Helsingin Uudenmaankadun Pennyssä panostetaan laadukkaan ja keskihintaisen ruuan lisäksi ammattitaitoiseen ja henkilökohtaiseen palveluun, joka todella näkyy ja tuntuu ravintolassa. Henkilökunta on sydämellistä ja Pennyyn on aina mukava saapua. Siksi Penny olikin minulle jo ennestään tuttu paikka ja kuten ravintola itsekin kertoo, sinne on aina helppo tulla ja nauttia paikan fiiliksestä, vaikka baaritiskillä. Tunnelmallisen rouhea Penny aiheuttaa myös pahemmanlaatuista New York -kuumetta.
Pennyn kesän 2019 uutuus on parklet-terassi, jossa annokset tuodaan, lounasajan ulkopuolella, pöytiin asti. Kesää vasten terassilla palvelee rento terassilista ja myös ravintolan menu saa kokonaisuudessaan lähiviikkoina raikkaan kesäisiä muutoksia.
Pennyssä iloitaan siitä, että arkiruokailusta ravintolassa on tullut monelle jo tapa ja myös viikolla on aikaa nauttia sesongin raaka-aineista, kuten parsasta, kalasta tai kunnon pihvistä. Penny onkin hinta-laatusuhteeltaan mahtava ravintola myös arkiruokailuun ja sen kaikki annokset on aina tuoreista, päivän raaka-aineista valmistettuja.
Pieneksi ravintolaksi Pennyssä on paljon valinnanvaraa ja valinnanvaikeus on iskeä. Siksi päätämme syödä vähän kaikkea ja ottaa toki cocktailit alkuun. – Ne pääsevätkin jo heti yllättämään mahtavilla mauillaan.
Täytyy myös kiittää ravintolaa teemaan kivasti sopivista viiniparituksista ruokien kanssa: meille tarjottiin esimerkiksi kalifornialaista valkoviiniä.
Alkuun saamme erittäin tuoreita ostereita mignonette. Niiden seuraksi kuulemme mukavan tarinan siitä, kuinka niiden pyyntipaikka Hollannissa on kokille varsin tuttu, sillä hänen isänsä asuu paikan lähellä.
Seuraavaksi vuorossa on lohta, parsaa hollandaise ja juustogratinoitua portobelloa. Iso annos on hyvä yhdistelmä ja todella maukas kokonaisuus.
Pennyn risotto on jo valmiiksi hyväksi tiedetty ja usein syöty, eikä se pettänyt tälläkään kertaa. Tässä vaiheessa alamme olla jo aika täynnä, koska annokset ovat Pennyssä reippaita, mutta vielä pitää maistaa vasikkaa saltimbocca, joka sulaa suuhun.
Ja vaikka luulin jo olevani ihan täynnä, katosi jälkiruoka sen suuremmitta ongelmitta. Hieman erikoisemmat köyhät ritarit olivat todella herkullisia, ja olihan tälläkin annoksella kokoa!
Palvelu, arki-illat ja hyvä ruoka, sekä kesäterassi – monta syytä käydä tutustumassa Pennyyn!
Varaa pöytä TableOnlinesta: Penny, Uudenmaankatu 13, Helsinki.
Katja/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.