotellista löytyy myös punttisali ja sauna, jota olisin nyt mieluusti voinut testata. Jumppahetki piti kuitenkin jättää väliin, koska jumppavehkeet eivät tulleet mukaan. Matkalla aamupalalle tuli kuitenkin tilan fasiliteetit katsastettua ja kelvollisiksi todettua. Tämäkin on varmasti sellainen yksityiskohta, jota etenkin paljon reissaavat ja itsestään huolehtivat bisnesmiehet ja -naiset osaavat arvostaa.
Aamupala tarjoillaan Kitchen & Table -ravintolan tiloissa. Koska en työkseni joudu kovin paljon matkustamaan ja hotelleissa ei tule jatkuvasti nukuttua, jaksaa hotelliaamiainen vielä aiheuttaa innostusta. Clarionissa aamiainen oli todella monipuolinen ja kaikki vaikutti tuoreelta ja hyvälaatuiselta.
Hotelliaamiaiset tuntuvat kehittyneen ajansaatossa jatkuvasti ja aikanaan jos aamupalalta löytyi lähinnä kaurapuuroa, niin nykyään hyvät aamupalapöydät vastaavat jo laajaa brunssitarjontaa. Jos edellinen ilta olisi ollut kosteampi, olisi lämmin tarjonta pekoneineen ja makkaroineen varmasti jaksanut kiinnostaa enemmän, mutta nyt keskityin syömään terveellisen aamupalan ja ilokseni löysin mm. smoothieta, mikä ei kokemukseni mukaan vielä sisälly läheskään kaikkiin hotelliaamiaisiin.
Monipuolinen tarjonta aiheutti sen, että terveellisestä sisällöstä huolimatta sen verran montaa sorttia tuli nautittua, että aamupalan jälkeen oli kiva lähteä ruokalevolle köllöttelemään huoneen mukavaan sänkyyn. Köllöttelyn jälkeen oli aika kerätä kimpsut ja kampsut ja lähteä kotiin viettämään muksujen kanssa sunnuntaita ja valmistautumaan uuteen viikkoon, mikä oli näin rentouttavatn viikonlopun jälkeen oikein mukavaa. Kiitos Clarion Airport, piditte meitä hyvänä!