Saattaa olla, että olen hieman puolueellinen kommentoimaan kymenlaaksolaisia ravintoloita, mutta olin varsin ilahtunut kuullessani Kouvolaan avautumassa olevasta laadukkaasta ravintolasta, johon pääsinkin tutustumaan sen oltua muutaman viikon auki.
Vanhaan liikehuoneistoon Kouvolan kävelykadun reunalle remontoitua BASE Kitchen & Loungea kierävät isot ikkunat ja avoin tila on tyylikkään viihtyisä. Sisäkuvia Basesta kannattaa käydä vilkaisemassa ravintolan sivuilta TableOnlinessa.
Base Kitchen & Loungessa on myös kiva lounge-puoli, kuten nimikin kertoo ja siellä nautittavaksi tai menun aperetiiviksi sopii ravintolassa taidokkaasti tehdyt cocktailit.
Tiiviiltä ruokalistalta löytyy tartaria, joten minulle alkuruoan valinta oli helppoa. Tartarissa on hyvä liha ja selleriä on käytetty useammalla tavalla kekseliäässä annoksessa.
Avecini valitsevat alkuruoaksi parsaa ja nokkosta sekä siikaa ja piimää. Hentojen parsojen makuja hauskan kirpeä nokkoskastike korostaa mukavasti. Siika-annos oli aika pieni ja koska maut olivat erittäin kohdallaan, olisi avecini syönyt sitä mieluusti enemmänkin. Piimän ja kalan ohessa oli rapeaa tekstuuria tuovaa leipää.
Pääruoaksi söin keväisen raikasta sitruunarisottoa ja avecini valitsivat kuhaa ja härkää, jotka olivat molemmat sekä kauniita että isoja annoksia. Pienten alkuruokien ja isompien pääruokien kombo vaikutti toimivalta. Avecini kehui kalassa olevan hyvän paistopinnan ja aidon maun.
Myös jälkiruoat edustivat isompaa annoskokoa, mikä on aina iloinen asia ja mainitsemisen arvoista on myös annosten kaunis esillelaitto. Juustot eivät petä koskaan ja marjapavlovassa ihastuttivat sokeroidut kuusenkerkät. Raikkaan ja pehmeän raparperin ja maukkaan pistaasikakun yhdistelmä toimi hyvin myös kolmannessa jälkiruoassa.
Varsinkin Asuntomessujen aikaan ennustan ravintolalle paljon myös turistivieraita. Varaa pöytä TableOnlinesta BASE kitchen & lounge Keskikatu 7, Kouvola.
Katja/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.