Helsingin Kalliossa sijaitseva, tunnelmallinen ja intiimi 30-paikkainen ravintola Kolmon3n on lunastanut paikkansa niin kalliolaisten kuin kauempaakin ruokailemaan tulevien sydämissä. Ravintolalla on paljon vakituisia lounasasiakkaita ja lähialueen teatterivieraat ovat myös hyvin ottaneet paikan omakseen. Teatterissakävijöille Kolmos3lla onkin erityinen menutarjous, josta voi ravintolassa nauttia sekä ennen että jälkeen näytöksen.
Edellinen käyntini Kolmos3ssa oli vielä maistuvana mielessä, kun kuulin ravintolan vaihtavan ruokalistaansa ja järjestävän siinä yhteydessä tapahtuman, jossa yhden illan aikana asiakkaat pääsevät tutustumaan lähemmin uuteen menuun kokonaisuudessaan. – Aivan ihana idea! Myös monet muut tuntuivat innostuvan asiasta ja pöydät iltamaan myytiinkin TableOnlinen kautta loppuun muutamissa päivissä. Vaikuttaa sille, että erikoistapahtumille on todella kysyntää ja olemme TableOnlinella olleet todella iloisia päästessämme mukaan toteuttamaan näin mielenkiintoisia iltoja.
Maistelujen alkaessa ravintola on täynnä hyväntuulista puheensorinaa. Ihmisillä on selvästi odottava mutta hyvä fiilis ja rento tunnelma. Pitkät pöydät ja henkilökunnan jutustelu kannustaa vieraita kertomaan toisilleen aiempia kokemuksia ravintolasta.
Menukorttiin pyydettiin kirjoittamaan omia mietteitä annoksista ja niistä päästiin keskustelemaan muutenkin niin pöydissä kuin henkilökunnankin kanssa. Arvaatko, mikä annos oli illan suosikki?
Kaikki yhdeksän annosta olivat todella maukkaita, mutta erityisesti toista niistä kehuttiin erittäin ihanaksi, ja se oli myös meidän pöydän suosikki. Vihreä parsa, osterivinokas ja savuhollandaisekastike ovat maistuva ja jännä yhdistelmä, jota viinin happo tukee. Mielenkiintoisen annoksesta tekee erityisesti se, että tarjoiltu osterivinokas kasvatetaan Helsingissä kahvinpuruissa ja sen pehmeä maku ihastuttaa maistelijat.
Neljännen annoksen nokkospallo herätti myös ihastusta ja sen innovatiivisuutta kehuttiin monissa pöydissä maistelun aikana ja sitä muisteltiin vielä illan mittaan. Erikoiset maut ja uudet kokemukset tekevätkin tämänkaltaisista tapahtumista niin antoisia. Ruokalistanvaihtajaisissa pääsee varmasti kokeilemaan monia itselle uusia juttuja sekä sellaisia annoksia, joita ei tulevalta listalta itse valitsisi.
Oli myös erittäin kiinnostavaa päästä testaamaan, miten kaksi erilaista viiniä sopii samaan ruokaan. Muutamien annosten kanssa kaadettiin tarjolle kahta viiniä, joista sai kättä nostamalla kertoa, kumpi omasta mielestä toimi paremmin annokselle. Erityisesti jälkiruokien kanssa tarjoillut viinit jakoivat ravintolan kahtia, punaisen sekä valkoisen ystäviä löytyi salista molempia - valkoinen oli kuitenkin se parempi ;)
Myös kolmanneksi tarjoiltuun muikkuun yhdistetty roséskumppa vaikutti villille idealle, mutta ruoan kanssa se toimi oikein hyvin. Tätä yhdistelmää en ikinä olisi tullut itse valinneeksi!
Ravintoloitsija Ryan Lumb piti kokonaisuutta hyvin onnistuneena ja kertoi ilahtuneena tunnistaneensa iltaman vierasjoukosta useita tuttuja ravintolan vakikasvoja. Myös asiakkaiden kommentit illasta olivat pelkästään ylistäviä, tätä siis lisää! TableOnline tulee varmasti tiedottamaan myös tulevista Kolmos3n tapahtumista ja listanvaihtoilloista ja seuraamalla meitä esimerkiksi somessa kuulet niistä ensimmäisenä.
Katja/TableOnline
Ravintola Kolmonen Kolmas linja 11, Helsinki
Lisätiedot & pöytävaraukset: https://www.tableonline.fi/ravintola/kolmon3n
TableOnline.fi - Löydä ravintola makusi mukaan - on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.