Syyslomaviikko oli lopuillaan ja sitä juhlistaaksemme olimme päättäneet mennä viettämään staycationia Långvikiin, joka oli ollut jo pidemmän aikaa to-do listalla, mutta nyt viimein tähän löytyi aikaa, kun saimme muksut mummin hoiviin. Saavuimme paikalle hyvissä ajoin heti kolmen jälkeen perjantai-iltapäivänä. Olimme ajoissa kun tarkoitus oli ehtiä käymään kuntosalilla ja kylpylässä ennen illallista. Kylpylässä oli myös mahdollista ottaa erilaisia hoitoja, mutta tällä kertaa kuntosali vei voiton ja ihan kaikkea emme ehtineet vajaan vuorokauden aikana tekemään.
Sisäänkirjaus onnistui kätevästi, koska olin jo aiemmin samana päivänä saanut sähköpostiin linkin, josta pystyi tekemään sähköisen matkustajailmoituksen. Tämä oli oikein ilahduttavaa, kun olen jo pitkään kokenut lappujen täyttämisen kirjautumisen yhteydessä hieman ärsyttäväksi. Niin moni asia on jo onnistuttu tekemään sähköisesti pidemmän aikaa, mutta tämä oli itselle ensimmäinen kerta kun se onnistui myös matkustjailmoituksen osalta. Heti alkuun tuli siis positiivinen kuva paikasta.
Kuntosalille oli pitänyt varata aika etukäteen, mutta eipä siellä juuri ruuhkaa ollut. Alkuun olimme ainoat kuntoilijat ja jossain kohtaa paikalle tuli toinen pariskunta. Sali oli melko kompakti, mutta hotellin saliksi kuitenkin tosi monipuolinen ja siellä sai tehtyä hyvän treenin. Salin jälkeen oli kiva mennä kylpylän puolelle köllimään porealtaisiin. Kylpylästä löytyi myös 22 metrinen allas ja hetken mietinkin vielä uintitreeniä salin päälle, mutta tällä kertaa allasbaari drinkkeineen vei voiton. Parin drinkin ja poreilun jälkeen kävimme vielä infrapunasaunassa ihmettelemässä siellä olevaa mahdollisuutta katsoa televisiota. Piipahdimme myös höyrysaunassa, jossa oli ilahduttavasti höyryn lisäksi myös yllättävän lämmintä ja siellä sai hyvän hien ilman monen tunnin istumista.
Salin ja kylpylän jälkeen kävimme kääntymässä huoneessa valmistautumassa illalliseen. Huoneesta oli kiva näkymä Långvikin merenlahdelle, jota katsellessa maistui hyvin minibaarista löytynyt saunaolut.
Långvikin ravintolasali on melko iso, mutta tunnelmallisilla valoilla ja hyvällä maulla tehdyllä sisustuksella siitä on saatu tehtyä tosi kutsuva. Tilan keskellä on iso takka jonka tuli sopi tosi hyvin tunnelmaan. Salista tuli jotenkin hyvin kansainvälinen fiilis vaikka en osaa kovin hyvin selittääkään, mistä tällainen vaikutelma tulee. Meille oli varattu kahden hengen pöytä ikkunan vierestä, mistä valoisalla olisi merinäköala, mutta ei näin syyskaamoksen aikaan. Ravintolassa oli aika paljon asiakkaita, mutta isohkossa salissa oli silti avaruuden tunnetta ja akustiikka toimi erinomaisesti ja vaimensi melun.
Olimme päättäneet normaaliin tyyliin syödä maistelumenun. Menu alkoi kampasimpukoilla. Annos sisälsi simpukoiden lisäksi kurpitsaparfait:n, limeä ja inkivääriä. Annos näytti kauniilta ja maut olivat tasapainossa, joten odotukset kasvoivat seuraavien annoksien suhteen.
Toinen annos oli Tattirisotto ja mallasta. Annoksen päällä oli rapeaksi paistettuja osterivinokkaita, jotka olivat herkullisia ja toivat rakennetta muuten niin silkkiseen risottoon. Annos oli kokonaisuudessaan todella loistava. Viiden ruokalajin risotoksi se oli melko iso, jota en kyllä tässä kohtaa laittanut laisinkaan pahakseni ja lautanen tulikin nuoltua leivän avulla puhtaaksi.
Pääruokana oli ylikypsää hirvenrintaa, ankanmaksaa ja omenaa. Hirveä oli kypsytetty kauan ja lautaselle se oli revitty pulled pork eikun siis pulled moose -tyyliin. Kohta pari vuotta tullut välteltyä aktiivisesti tehotuotetun lihan syöntiä ja oli oikein kiva yllätys huomata, että menussa on riistaa ja vielä kun tämäkin annos oli hyvin valmistettu, niin kyllä kelpasi. Annos oli taas melko riittoisa etenkin hirven osalta ja koska kolme ensimmäistä annosta tuli melko ripeästi, niin koko annoksen syömisessä oli hieman vaikeuksia, annoksen herkullisuudesta huolimatta.
Annoimme ruoan hetken laskeutua ennen juustolautasen saapumista. Juustoja oli tarjolla kolmea sorttia ja kaikki kotimaisia. On kyllä hienoa huomata, että Suomessa osataan tehdä todella hyviä juustoja, jotka eivät häviä tunnetumpien juustomaiden tuotannolle. Menun päätös oli Crème brûlée, joka sekin oli oikein onnistunut mallisuoritus rapeine kuorineen.
Vaikka loppua kohti tahti hidastui, niin melko nopeasti illallinen meni ja se yhdistettynä reiluihin annoksiin sai vyön hieman koville. Olisi siis pitänyt itse alussa pyytää hieman väliä tarjoiluille. Sitten kun annokset olivat vielä niin hyviä, niin tuli melko reippaasti ne syötyä.
Menun viinipaketti sisälsi kolme kaatoa. Alkuruoille tuli sauvignon blanc rypäleestä tehtyä valkkaria ja pääruoalle pinot noiria. Juustojen ja jälkkärin kanssa sai valita joko vermuttia tai suomalaista tuotantoa olen Ainoan Kaste jälkiruokaviinin. Kaikki viinit olivat laadukkaita ja hyvin paritettuja, mutta ehdottomasti mielenkiintoisin oli suomalainen jälkiruokaviini, joka oli todella raikas ja sopi yllättävän hyvin yhteen niin juustojen kuin myös Creme Bruleen kanssa.
Kaiken kaikkiaan voi sanoa, että illallinen oli erinomainen. Kun aiemmin mietimme vaihtoehtoja perjantaille, niin ensi alkuun oli suunnitelma mennä syömään johonkin Helsingin keskustan ravintoloista. Kun päätimmekin tulla Långvikiin, niin pakko myöntää että illallinen hieman jännitti. Hotelliravintoloissa on kuitenkin perinteisesti ruoan laatu hieman vaihtelevampaa, mutta nyt huoli oli turha ja Långvikin keittiö suoriutui illallisesta loistavasti!
Tanskarlantie 9, Kirkkonummi
Ville/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Kirjoitettaessa soi Tim Scott McConnel - The Man I Am