TableOnlinen ruoka ja ravintola-aiheinen blogi. Blogissa tuodaan ajankohtaisia aiheita, ravintoloita sekä ravintola-alan henkilöitä kaikkien luettavaksi ilman turhia hienosteluja, alan sanastoja tai liian syvällisiä kirjoituksia.
Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on ravintola.
Helteisenä toukokuun iltana saavuimme uutuuttaan kimaltavaan Tampereen Ratinan kauppakeskukseen. Sieltä suuntasimme hissillä ylimpään kerrokseen, ravintola Periscopeen, joka on Arto Rastaan uusin ja suurin ravintolakokonaisuus.
Saavuttuamme ravintolaan kiivas puheensorina ja täydet pöydät olivat merkki siitä, että muitakin kiinnosti Tampereen uusin ja puhutuin ravintola. Tarjoilija ohjasi meidät pöytään ja saimmekin upean ikkunapöydän, josta näköalat alas Laukontorille sekä Tampereen keskustaan olivat upeat. Olimme Ratinan huipulla.
Sitten oli ruokalistojen tutkimisen aika. Alkuruoat ovat suunniteltu jaettavaksi pöytäkunnittain, listalla tuntui olevan vain liian monta hyvää vaihtoehtoa. Halusimme tutustua listaan kunnolla ja päädyimme maistelemaan monia eri makuja. Pian pöytäämme saapuikin mm. Punajuuricarpacciota, grillattua lohitartaria, makeassa soijassa paistettuja scampinpyrstöjä, rapukakkua, savusuolattua karitsaa sekä Annatto-pensaan hedelmällä maustettua härkätartaria. Alkuruoat maistuivat jokainen kerrassaan herkulliselta makumatkalta halki maailman ja henkilökunnan suosittelema valkoviini täydensi niiden maut erinomaisesti.
Vieläkö jaksaa? Vaikka alkuruokien maut olivat olleet erinomaisia ja täyttäneet vatsamme suht hyvin, päätimme kuitenkin vielä testata pääruuat. Valintamme olivat erittäin mehevä ja onnistunut Periscope Burger sekä naudan sisäfile, chiliä ja valkosipulia, joka ei lisukkeita kaivannut. Pääruoille saimme myös loistavan viinisuosituksen tarjoilijaltamme.
Jälkiruoka meidän oli pakko jakaa, sen verran tuhti oli tähän mennessä ollut ruokailumme. Valitsimme raikkaan ja ehkäpä hieman ruokaakin sulattavan jogurttisorbetin, johin lisämaun toivat bergamotilla maustettu raparperi ja sitruunakreemi. Loistava lopetus maittavalle illalliselle.
Kokonaisuudessaan vierailu Ratinan kattojen yllä oli loistava kokemus ja ilokseni huomasin että muutkin tamperelaiset olivat lähteneet iltaa viettämään sankoin joukoin: joko syömään tai ottamaan drinkin jos toisenkin upealle Pyhäjärven puolelle avautuvalle kattoterassille. Itse ravintolasalin ja terassin lisäksi Periscopen tiloista löytyy toisen kerroksen Loungebar, joka on oiva paikka viettää iltaa myöhempäänkin.
Hanna/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Johannes on lähtemättömän vaikutuksen tekevä ravintola Espoon ja Helsingin rajalla, Hanasaaressa.
Ravintola Johannes sijaitsee Hanasaaressa, Länsiväylän varrella. Aikaisemmin Espoon seutuliikennebussit pysähtyivät aivan saaren viereen, mutta Länsimetron myötä monella jää tämä kohde huomaamatta. Johannes ja Hanasaari ovat kuitenkin kokonaisuudessaan niin vaikuttava kokemus, että sen eteen kannattaa nähdä vähän vaivaa. Hanasaareen voi saapua metrolla Koivusaaren kautta, omalla autolla, taksilla, veneellä, kävellen tai pyörällä. Valitsimme kulkuvälineeksemme metron ja kävelimme Koivusaaren metroasemalta noin kilometrin matkan Hanasaareen upeata rantamaisemaa ihastellen. Hanasaareen on myös kaavailtu kaupunkipyöräasemaa, jolloin metroaseman ja Hanasaaren välinen kulkuyhteys helpottuisi huomattavasti. Hyvä vaihtoehto on toki myös yöpyminen Hanasaaren hotellissa, jolloin auton voi jättää hyvin mielin parkkiin.
Pelkästään Johanneksen sijainti on ainutlaatuinen. Kun istut Johanneksen terassilla tai katselet ravintolan ikkunasta aukeavaa merimaisemaa, tuntuu kuin olisi kauempana saaristossa, piilossa suuren kaupungin vilskeeltä. Auringonpaiste, luonnonrauha merimaisemineen ja hyvä seura avaavat aistit uudelle kokemukselle. Johannes tarjoaa ainutlaatuiset puitteet esimerkiksi romanttiselle illalliselle tai ulkomaisen vieraan säväyttämiseen.
Illallinen Johanneksessa kannattaa aloittaa hotellin aulan vieressä sijaitsevasta viinibaarista, josta löytyy mm. vaikuttava valikoima erilaisia samppanjoita. Illallisemme osui ajankohtaan, jolloin kesämenu ei ollut vielä voimassa. Kesämenu 25.6.-2.9. on luettavissa tästä...
Nautimme alkuun kuohuvat ravintolan terassilla merimaisemasta nauttien, minkä jälkeen siirryimme sisätiloihin syömään. Ravintolan ruokafilosofia perustuu kauden raaka-aineista valmistettuihin pohjoismaisiin annoksiin, joissa Johanneksen keittiömestari Lukas Hemnell on yhdistänyt eettiset arvot ja kestävän maatalouden puhtaisiin makuihin. Halusimme mahdollisimman kattavan kuvan Johanneksen osaamisesta, joten nautimme illallisen pitkän kaavan mukaan ja tilasimme maistelumenuun juomapaketilla.
Maistelumenuun amuse oli erinomainen yhdistelmä merellisiä makuja. Amusen nautimme kuivan kuohuvan kera, mikä osoittautui erinomaiseksi yhdistelmäksi. Amusen kanssa pöytäämme tuotiin kuminanäkkileipää, saaristolaisleipää ja vaaleaa leipää sekä merisuolalla maustettua voita. Leivät korostivat mainiosti annosten ja viinien kokonaisuutta.
Savugraavattu karitsan ulkofilee oli ehdottomasti maistelumenuun kohokohta. Hienostuneet savun aromit ja karitsan koostumus yhdistettynä porkkanajauhon tuomaan lisätekstuuriin oli erinomainen makuelämys.
Väliruokana tarjoiltiin ahvenmureketta, jossa savuparsakaalipyree nosti aliarvostetun ahvenen ansaitsemaansa arvoon. Annos oli todella näyttävä ja komponentit oli aseteltu selvästi harkiten. Pienenä miinuksena todettakoon, että jokiravut olivat uineet mertaan katkarapuina.
Toisena väliruokana oli kasvisannos maa-artisokasta. Monesti sekasyöjälle kasvisannokset saattavat varsinkin muun menuun annosten välissä jäädä mauttomiksi, mutta Johanneksen keittiö oli loihtinut annokseen hyvän kokonaisuuden, joka lunasti paikkansa maistelumenuussa. Maa-artisokan hienostunut maku yhdistettynä jopa hieman yllättävästi tomaatin sisältämään happoon osui ja upposi, etenkin seurassani olleen paremman sukupuolen hienostuneempiin makuhermoihin.
Pääruokana oli kuhaa. Kuha oli hyvää, mutta ehkä hitusen ylipaistettu. Annoksen kruunasi rapukastike, jonka ravun aromi ei kuitenkaan jyrännyt annoksen muita makuja.
Jälkiruoassa yhdistyivät suklaan makeus, sorbetin raikkaus ja mustaherukan kitkeryys. Jälkiruoka kruunasi täydellisen illallisen hyvässä seurassa ja mitä mainioimmassa ympäristössä. Ruokalajeihin yhdistetyt viinit olivat hyviä ja makupareina korostivat ja muuttivat annosten kokonaisuutta oikeaan suuntaan, mutta olivat kuitenkin melko yllätyksettömiä.
Kun viereisen tilausravintolan puolelta kantautui ruotsinkielinen Allsång på Skansen -tyylinen yhteislaulu, iltamme oli kruunattu. Olimme onnellisia, täynnä ja tyytyväisiä kokemaamme. Johannekseen palaamme ehdottomasti uudelleen.
Veneilijät huom. Saaren länsipuolella sijaitseva laituri on käytössä vierasveneille. Samaa laituria käyttävät saaristo- ja tilausveneet ja yksittäisille pienveneille on varattu laiturin pohjoispuoli (Keilaniemen/Länsiväylän puoli).
Kulttuuria Hanasaaressa:
- Hanasaaren rantavedessä sijaitsee Ruotsin lahja 100-vuotiaalle Suomelle, Anna Uddenbergin ”Free Fall”-suihkulähdeteos. Hanasaari on osallistunut kyseisellä teoksella valtakunnalliseen #100 syytä matkailla Suomessa -kampanjaan.
- Svensk Tennin näyttely on rantautunut tänä kesänä vahvasti Suomeen: Hanasaaren Galleria on avoinna joka päivä klo 10-20, ja Svenskt Tennin näyttely jatkuu aina sunnuntaihin 26.8.2018 asti.
Väliotsikoihin poimitut lainaukset ovat TableOnlinen asiakkaiden jättämiä kommentteja käynnistään Johanneksessa.
___________________________________________________________ Tee pöytävaraus Hanasaaren Johannekseen tästä...
___________________________________________________________
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Juuri on pitkään ollut mielessäni pakko käydä -ravintolana, joten olen erittäin innoissani saapuessani sen kauniiseen ravintolatilaan. Ravintolassa on käytetty rohkeasti värejä ja jätetty seiniä rouheasti auki, tykkään! On myös mukava huomata, että tavallisenakin sunnuntaina ravintola on täynnä.
Nautimme erinomaisen 6 ruokalajin menun sommelierin suositusjuomien kanssa. Illallisen aikana meille tarjoillaan Juuri Yhtiöiden itse maahantuomia viinejä, joita on saatavilla vain yhtiön ravintoloista. Annokset ovat mielenkiintoisia ja sopivan keveitä ja viinit on valittu mainiosti sopimaan ruokien kanssa yksiin. Alkuun valitsemme talon oman mahla-GT:n, jossa on kurkkua ja leipää. GT:ssä käytetty Juuren oma gini tulee Hermannin viinitilalta Ilomantsista. Juuren oman panimon, Ohranan, tuotteiden mäskiä käytetään myös juomassa hyödyksi. Kiva, että asiat ajatellaan loppuun saakka ja pyritään hyötymään mahdollisimman monenlaisista raaka-aineista, hävikkiä kaihtaen. Talon GT:n idea on lähtöisin jälkiruoasta, jossa oli ruisleipää ja kurkkua. Jälkkärin jälkeen ideaa jatkojalostettiin juomaksi.
Ilta alkaa hauskasti, kun amuse bouchena tarjoillaan Juuren pinaattikeittoa, munasalaattia ja leipämuruja pienistä kattiloista. Nätti ja maistuva annos herättelee kivasti ruokahalun.
– Kiva nähdä millaisia muita elämyksiä ilta meille tarjoaa.
Toinen mukava yksityiskohta saapuu heti perään, kun alkuun tuotujen leipien kanssa tarjoiltavaa voita tuodaan erikseen ja sitä annostellaan asiakkaalle vasta pöydässä isosta astiasta.
Eräs Juuren erikoisuuksista on sapakset, siis suomalaiset tapakset. Niitä saamme alkuruoaksi jaettavaksemme kolme (silliä, keltajuurta ja omenaa, perunaa ja tyrniä sekä kanaa ja juuripersiljaa). Ne kaikki ovat mauiltaan loistavia ja toteamme avecini kanssa yhteisesti sillisapaksen nousseen suosikiksemme. Se on sopivan suolaista ja samalla makeaa ja sopii hyvin vapun läheisyyteen. On hyvä antaa ravintolalle vapaat kädet ruokien valinnassa, sillä kumpikaan meistä ei olisi todennäköisesti tullut itse sillisapasta valinneeksi. Myös perunasapas, jossa on Hasselbackan perunaa, perunamuusia ja juustoista perunapyrettä ansaitsee kehut. Se on ihanan pehmeää ja aika ruokaisaa; lohturuokaa parhaimmillaan!
Väliruokana tarjoillaan kaunis kukkakaalikimara, jossa on kukkakaalia neljällä tavalla: kukkakaalikakkua, paahdettua kukkakaalia sekä kukkakaalta pyreenä ja pikkelöitynä, aina toimivalla piimätillikastikkeella höystettynä.
Kasvispääruoka on portobellosientä paahdettuna ja grillattuna, porkkanaa kahdella tapaa valmistettuna sekä creme herkkusienistä ja leivästä. Huh, miten ihana ja ruokaisa annos! Annoksen päälle kaadetaan vielä seljankasta makuvivahteita saanut sieniliemi ja annoksen oheen tulee pieni kippo smetanaa ja hapatettua porkkanaa. Jos joku vielä sanoo, ettei kasvisruoat ole kekseliäitä tai täyttäviä, ei hän ole selvästi käynyt Juuressa.
Toisena pääruokana saamme nieriää ja kyssäkaalia hollandaisekastikkeella. Annoksessa on lisänä munakasrulla, jota emme enää meinaa jaksaa syödä.
Vaikka maha on jo täynnä, on onneksi aina toinen maha jälkiruoalle ja juustoille. Tällä kertaa juustona oli Heikkilän juustolan 3 kuukautta kypsytetty Rudolf, jota on lautasella niin cremenä, palana kuin raasteenakin. Ohessa päärynägeeliä ja timjamimantelikeksi.
Juuri suosii pieniä, paikallisia tuottajia ja yrittäjiä ruokatuotteen raaka-aineiden valinnan lisäksi myös muissa asioissa. Esimerkiksi Eira Tableware on tehnyt Juurelle omia lautasia ja tarjoilijoiden kivat essut ovat Tauko Designin käsialaa.
Testisunnuntain jälkiruoka on tuhti ja myös se sopii kulman takana odottelevaan vappuun. Juurelle tehdyille lautasille on aseteltu friteerattu valkosuklaamoussekroketti, palsternakkaa geelinä, haudutettuna sekä jäätelönä ja valkosuklaamurua. Huh ja nam, mikä lopetus!
Juuren henkilökunta on mukavaa ja asiansa osaavaa. Henkilökunta ja ravintolan loistava hinta-laatusuhde saa varmasti palaamaan Juureen toistekin!
Katja/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Illallinen Pennyssä on odotettu – olen kokenut paikan taian muutama vuosi sitten illallisella ja lounaalla, fiilis on näiden jäljiltä varsin odottavainen. Saavumme seuralaiseni kanssa Uudenmaankadulla ravintolan kohdalle ja avaamme oven. Paksun verhon takaa paljastuu huipputunnelmallinen 25-paikkainen ravintola, jonka inspiraation lähteenä toimii Amerikan itärannikko. Ravintola vie ajatukset takaisin New Yorkiin Sohon alueelle.
Pennyn lista vaihtuu tiuhaan tahtiin. Menu ottaa kaudet huomioon ja yhdistelee klassisia, laadukkaita raaka-aineita kokeilevalla tyylillä. Ravintolassa työskentelee ainoastaan naisia, mikä on ravintola-alalla harvinaista. Keittiö on pieni: parhaimmillaan siellä kokkaa samanaikaisesti kaksi kokkia, eikä enempää mahtuisikaan. Uusia annoksia luodaan periaatteella, että tehdään sitä mitä itsekin haluttaisiin syödä. Lounaalla vaihtoehtoja on yksi, joten kenenkään ei tarvitse jäädä tiskille jahkailemaan päätöksien kanssa. Pyydettäessä on mahdollista saada myös kasvisvaihtoehto. Helpottavaa!
Perjantai-iltana kello 19 ravintola on tupaten täynnä ja asiakaskunta koostuu pariskunnista sekä ystävyksistä. Puheensorina käy kuumana ja luo perjantai-illan hälyistä tunnelmaa. Kiinnitämme ensimmäisenä huomiota hämärään valaistukseen, joka on erinomainen tunnelmanluoja. Meitä palvellaan nopeasti ja ystävällisesti. Alkuun otamme lasilliset suositeltua Grand Rosé Brut -samppanjaa. Samppanja tarjoillaan upeista laakeista laseista, jotka tuovat juhlan tuntua.
Ensimmäisenä ruokana eteemme tuodaan kampasimpukoita, joiden kaverina on porkkana-passionpestoa sekä fenkolivaahtoa. Simpukoiden paistopinta on t-ä-y-d-e-l-l-i-n-e-n. Pesto on raikas ja passionhedelmän maun voi erottaa joukosta. Miten jännittävä ja toimiva yhdistelmä. Fenkolivaahto tuo sopivaa tasapainoa makuihin. Kampasimpukoiden kanssa nautimme alsacelaista Rieslingiä, joka sopii ruoan kanssa täydellisesti. Luotimme tarjoilijan näkemykseen viineistä, se selvästi kannatti.
Seuraavana ruokana meille tuodaan scampeja fenkolisalaatilla, merikorallilla ja majoneesilla höystettynä. Ravut ovat tarjoilijan mukaan paistettu voissa ja valkosipulissa. Tämä yhdistelmä harvoin pettää eikä tämäkään kerta tee poikkeusta. Ruuan kanssa maistelemme italialaista La Piuman Pecorino -rypäleistä valmistettua kuivaa valkoviiniä, joka on mukava uusi tuttavuus.
Ravuissa on kuoret päällä, joka on usein kokemukseni mukaan tarkoittanut sitä, että kuorien poistamisen jälkeen maku voi jäädä pliisuksi. Kuorittuamme scampit toteamme yhteen ääneen maun ja kypsyyden olevan ihan napakymppi. Pitkän ravintola-alan kokemuksen omaava seuralaiseni kommentoi rapujen olevan ihan parhaasta päästä. Alkuun majoneesi kuulosti tylsältä, mutta se vei annoksen uudelle ulottuvuudelle kaikessa yksinkertaisuudessaan.
Väliruokana meille tarjoillaan rosé-timjamirisotto uppopaistetulla ruusukaalilla viimeisteltynä. Annos on maukas, timjami tulee hyvin esille rapsakan ruusukaalin tasapainottaessa suolaista makua. Maustamiseen on käytetty rosé-samppanjaa ja basilikaöljyä. Ruuan kanssa maistelemme rosé-viiniä, joka sopii annokseen hyvin.
Pääruuaksi meille tuodaan lisää herkkuja: salviagnoccheja, friteerattua korvasientä, tryffelihollandaisea ja valkoista sekä vihreää parsaa. Ruoka tarjoillaan pienistä paistinpannuista, jotka tuovat lisää New Yorkin tunnelmaa vierailuun. Annos on tasapainoinen ja maut ovat selkeitä. Friteeratut korvasienet ovat tervetullutta vaihtelua ainaisille korvasienimuhennoksille ja -kastikkeille. Sientä ja gnocheja on ihanan runsaasti. Viininä meille tarjoillaan Bonterra Zinfandelia, joka on melko täyteläinen ja hyvä viini. Tapojemme orjina jäämme hieman kaipaamaan valkoviiniä, joka on tutumpi makupari parsalle.
Jälkiruuaksi meille tarjoillaan eksoottisempi yhdistelmä: marjoja sabayon-kastikkeen kanssa, joka on tarjoilijan mukaan maustettu oluella ja kirsikalla. Makea vaahtokastike sabayon on perinteisesti valmistettu kananmunan keltuaisista, sokerista ja viinistä. Vaahdon kanssa tarjoillaan tuoreita marjoja ja valkosuklaakristallia. Yhdistelmä on kirpsakka, valkosuklaa tuo juuri sopivasti makeutta annokseen. Jälkiruokaviiniksi meille tarjoillaan Barriques D’orin Saint-Albertia, joka on raikas ja keväinen sekä oikein osuva makupari jälkiruualle. Näin monen ruokalajin jälkeen olemme erittäin tyytyväisiä tähän päätökseen.
Kaiken kaikkiaan vierailu Pennyssä on onnistunut. Olemme varsin kylläisiä usean ruuan jäljiltä ja jouduin pienessä ähkyssä vaihtamaan seuralaiseni kanssa lautasia, tällaisia herkkuja ei tee mieli jättää lautaselle. Paikka sopii täydellisesti treffeille ja ystävän kanssa kuulumistenvaihtoon. Tunnelma on kohdillaan, palvelu pelaa ja ruoka on selkeästi hyvistä raaka-aineista rakkaudella tehtyä. Tänne palaan pian uudelleen.
Ira/Improve Media Improve Media on TableOnlinen sisaryritys.
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Keväinen vierailuni Fabrik Helsingissä oli kolmas laatuaan, eikä se näiden kokemusten perusteella varmasti tule myöskään jäämään viimeiseksi. Fabrik on erittäin tyylikäs ravintola loistavalla paikalla ja sen isoista ikkunoista on mukavaa seurata Tehtaankadun vilinää hyvää ruokaa ja viiniä nauttien. Ravintolassa voi joko illallistaa pidemmän kaavan mukaan tai nauttia pieniä snackseja, lounasta unohtamatta.
Ravintola tekee vaikutuksen jo heti illallisen alussa tarjoamalla kahta itseleivottua leipää, jotka ovat molemmat uskomattoman maukkaita. Myös alkujuomaksi kaadettu samppanja sekä Fabrikin hauska Aperol spritz -tyylinen, Tislaamon lonkerosta ja kuohuviinistä tehty cocktail antavat odottaa illalta paljon.
Alkuruoaksi tilaan Vitello tonnaton, joka on ehdottomasti lajissaan paras, jonka olen koskaan syönyt. Annos on raikas ja siinä on paljon pehmeitä makuja, joita hieman kirpeät tomaatit raikastavat kivasti. Seuralaiseni alkuruokatartar yllättää koollaan. Lautasella on reilusti syötävää ja tartariin on jätetty paljon purutuntumaa.
Päädyn myös itse lähes poikkeuksetta tartarin, jos sellaista on tarjolla ja se onkin ehdoton valintani pääruoaksi. Kuitenkin seuralaiseni pääruoakseen valitsema Toast skagen ennättää saapuessaan herättää minussa hieman annoskateutta. Ei tartar kuitenkaan jää sen varjoon. Annoksessa on niin paljon lihaa, että tavoistani poiketen harkitsen jo hetken jättäväni jälkiruoan väliin.
Onneksi en kuitenkaan jätä! Ravintolan erikoisuus on Pralina Chocolaterien käsintehdyt suklaakonvehdit, jotka ovat suussasulavan herkullisia ja todella kauniita. Kuulen, että niitä saa ostaa myös kotiin – apua! Seuralaiseni valitsee jälkiruoaksi porkkanakakkua appelsiinijäätelöllä. Myös se on visualisesti hyvin kaunis annos ja kakkukin kuuluu olevan hyvin maistuvaa.
Muistelen, että ravintolassa on, aikaisempiin käyntikertoihini verraten, nyt hieman suurempi annoskoko läpi aterian, joka on mielestäni hyvä muutos. Jään odottamaan innolla, millaisia pieniä viilauksia pian vaihtuvan listan myötä on taas vuorossa.
Katja/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Kollegani ja minä saimme nauttia Turun työmatkallamme Scandic Hotel Plazan Bryggman's ravintolan herkullisesta illallisesta muutama viikko sitten. Pitkän työpäivän jälkeen oli erinomaisen rentouttavaa istahtaa hotellin ravintolaan, jonne iloksemme saapui illan mittaan myös paljon hotellin ulkopuolisia illallisvieraita. Se siis kertoo jotain.
Vihdoin pääsimme ruokalistojen pariin. Alkuruuiksi valikoitui kaksi annosta. Toinen valintamme oli grillattua parsaa, vuohenjuustovanukasta, salviavaahtoa ja pähkinäcrumblea. Ja toinen riimisuolatun kauriin sisäfilettä tyrni-sipulihillokkeella. Halusimme molemmat maistella annoksia, joka olikin oiva ratkaisu. Parsa maistui niin hyvältä kun parsa aina maistuu. Vuohenjuustovanukas sekä salviavaahto toivat siihen erinomaisen lisämausteen ja tekstuurin. Kauriin sisäfilee riimisuolattuna olikin sitten tajunnanräjäyttävä yhdistelmä tyrni-sipulihillokkeen kanssa. Liha suorastaan suli suuhun ja kirpeä tyrni sopi paremmin kuin hyvin sen kyytipojaksi. Alkuruoat nautimme talon kuohujuoman kanssa.
Pääruokina nautimme kananrintaa sekä härän sisäfilettä. Kananrinta oli saanut vahvaa makua rosmariinivoissa paistetuista sienistä. Annos täydentyi palsternakkapyreellä sekä vuohenjuusto-punaviinikastikeella. Toisen pääruoan pääosaa näytteli härän sisäfile, joka oli toiveeni mukaisesti paistettu mediumiksi. Ravintolassa käytettävät lihat ovatkin laadukkaita Atrian Black Angus -rotukarjan lihaa ja sen mehukkaasta pihvistä tiedosti. Pääosan esittäjä eli pihvi kera basilikavoin lepäsi pedillä, joka oli tehty savojinkaalista, paahdetusta perunasta sekä valkosipulikastikeesta. Henkilökunnan suosittelemat viinit pääruuille olivat napakymppi.
Jälkiruokavaihtoehtoja oli laaja valikoima sitruunakermavanukkaasta erilaisiin sorbetteihin, mutta meidän vatsamme olivat täynnä herkullisista alku- ja pääruuista. Niinpä tilasimmekin ruoansulatusta parantavat digestiivit.
Hiljattain uudistettu ravintola Bryggman's palvelee aamusta iltaan: arkisin tarjolla on herkullinen lounas ja illalla sekä viikonloppuisin ravintola muuntuu viihtyisäksi illallisravintolaksi. Deli-kahvilaan tai sen terassille on päivisin helppo piipahtaa kävelykadulta vaikkapa kahville tapaamaan ystäviä tai tulla rauhassa nauttimaan aamiainen, vaikka et hotellivieraana olisikaan.
Hanna/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Kaunis kevätviikonloppu Helsingissä ja ei sovittua ohjelmaa. Mikäs parempi tapa ottaa pieni irtiotto arjesta kuin lähteä yöpymään hotelliin meren äärelle. Tähän pikaiseen pakoon arjesta tarjosi meille loistavan mahdollisuuden Hotel Rantapuisto Vuosaaressa. Hotelli sijaitsee kotoa ja myös Helsingin keskustasta vain noin 20 minuutin ajomatkan päässä, mutta kun kohteeseen saapuu niin tuntuu kun olisi ajanut kauemmaskin luonnon helmaan ja samalla 30 vuotta ajassa taaksepäin. Aikamatkan tunne tulee siitä, että hotelli on toiminut aikanaan Suomen Yhdyspankin koulutuskeskuksena ja rakennusten ulkonäköön ei ole juuri tehty muutoksia. Tuli siis hyvin nostalginen olo, kun hotellin respaan saavuimme. Vastaanotto hotellin oli hyvin iloinen ja tunsimme itsemme odotetuiksi vieraiksi.
Huoneemme sijaitsi merisiivessä ja oli luokitukseltaan superior, joka lienee tarkoitti tässä tapauksessa hieman isompaa tilaa. Vertailukohtaa tähän meillä ei ollut kun muita huoneita emme nähneet. Mukana oli myös perheen kuopus, puolivuotias kaveri, joka vietti elämänsä ensimmäisen yön poissa kotoa. Oli siis mukava huomata, että toiveemme vauvansängystä oli toteutettu ja huone oli myös sen verran tilava, että se hyvin huoneeseen sopi. Huoneesta oli mahtava näkymä merelle, jota korosti kaunis keväinen sää.
Saapuminen hotelliin oli mennyt sen verran myöhäiseksi, että illallinen oli lähestymässä. Olimme varanneet pöydän hotellin ravintolasta klo 19.30. Ehdimme kuitenkin ennen dinneriä vähän käydä kävelemässä hotellin ympäristössä meren rannalla nostamassa ruokahalua. Ravintolaan saavuttuamme valitsimme alkudrinkiksi lakkakuohuva -drinkin varmistamaan hyvän ruokahalun. Drinkki toimikin yllättävän hyvin aperitiivina eikä maistunut liian makealta, mikä oli pelkoni. Rantapuiston ravintola, kuten muukin hotelli, sijaitsee kauniissa merellisessä miljöössä ja siksi soveltuu hyvin myös tunnelmallisen illallisen viettämiseen. Ravintolassa oli kohtuullisesti muita asiakkaita, mutta se ei ollut liian täynnä, mikä oli mukava, koska välillä 6kk kuopus ei jaksanut istua paikallaan ja katsoa kun muut herkuttelee.
Ravintolan ruokalista on sopivan suppea ja sieltä valikoin itselleni alkuruoaksi mustikkagraavattua siikaa. Tällä kertaa illan paras annos tuli heti kättelyssä. Siikapala vaikutti melko paksulta normaaliin graavikalaan verrattuna, mutta maku oli tarttunut tosi hyvin koko kalaan ja vaikka kalapala oli melko iso, niin olisin voinut syödä tätä enemmänkin. Seuralaiseni valitsi alkuun yrttimarinoitua nautaa ja savuaiolia, joka sekin oli todella onnistunut annos, mutta jäi väkisin hieman siian varjoon.
Pääruoaksi otin Rantapuiston pippuripihvin, joka mielestäni on yleisesti hieman tylsä valinta, mutta tällä kertaa teki mieli pihviä ja punaviiniä. Pihvi tarjottiin lohkoperunoiden, grillatun sydänsalaatin ja pippurikastikkeen kanssa. Pihvi oli oli juuri sopivasti paistettu mediumin ja medium miinuksen rajalle, kuten toivoin. Pihvin kanssa suositeltu Murdiviedron reserva sopi todella hyvin ja siksi sitä ehtikin mennä parikin 16cl kaatoa pihvin kyytipoikana. Viini oli myös todella hyvä hinta-laatusuhteeltaan ja maksoi vain 6,70 per 12cl. Seuralainen valitsi pääruoaksi burgerin, joka sekin sai hyväksynnän.
Annokset olivat aika reilun kokoisia ja siksi jälkkärin tilaaminen vähän arvelutti, mutta pakkohan ne nyt on blogikeikalla tilata ja päädyin valitsemaan listalta Rosmariinipannacottan. Se tarjoiltiin kauniista hillopurkista ja oli todella herkullinen versio tästä perinteisestä jälkkäristä, joka on yksi ehdottomia suosikkejani. Seuralaisen suklaakakku ja vadelma -annos oli myöskin kaunis ja herkullinen kokonaisuus. Jälkkäreiden jälkeen olo oli melkein turhankin täysi ja tässä kohtaa osasi arvostaa sitä, että ei ollut pitkä matka pyöriä hotellihuoneeseen lepäämään.
Aamulla nautimme vielä Rantapuiston monipuolisen ja aamiaisen ja sitä hieman sulateltuamme huoneessa, oli aika lähteä levänneenä ja hyvin syöneenä kotiin. Yhteenvetona voisi sanoa, että yö Rantapuistossa ja illallinen ravintolassa toimii hyvin nopeana irtiottona arjesta ja voin suositelle tätä ratkaisua muillekin. Alueen tarjonta ravintoloiden osalta ei ole kovin kummoinen ja siksi olisin kuvitellut näkeväni perjantai-iltana ravintolassa enemmän myös muita kun hotellin asukkaita. Sen verran varmaa ja tasalaatuista työtä ravintolan keittiössä tehtiin, että ehdottomasti etenkin paikallisten kannattaisi ravintolaa hyödyntää.
Ville/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Italialaisravintola Pjazza aivan Helsingin keskustassa on jazzia, isoja annoksia, turisteja ja vilkasta puheensorinaa lounaalta iltamyöhään.
Pjazza on ollut avoinna nyt nelisen vuotta ja se oli yksi ensimmäisistä pitserioista Helsingissä, josta sai aitoa roomalaistyylistä pitsaa. Pitsan lisäksi Pjazzan ruokalistalta löytyy toki paljon muutakin, kaikki tietysti autenttiseen italialaiseen tyyliin valmistettuna.
Ravintola vaikuttaa olevan turistien suosiossa ja ravintolasta kerrotaankin asiakaskunnan olevan todella monimuotoista. Myös henkilökuntaa on koottu useista kulttuureista, aidon italialaisen leppoisaksi kokonaisuudeksi. Kun tyylikkääseen ravintolatilaan astuu keväisen harmaalta Yrjönkadulta, virittäytyy äkkiä rentoon tunnelmaan. Pjazzan kauniit tilat sopivat hyvin erilaisiin tilaisuuksiin, eri kokoisille ryhmille ja myös yksityistilaisuuksiin.
Annokset Pjazzassa ovat isoja ja niiden välillä valitseminen on vaikeaa. Kaikki ruoat ovat erittäin maistuvia ja raaka-aineet tuoreita.
Alkuruoaksi valitsemme carpaccion rucolalla ja parmesaanilla sekä puhvelimozzarellaa, tomaattia ja basilikaa. Lihasta eikä juustosta säästellä ja alkuruoissakin on jo reilusti syötävää. Tässä ravintolassa on hinta-laatusuhde kohdillaan!
Vaikka muitakin vaihtoehtoja on tarjolla, ovat pääruokavalintamme alusta saakka selvät ja haluamme molemmat maistaa ravintolan mahtavantuoksuisia pitsoja. Pitkän harkinnan jälkeen jatkamme raaka-aineiden suhteen klassisella linjalla ja toisen pitsan täytteiksi valikoituu kirsikkatomaattia, puhvelimozzarellaa, basilika ja yrttisalsa ja toisen täytteeksi mozzarellaa, parmankinkkua ja basilikaa.
Vaikka olemmekin jo aika uhkaavan täynnä, on (tietenkin) pakko maistaa jälkiruokia. Tiramisu purkissa on hauskan leikkisä, aina varma valinta ja Pjazzassakin todella maukas. Päivän juustokakkuna on tarjolla iso pala Nutellasta mausteensa saanutta kakkua. Huh mikä määrä siinä on suklaata ja kaakaota!
Pjazzassa on vaihtuvia jazz-orkestereita soittamassa aina tiistaista torstaihin ja monet vieraista tulevatkin ilmiselvästi paikalle musiikin takia ja nauttivat kuuntelun lomassa samalla illallista. Varaa siis pöytä ja nauti italialaisista herkuista musiikkia kuunnellen. Muista myös Pjazzan maukas lounas!
Katja/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Espanjalaistyyppinen ravintola Más aukesi vuoden 2017 loppupuolella keskeiselle paikalle Scandic Simonkentän yhteyteen Helsingin Narinkkatorille. Ravintolan sijainti on ihanteellinen ja kulkuyhteydet hyvät. Kuitenkin Más onnistuu sulkemaan kiireisen kaupungin hälyt oviensa ulkopuolelle. TableOnline pääsi testailemaan kauniisti sisustetun ravintolan annoksia. Maukkaiden annosten ohella ravintola tarjoilee ihastuttavia yksityiskohtia ja kauniita sisustusratkaisuja.
Nimi puupalikoissa varauksen merkiksi on superhauska idea ja luo heti viimeistellyn tunnelman pöytävarauksen alkuun. Másissa kattaus on muutenkin runsas ja kutsuva hauskoine cocktailkortteine ja pienin nahkayksityiskohtine.
Ruoat uhkaavat jäädä ihan sivuosaan runsasta sisustusta ihastellessamme. Ravintolan tarkasti mietityt yksityiskohdat tarjoiluastioissa, sisustustavaroissa ja huonekaluissa hellivät silmää.
Mutta entäs se ruoka sitten? Más luottaa trendikkääseen, jaettavien annosten valikoimaan ja se sopiikin hyvin espanjalaishenkiselle ravintolalle. Pienet annokset ovat raikkaita, hauskoja ja leikkisiä ja sopivat hyvin ravintolan valitsemaan linjaan.
Jaettavat annokset ovat myös mukavan kevyitä, joten niitä voi tilata useita itselle ja isommista annoksista saattaa malttaa jakaa myös kaverille. Erityisesti tyylitelty paella ilahduttaa. Hauskasti kootun annoksen maut ovat kohdillaan.
Makumaailma ravintolan annoksissa on hyvin espanjalaishenkinen, tomaattia ja chorizoa löytyy monesta annoksesta. Asiakkaat vaikuttavat löytäneen uudehkon ravintolan aika hyvin ja iso sali onkin puolillaan myös ihan tavallisen keskiviikon alkuiltana. Ravintolassa on myös hyvin tilaa isommille seurueille.
– Muista myös ravintolan huikea terassi kesällä!
Katja/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Ravintola Kajo tulee olemaan yksi yllättävimmistä sekä odotetuimmista uutuuksista täydentämään Tampereen ravintolaskeneä.
Kyseessä on kolmen kaveruksen, Marko Simunaniemen, Veli-Matti "Vellu" Lampisen sekä Panagiotis "Panos" Lykoudiksen esikoisravintola. Markon ja Vellun lisäksi keittiössä ja salissa häärää myös muitakin Lapland Hotel Tampereen Dabbalista tuttuja nimiä. Ravintola Kajon resepti on mielenkiintoinen ja nostaa odotukset korkealle, juuri tälläistä ruokaravintolaa Tampereella ei ole vielä nähty.
Sain kunnian osallistua testi-illalliselle vajaa viikko ennen avajaisia. Sällit jo ennestään tuntien odotukseni oli kovat ja täytyy sanoa, että jalat lähti alta! Illan aikana maisteltiin läpileikkaus menusta. Markon käsiälaa olleet viiniparitukset olivat erinomaisia ja muutamien viinien takana oli höysteenä pieni tarina. Esimerkiksi erään viinin etiketistä Marko pystyi sormella osoittamaan missä huoneessa hän majoittui sillä aikaa kun oli kyseisellä viinitalolla valmistamassa juuri nimenomaisia viinejä, jotka ovat nyt saatavilla Ravintola Kajossa.
Illallisen aikana annoksia tuli pöytään jaettavaksi arviolta 15 erilaista, joiden joukossa oli myös useita kasvis- tai vegaaniannoskia eikä joukkoon mahtunut yhden yhtää hutia. Illallinen sekä annosten viimeistelut saattavat sisältää pieniä hauskoja yksityiskohtia ja yllätyksiä. No spoilers.
Ravintola Kajo aukeaa illallisille keskiviikkona 18.4., lounaat seuraavat perässä heti seuraavalla viikolla 23.4.
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.