Upea historiallisen kaunis ravintolasali avautuu eteemme, kun astumme sisään ravintola Teiniin sateisena iltapäivänä Turussa. Ja ravintolan miljöö ei todellakaan ole kulissia, sillä se on avannut ensimmäisen kerran ovensa vuonna 1924 ravintolana, tuolloin Hansa nimisenä.
Saavumme iltapäivällä jo lounasajan jälkeen ruokailemaan ja iloksemme huomaamme että muitakin asiakkaita ravintolassa on, vaikka ajankohta on lounaan ja päivällisen välissä. Muutkin ovat siis ihastuneet Teiniin.
Aloitamme ruokalistojen tutkimisen ja nautimme samalla lasilliset talon kuohuvaa. Listalta löytyy klassikoita kuten Toast Skagen, tartar sekä etanat. Ja kuinka ollakaan päädymme maistelemaan muutamia näistä kyseisistä klassikoista. Härkätartar on saanut kaverikseen friteeratun mummonkurkun, jonka ulkonäkö muistuttaa hieman ehkä aasialaista frtiteerattua kasvista, mutta maku on kuin onkin juuri mummonkurkun maku. Etanat saapuvat pienessä kipossa uiden valkosipulivoissa, eikä niitä ole tavalliseen tapaan hukutettu gratinoituun juustoon. Erinomaisia.
Nautittuamme alkuruoat siirrymme pääruokien pariin, joista valikoitui päivän kala sekä karitsanpotka. Kuha oli uinut ravintolan kalastajan haaviin ja sitä tarjoiltiin siis päivän kalana. Kuha oli aseteltu kauniisti muhennetun perunan päälle ja saanut vieläpä jokirapumajoneesia sekä mätiä kuin kastikkeekseen. Kauniin oranssin sävyinen karitsanpotka-annos sai muita makuja juurespyreestä sekä punaviinikastikkeesta. Potka oli pehmeä ja erinomaisesti haudutettu.
Jälkiruoaksi valikoitui vain yksi annos, sillä Teinin annokset olivat jo täyttäneet vatsamme todella hyvin. Kuitenkin Crème Brûlée valikoitui maisteltavaksi ja osoittautuikin oikein hyväksi valinnaksi.
Käynti ravintola Teinissä oli kuin olisin astunut Aki Kaurismäen elokuvan kohtaukseen. Niin nostalgisen hieno ravintolan sisutus upeine ikkunamaalauksineen ja hienoine valaisimineen oli. Myös henkilökunnan ammattitaidosta huokui perinteikkyys mutta myös rentous.
Hanna/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
1 kommentti
Testilinkki
6.8.2018 13:54
Testi
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin