TableOnline suosittelee 2019 -suosittelut perustuvat TableOnline.fi:ssä vuonna 2018 annettuihin asiakasarvioihin. Listalle pääsivät kaikki ne ravintolat, joiden arvostelujen keskiarvo oli 31.12.2018 vähintään 4,5/5. Asiakkaiden arviot ovat TableOnlinessa merkittävässä osassa ja ravintolat arvostavat niitä suuresti. Palautteen voi jättää ainoastaan toteutuneesta ravintolakäynnistä TableOnlinesta varattaessa.
Halusimme esitellä kaikki nämä 63 suosikkiravintolaa ja jaoimme ne selkeyden vuoksi kahteen blogipostaukseen, joista toisessa esitellään pääkaupunkiseudun suosikit ja toisessa ravintolat ympäri Suomen. Ravintoloita ei ole listattu näihin postauksiin paremmuusjärjestyksessä, vaan satunnaisesti. Pääkaupunkiseudun ulkopuoliset ravintolat löytyvät seuraavasta postauksesta.
Pääkaupunkiseudun ravintolasuosikit
Ravintola Johannes
Hanasaaren ravintola Johanneksessa tarjoillaan kauden parhaista raaka-aineista valmistettua ruokaa, jossa puhtaat, pohjoismaiset maut, kestävä maatalous ja eettinen ajattelu kohtaavat.
Sofia Gastro
Kiseleffin talon toiseen kerrokseen avattiin joulukuun 2018 alussa huipputason illallisravintola Sofia Gastro. 1700-luvun rakennus huokuu menneen ajan mystiikkaa ja tarjoaa näkymät valkoisena hohtavalle Tuomiokirkolle.
Troikka
Venäläisen ravintola Troikan tunnelmassa on juuri sitä lämpöä, joka kuuluu venäläiseen vieraanvaraisuuteen. Troikassa pääsee kokemaan venäläisen keittiön täyteläisen makumaailman ja sen parhaimmat herkut blineineen, kala- ja liharuokineen.
Hausman
Kuten Hausmanin nimikin viittaa, edustaa ruokalista saksalaista ja suomalais-skandinaavista keittiötä. Listalta löytyy tuhti Wienerschnitzel ja badenilaiseen tapaan valmistettua maksaa. Pohjoismaista ruokaa taas edustavat esimerkiksi toast skagen ja silakkapihvit.
Baskeri & Basso
Tehtaankadulla sijaitseva ikisuosikki Baskeri & Basso on imenyt vaikutteita Pariisin kodikkaista bistroista, San Franciscon rennoista kuppiloista ja Italian maaseudun pienistä osterioista.
Toca
Tocassa tarjoillaan italialais-suomalaisia 3 ja 5 ruokalajin menuja, joissa makujen selkeys ja tuoreus sekä edulliset viini- ja olutpaketit takaavat nautinnon niin bisnestapaamisiin kuin kaveriporukankin illanviettoon.
Demo
Ravintola Demo on Helsingin Uudenmaankadulle vuonna 2003 perustettu fine dining -ravintola. Antaumuksellinen käsityönä tehty ruoka, näyttävät annokset ja persoonallinen palvelu palkittiin vuonna 2007 Michelin tähdellä.
Caverna toi luolan Helsingin keskustaan ja teki siitä viihtyisän. Kansainvälisen ruokavalikoiman erikoisuuksina ovat esimerkiksi japanilainen teppanyaki sekä brasilialaiset lihavartaat.
Wino
Wino on ravintola ja alkuviinibaari Karhupuiston kupeessa, keskellä Kalliota. Winossa rento ja konstailematon asenne kulkevat käsi kädessä ainutlaatuisen viinivalikoiman sekä fine dining -tasoisen bistroruoan kanssa.
Karljohan
Karljohan valmistaa klassikoita ja perinneruokia suurella sydämellä. Talon vorschmack, ylikypsä häränrinta, kateenkorva ja muut sisäelinruoat ovat löytäneet 30 vuodessa monta uskollista ystävää.
Grön
Grön tarjoaa à la carte -annoksia sekä neljän ruokalajin "Grön menun". Ruoka on kausi- ja luomukeskeistä, ja keittiössä käytetään mahdollisimman paljon pohjoismaalaisia ja luonnon omia villituotteita. Mitä luonnossa tällä hetkellä kasvaa, määrittää sen mitä on tarjolla.
Ravintola Kuu on avattu Töölönkadulle jo vuonna 1966. Avausajankohdasta lähtien se on palvellut asiakkaitaan lämminhenkisenä kortteliravintolana Töölön sydämessä. Ranskalaisvivahteinen bistrohenkinen tunnelma ja ruoan perusmakuja kunnioittava keittiö on houkutellut ravintolan kanta-asiakkaiksi alueen asukkaita jo kolmessa sukupolvessa.
Il Bucatino
Il Bucatino haluaa tarjota asiakkaille parhaista mahdollisista raaka-aineista valmistetun makumatkan Italian herkullisten ruoka-aarteiden pariin ja näin tuoda palan Italiaa luoksesi.
Bistro O mat
Bistro O mat tarjoaa huolellisesti valmistettua nykyaikaista ruokaa pohjoismaisen ja ranskalaisen keittiön perinteisiä valmistustapoja kunnioittaen. Tarjolle valitaan sesongin mukaan kauden parhaita tuotteita, mieluiten luomutuotteita ja kotimaisten lähituottajien puhtaita raaka-aineita.
Magu
Maguun on helppo saapua niin viinilasilliselle kuin pitkälle illalliselle. Sesongin raaka-aineet, luonnon omat villituotteet ja lähiseudun pientuottajien tarjonta ovat ravintolan annoksien kulmakivet. Näin taataan selkeät, puhtaat ja luonnolliset maut, sekä pidetään ravintolan hiilijalanjälki pienenä.
Peroba Cafe
Peroba Cafessa voit syödä maittavan arkiaamiaisen, pysähtyä herkulliselle arkilounaalle tai piipahtaa kahvilla historiallisen yli 100 vuotiaan huvilan tunnelmasta nauttien. Laadukas ja monipuolinen brunssi lauantaisin ja sunnuntaisin tai englantilaistyylinen iltapäivätee kerran kuussa on oivallinen tapa nauttia maukkaista pikkusuolaisista ja -makeista kauniisti katetun pöydän äärellä.
Copas y Tapas
Copas y Tapas on perheomisteinen ravintola, jonka kantavana ajatuksena on lämminhenkinen ja asiantunteva palvelu ja isännyys. Keittiössä syntyvät paikallisia ja skandinaavisia vaikutteita yhdistelevät tapakset ja Josper-puuhiiligrillissä valmistetut pääruoat.
Natura
Iso Roobertinkadun Natura yhdistää pohjoismaisen keittiön ja tapasbaarien parhaat palat. Natura on alan nuorten ja intohimoisten ammattilaisten perustama ravintola, jossa tinkimätön laatu ja rento illanvietto kulkevat käsi kädessä.
La Maison
La Maison on pieni pala iloista Ranskaa Tehtaankadulla. Ravintola tarjoilee ranskalaista bistroruokaa modernilla tavalla.
Rioni
Rioni tarjoaa autenttisia georgialaisia makuja viihtyisässä miljöössä Espoon Haukilahden vanhalla ostarilla. Koe vastaleivotut leivät juustotäytteineen, georgialaiset mausteet, maukkaat liharuuat, laaja valikoima kasvisruokia ja pehmeät mutta täyteläiset georgialaiset viinit.
Aito
Aito on pieni ja intiimi, mutkattoman palvelun kortteliravintola Helsingin Töölössä. Ravintola tarjoaa vierailleen puhtaista ja tuoreista raaka-aineista valmistettua konstailematonta ja rehtiä ruokaa sekä sydämellistä ja ystävällistä palvelua, unohtamatta rentoa ja välitöntä tunnelmaa.
Ateljé Finne
Ateljé Finne Helsingin Arkadiankadulla on keskikokoinen à la carte -ravintola, jossa ruoan maut ja ensiluokkaiset, kauden parhaat raaka-aineet ovat etusijalla.
Palace
Ravintola Palace on suomalaisen gastronomian edelläkävijä ja siellä on juhlittu ja nautittu vuosikymmenten ajan sen olympiavuoden avajaisista, vuodesta 1952 lähtien.
Vinkkeli
Vinkkeli tarjoaa vierailleen maailman keittiöiden klassikkoannoksia. Salin puolella ruokajuomien valinta tehdään samalla pieteetillä kuin raaka-aineiden valinta keittiössä. Ammattitaitoisen sommelierin johtamassa Vinkkelin tunnelmallisessa salissa luotetaan laadukkaisiin ja alkuperää peilaaviin viineihin.
Kissakahvila Helkatti
Helkatissa pääset nauttimaan suomalaisesta, rakkaudella tehdystä ruuasta sekä laadukkaista kahvilatuotteista jälkiruokineen ja kissakahvilan erikoisuuksineen. Sisustus Helkatissa on aivan omaa luokkaansa. Koko paikka on tehty kissalähtöisesti, suurimmaksi osaksi käsityönä ja suomalaisia perinteitä kunnioittaen.
Juuri
Ravintola Juuri perustettiin, koska se oli perustettava. 2000-luvun alkupuolella suomalainen keittiö ei ollut suosituimpien joukossa, vaikka monet suomalaiset raaka-aineet hakevat laadussa vertaistaan. Juuri syntyi takomaan rumpua kotimaisten makujen puolesta ja osoittautuikin menestykseksi jo pian avaamisensa jälkeen.
Restaurant Eevert
Designravintola Eevert sijaitsee Helsingin Punavuoressa arkkitehti Alvar Aallon suunnittelemassa suojellussa rakennuksessa. Eevertin ruokafilosofia on skandinaavinen ja inspiraation lähteenä toimivat Suomen luonnon vaihtuvat vuodenajat ja monipuoliset upeat maut sekä värit.
La Torrefazione Aleksanterinkatu
La Torrefazione on kolmannen kahviaallon kahvilaketju; tuntemalla kahvin koko tuotantokaaren ravintola pystyy takaamaan tarjoamansa kahvin laadun ja maun. Hyvän kahvin valmistus on vaativaa käsityötä ja siksi jokainen vaihe pavusta kuppiin ovat tärkeitä. Arkisin La Torrefazione tarjoaa aamiaista, lounasta sekä suolaista ja makeaa. Viikonloppuisin tarjolla on vähän runsaampi aamiaispaketti.
Lonna
Toukokuun alusta syyskuun loppuun auki oleva ravintola tarjoilee kauden raaka-aineista valmistettuja herkkuja suosien luomua ja lähiruokaa. Merellisen Helsingin herkullisin pysähdys on Lonnan saaressa alle kymmenen minuutin merimatkan päässä Kauppatorilta.
- -
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.