TableOnlinen ruoka ja ravintola-aiheinen blogi. Blogissa tuodaan ajankohtaisia aiheita, ravintoloita sekä ravintola-alan henkilöitä kaikkien luettavaksi ilman turhia hienosteluja, alan sanastoja tai liian syvällisiä kirjoituksia.
Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on terassi.
Vajaa vuosi sitten avannut Italian bistro Gina on löytänyt asiakaskuntansa ja ansainnut suosionsa, löytyyhän se jo Suomen 50 Parasta Ravintolaa -listauksenkin sijalta 35. Usein viikonlopulle on vaikea löytää pöytää mikäli sitä ei ole varattu etukäteen, ellei ole valmis odottamaan baarin puolella.
Avauksen ajoittuessa viime vuonna alkusyksyyn, ohitettiin terassikelit siltä osin. Nyt kuitenkin Ginan upea sisäpihan terassi on avattu ja tarjoaa kätketyn sekä tuulelta suojaisan keitaan Helsingin ytimessä ja mikä parasta, Ginan terassille voi tehdä pöytävarauksen etukäteen.
Juhannuksen jälkeen siirrytään kesäaukioloaikoihin, jonka yhteydessä lounas jää tauolle ja jatkaa vasta koulujen alkaessa elokuussa. Gina palveleekin kesän ajan ma-pe 16:00 alkaen sekä lauantaisin 12:00 alkaen.
Nautimme ennen kesäaikatauluihin siirtymistä kolmen ruokalajin lounaan à la carte listaa hyödyntäen, joista esimerkiksi sienillä tuunattu Cacio e Pepe alla Gina oli lähes täydellinen välipasta.
Ginan runsas burrata tomaatti "tartarin" sekä oliiviöljyssä uitetun paistetun foccacian kera ei ansaitse mitään muuta kuin ylistyssanoja.
Alkuun otettu limoncello spritz sekä suositusviinit annoksille istuivat kuin nenä päähän. Ginassa juomapuoleen suhtaudutaan vähintäänkin samalla intohimolla kuin ruoanlaittoon.
Mikäli visiitti olisi ollut yhtään pidempi, olisin varmasti jossain vaiheessa nauttinut negronin, joka on ainakin itselleni ollut varma valinta joko Italiassa ollessa tai italialaisessa ravintolassa illallistaessa. Ginan negroneja on mennyt useita ja voin niitäkin suositella varauksetta. Ehkä lämmin kesä ja terassi houkuttelee nauttimaan yhden jos toisenkin.
Ginan sisäpihan terassilla huippupastaa nauttien ja negronia siemaillen voi samalla suunnitella pöytävarausta saman ravintoloitsijaporukan uuteen Bouchon Carême ravintolaan, joka aukeaa elokuun lopulla ja tarkemmin sanottuna 27.8.2024.
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Helteisenä toukokuun iltana saavuimme uutuuttaan kimaltavaan Tampereen Ratinan kauppakeskukseen. Sieltä suuntasimme hissillä ylimpään kerrokseen, ravintola Periscopeen, joka on Arto Rastaan uusin ja suurin ravintolakokonaisuus.
Saavuttuamme ravintolaan kiivas puheensorina ja täydet pöydät olivat merkki siitä, että muitakin kiinnosti Tampereen uusin ja puhutuin ravintola. Tarjoilija ohjasi meidät pöytään ja saimmekin upean ikkunapöydän, josta näköalat alas Laukontorille sekä Tampereen keskustaan olivat upeat. Olimme Ratinan huipulla.
Sitten oli ruokalistojen tutkimisen aika. Alkuruoat ovat suunniteltu jaettavaksi pöytäkunnittain, listalla tuntui olevan vain liian monta hyvää vaihtoehtoa. Halusimme tutustua listaan kunnolla ja päädyimme maistelemaan monia eri makuja. Pian pöytäämme saapuikin mm. Punajuuricarpacciota, grillattua lohitartaria, makeassa soijassa paistettuja scampinpyrstöjä, rapukakkua, savusuolattua karitsaa sekä Annatto-pensaan hedelmällä maustettua härkätartaria. Alkuruoat maistuivat jokainen kerrassaan herkulliselta makumatkalta halki maailman ja henkilökunnan suosittelema valkoviini täydensi niiden maut erinomaisesti.
Vieläkö jaksaa? Vaikka alkuruokien maut olivat olleet erinomaisia ja täyttäneet vatsamme suht hyvin, päätimme kuitenkin vielä testata pääruuat. Valintamme olivat erittäin mehevä ja onnistunut Periscope Burger sekä naudan sisäfile, chiliä ja valkosipulia, joka ei lisukkeita kaivannut. Pääruoille saimme myös loistavan viinisuosituksen tarjoilijaltamme.
Jälkiruoka meidän oli pakko jakaa, sen verran tuhti oli tähän mennessä ollut ruokailumme. Valitsimme raikkaan ja ehkäpä hieman ruokaakin sulattavan jogurttisorbetin, johin lisämaun toivat bergamotilla maustettu raparperi ja sitruunakreemi. Loistava lopetus maittavalle illalliselle.
Kokonaisuudessaan vierailu Ratinan kattojen yllä oli loistava kokemus ja ilokseni huomasin että muutkin tamperelaiset olivat lähteneet iltaa viettämään sankoin joukoin: joko syömään tai ottamaan drinkin jos toisenkin upealle Pyhäjärven puolelle avautuvalle kattoterassille. Itse ravintolasalin ja terassin lisäksi Periscopen tiloista löytyy toisen kerroksen Loungebar, joka on oiva paikka viettää iltaa myöhempäänkin.
Hanna/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Kollegani ja minä saimme nauttia Turun työmatkallamme Scandic Hotel Plazan Bryggman's ravintolan herkullisesta illallisesta muutama viikko sitten. Pitkän työpäivän jälkeen oli erinomaisen rentouttavaa istahtaa hotellin ravintolaan, jonne iloksemme saapui illan mittaan myös paljon hotellin ulkopuolisia illallisvieraita. Se siis kertoo jotain.
Vihdoin pääsimme ruokalistojen pariin. Alkuruuiksi valikoitui kaksi annosta. Toinen valintamme oli grillattua parsaa, vuohenjuustovanukasta, salviavaahtoa ja pähkinäcrumblea. Ja toinen riimisuolatun kauriin sisäfilettä tyrni-sipulihillokkeella. Halusimme molemmat maistella annoksia, joka olikin oiva ratkaisu. Parsa maistui niin hyvältä kun parsa aina maistuu. Vuohenjuustovanukas sekä salviavaahto toivat siihen erinomaisen lisämausteen ja tekstuurin. Kauriin sisäfilee riimisuolattuna olikin sitten tajunnanräjäyttävä yhdistelmä tyrni-sipulihillokkeen kanssa. Liha suorastaan suli suuhun ja kirpeä tyrni sopi paremmin kuin hyvin sen kyytipojaksi. Alkuruoat nautimme talon kuohujuoman kanssa.
Pääruokina nautimme kananrintaa sekä härän sisäfilettä. Kananrinta oli saanut vahvaa makua rosmariinivoissa paistetuista sienistä. Annos täydentyi palsternakkapyreellä sekä vuohenjuusto-punaviinikastikeella. Toisen pääruoan pääosaa näytteli härän sisäfile, joka oli toiveeni mukaisesti paistettu mediumiksi. Ravintolassa käytettävät lihat ovatkin laadukkaita Atrian Black Angus -rotukarjan lihaa ja sen mehukkaasta pihvistä tiedosti. Pääosan esittäjä eli pihvi kera basilikavoin lepäsi pedillä, joka oli tehty savojinkaalista, paahdetusta perunasta sekä valkosipulikastikeesta. Henkilökunnan suosittelemat viinit pääruuille olivat napakymppi.
Jälkiruokavaihtoehtoja oli laaja valikoima sitruunakermavanukkaasta erilaisiin sorbetteihin, mutta meidän vatsamme olivat täynnä herkullisista alku- ja pääruuista. Niinpä tilasimmekin ruoansulatusta parantavat digestiivit.
Hiljattain uudistettu ravintola Bryggman's palvelee aamusta iltaan: arkisin tarjolla on herkullinen lounas ja illalla sekä viikonloppuisin ravintola muuntuu viihtyisäksi illallisravintolaksi. Deli-kahvilaan tai sen terassille on päivisin helppo piipahtaa kävelykadulta vaikkapa kahville tapaamaan ystäviä tai tulla rauhassa nauttimaan aamiainen, vaikka et hotellivieraana olisikaan.
Hanna/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Woolshed toi ensin rennon aussimeininkinsä Helsingin rautatieaseman hujakoille, nyt toiminta on laajentunut Turun Yliopistonkadulle toukokuusa 2016. Uudesta uutisesta ei siis ole kyse, vaikkakin osalta tämä varmasti on mennyt ohi. Terassilla istuessani kuulin muutamien ohikulkevien paikallisten ihmettelyä uudesta ravintolasta.
Woolshed Turku jatkaa samaa rentoa australialaista gastropub meininkiä mihin Helsingissä on jo muutaman vuoden aikana ehditty tottumaan. Woolshedin erikoisuuksia ovatkin erirento meininki, ruokaisat annokset, screenit joista näytetään tärkeimmät matsit ja pelit, surf n turf, huokeat hinnat sekä hyvä valikoima burgereita ja oluita.
Kuten Helsingissäkin, Turun Woolshedin terassi on erittäin suosittu ja meneekin helposti tukkoon aurinkoisina päivinä. Hetken odottelun jälkeen, saattaa kumminkin terassi vapautua, osa asiakkaista kumminkin pistäytyvät Woolshediin pikaiselle burgerille tai muutamalle oluelle.
Molemmissa Woolshedeissä on yleensä tarjouksena joka manantaina sekä tiistaina burgerit ja pihvit kympillä, sekä torstaisin -30% hummereista ja pihveistä. Kympin burgeri on kyllä sellainen diili, ettei vastaavan tasoista tahi täyttävää burgeria saa muualta tällä hinnalla. Tsekkaa ajankohtaiset tarjoukset TableOnlinesta: Woolshed Turku & Woolshed Helsinki -tarjoukset.
Kävin ystävien kanssa pikaisella illallisella kesän lopussa Woolshed Turun terassilla syömässä. Jouduimme vain muutaman minuutin odottaa vapautuvaa terassipöytää, sisältä olisimme saaneet erinomaisen ikkunapöydän välittömästi, kuitenkin päätimme loppukesän kunniaksi syödä terassilla, vaikkakin ilmoista ei ole ollut pulaa nimittäin lämpimiä päiviä olisi riittänyt oikeastaan jopa syyskuun loppuun asti.
Kuten jo tiedämme, Woolshed on rento, mutta kuinka rento ja miten se ilmenee? Pöytiä toki varataan ja pöydän etukäteen varanneet saavat pöytänsä yleensä paremmilta paikoilta, jos vaikka matsia haluaa katsoa. Ruoat ja juomat tilataan tiskiltä. Joillekin tämä saattaa tulla pienenä alkushokkina mutta tilannetta hetken vierestä seuraamalla ymmärtää miksi. Tarjoilu on nopeaa ja tehokkaampaa näin. Ruoat kyllä tuodaan suoraan pyötään, mutta juotavat napataan itse tiskiltä. Tämä rento self-service gastropub tyyli sopii Woolshedille, eikä se omaa viihtymiseeni tai ruokailunautintoon vaikuttanut millään tavalla. Ja jos haluaa vain pikaisen ruokailun, tämä on jopa positiivinen asia.
Otimme alkuun vähän olutta ja viiniä. Viinejä saa hyvin joustavasti laseittain ja valikoima on hyvä. Olutvalikoima taas on erinomainen, jokaiselle löytyy jotain.
Alkuun maistellut tiikeriravun pyrstöt vartaassa olivat jees, muttei mitään uutta tai kummallista, juuri sellaista kuin olettikin. Kuitenkin toinen alkupala, mausteinen lammasmakkara, oli yllättäjä. Tuhdin stoutin kanssa makkarat hupenivat onnellisten maiskuttelijoiden suihin nopeasti. Kuuden euron alkupalaksi ihan nappisuoritus!
Koska oli maanantai ja pihvin tai burgerin sai kympillä, ei tarvinnut kauheasti miettiä mitä syö! Molemmat ystäväni valitsivat mediumina 150g aussipihvit tiikeriravunpyrstöillä, minä valitsin aussie burgerin. Tarjouspihveissä on kaksi vaihtoehtoa, 200g tai 150g, jälkimmäinen tarjoillaan tiikeriravunpyrstöjen kera. Burgereista saa valita listalta minkä tahansa sekä valitsemaansa burgeria voi tuunailla halutessaan esim. pekonilla, juustolla tai isommalla pihvillä. Burgerit (onneksi) paistetaan pääosin mediumina ellei toisin pyydetä.
Pääruokia kohtaan meillä oli oikeastaan vai kaksi toivetta, salaattikulho on vähän vaisu ja se kaipaisi vähän faceliftiä. Ranuille olisi kiva olla joku korvike, vaikka lisähinnasta. Joku premium salaatti taikka bataattiranut, itse olen pikkuhiljaa kyllästynyt perinteisiin ranskalaisiin. Toki tässä kohtaa täytyy muistaa ettei kympin annokselta voi vaatia liikoja, Woolshed ylittääkin kirkkaasti odotukset hinta-laatusuhteen osalta.
Woolshed Turku sijaitsee erinomaisella sijainnilla Yliopistonkadulla, lähellä Turun kauppatoria. Aivan Woolshedin vieressä on myös Scandic Plaza, jota käytän jatkuvasti Turussa käydessäni. Woolshedin oluthanat voivat siis laulaa iloisesti, konttaamallakaan ei ole paha matka.
Woolshedin safka ei ole yllätyksellistä, mutta se on herkullista ja varsinkin jatkuvien ma-ti sekä torstain tarjousten johdosta hinta-laatusuhteeltaan aivan lyömättömiä. Mäkkärin säälittävä burgeriateria maksaa suunnilleen saman verran, ehkä mielummin vedän kuitenkin samalla hinnalla käsintehdyn burgerin tai kunnon 200g aussipihvin mediumina. Täämä ei liene mikään yllätys.
Woolshed sopii erinomaisesti myös pidempään illanviettoon. Ruokailun jälkeen ei tarvitse vaihtaa ravintolaa, jos illanviettoa on tarkoitus jatkaa kostealla linjalla. Seuraavaksi menekin Woolshediin varmaan vähän pidemmän illanvietto kaavan mukaan, ajattelin myös testailla vähän hummereita surf & turf -valikoimasta.
TableOnline.fi - Löydä ravintola makusi mukaan, on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Hakaniemeen on hiljattain noussut uusi cocktailbaari sekä ravintola nimeltään BRO. Ravintolan nimi lausutaan 'bruu', joka viittaa siltaan eikä veljeen, eli niihin parhaisiin kavereihin, joiden yleinen kutsuhuuto on "Hey bro!". BRO avasi ovensa virallisesti 19. joulukuuta 2015, joka suoritettiin tarkoituksella kaikessa hiljaisuudessa keskellä joulua. Näin menua, palvelua ynnä ravintolan kokonaisuutta päästiin testaamaan rauhassa.
Miltä BRO sitten näyttää? Sanalla sanoen sisusta on upea, se sisältää paljon tutkittavaa sekä ihmeteltävää. Kuparia, tumman sinisiä tuoleja, tumman ruskeaa väriä kaikkialla, upea pitkä baaritiski, katosta roikkuvat lamput sekä JBL:n kaiuttimet. Mikään ei tavallaan täsmää, hyvällä tavalla. Noin 240 paikkainen ravintolasali on avoin sekä varmasti korkeimpia saleja Helsingissä. Pöytiä on sijoitettu ympäri salia, niitä erotellaan erilaisilla kiinnostavilla sisustuselementeillä, esimerkiksi isoselkänojaisilla tuoleilla sekä hyllyillä.
Äänimaailma on vaikuttava. Jättimäisessä ravintolasalissa ei kaiu sekä musiikki on toteutettu erinomaisella tavalla. Kaiuttimet roikkuvat joitain metrejä pään yläpuolella. Salin yläpuolelle on asetettu mikki joka mittaa melutasoa jatkuvasti, tätä kai kutsutaan jonkinlaiseksi galatoiminnoksi. Näistä syistä musiikki on kirkasta sekä äänenvoimakkuus on jatkuvasti erinomainen, se ei häiritse oman pöytäseurueen keskustelua millään tavalla. Sen lisäksi salin sekä viereisten pöytäseurueiden horina ei juurikaan kuulu. Musiikki ansaitsee myös erityiskiitokset. Musiikki soi taustalla erittäin chillinä loungemusiikkina kunnes siihen alkaa keskittymään. Tunnistin useita biisejä ruokailun aikana ja jos muutamalla sanalla pitäisi luonnehtia soittolistaa, tulisi mieleen sanat: skandinaavinen, lounge, indie. Soittolistassa onkin konsultoitu muutamaa helsinkiläistä DJ:tä.
BRO:ssa kaikkialla kuljetaan maku edellä. Menuissa korostetaan cocktailien, oluiden sekä ruokien pääasiallisia makuja yhdellä tai kahdella sanalla. Toki menuissa kerrotaan tuotteista enemmän ja muutkin raaka-aineet pääosin listataan. Ruokailijan on tarkoitus tehdä nopeita ja helppoja päätöksiä itsenäisesti jo pelkkien makumaailmojen perusteella. "Ei voida esimerkiksi olettaa asiakkaan tietävän useiden kymmenien eri oluiden makuja ja tyylejä pelkästään nimien perusteella", kertoo BROn vetovastuussa oleva Jani Jernström.
"Päätöksenteosta sekä omien lempimakujen yhdistelystä tehdään ruokailijalle huomattavasti helpompaa", Jani täydentää. BROn henkilökunta mielellään kertoo tuotteista lisää ja auttaa valitsemaan sopivat ruoka- ja juomayhdistelmät. Viinin tai oluen sijaan ruoan kanssa nautittu annoksen makuja täydentävä cocktail ei ole nykyään mitenkään poikkeuksellista.
Ravintolan yhteyteen tuli myös Hakaniemen ensimmäinen cocktailbaari. BRO signature cocktailit ovat vodkapohjaisia. Muitakin cocktaileja tietenkin tehdään ja asiakkaan toiveita mielellään kuunnellaan, baarimikot tykkäävät haasteista. Kokeilin mm. Moscow Mule tyyppistä drinkkiä, löytyy listalta nimellä GINGER. Drinkissä käytetty vehnäolut sisälsi hitusen banaanin makua, se mielestäni pilasi drinkin. Myöskään lime tai inkivääri ei tullut tarpeeksi esille cocktailista, osittain ehkä edellämainitusta syystä. Roddy kertoikin huomanneensa tämän epäkohdan ja mahdollista korvaavaa vehnäolutta ollaan mietitty. Myös drinkkilista on kauden raaka-aineiden mukaan vaihtuva.
Huomasin baarin seinällä ihan kohtalaisen rommivalikoiman ja aloin tilailemaan niistä erilaisia cocktaileja. Baaria pyörittänyt Roddy sai tehtävänantona läjän raaka-aineita, jonka jälkeen kerroin drinkin valmistustavan ja lisämaustamisen olevan hänen käsissään. Yksi näistä cocktaileista sisälsi mm. maustettua rommia, inkiväärisiirappia, paljon limemehua, ginger alea sekä jäämurskaa. Cocktail oli herrrrrrkullinen, ottakaa tämä listoille tai edes johonkin tiskin alle muistiin, kiitos. ;)
BRO Signature Cocktailit kustantavat 9 / 13 / 16€. Niissä käytetään tuoreita raaka-aneita sekä BROn siirappeja sekä mehuja, jotka valmistetaan paikan päällä tuoreista marjoista ja hedelmistä. Alkoholittomia cocktaileja eli mocktaileja on tarjolla yleensä aika harvassa. Brossa kaikki signature cocktailit on valittavissa alkoholittomana 9€ hintaan, joka on varmasti monelle tervetullut vaihtoehto!
BROn keittiöstä vastaa Joona Paananen. Joonan tiimissä on liuta ravintola-alan ammattilaisilla, jotka ovat kartoittaneet kokemustaan matkailemalla sekä työskentelemällä ympäri maailmaa. Vaikka BROn keittiö määritellään kansainväliseksi, on selkein lähestymiskulma ruokatuotteeseen tuoreet pohjoismaiset raaka-aineet sekä mahdollisuuksien mukaan hyödynnetyt luomu- ja lähiruoat.
Ruokalista koostuu kolmesta osasta. Makuja-menusta, joka sisältää 3 / 4 / 5 ruokalajia hintaan 42 / 54 / 68€. A la carte on sopivan lyhyt, 4-6 vaihtoehtoa per ruokalaji. Näiden lisäksi tarjolla on vielä ravintolan aukioloaikoina voimassa oleva rennosti-lista, jota esimerkiksi hyödynnetään iltapäivisin lounaan ja illallisen välissä. Jos tarkoitus oli tulla pelkästään cocktaileille ja alkaakin hiukoa, voi rennosti -listalta vetäistä naamariin jotain helppoa syötävää.
Ilta lähti rakentumaan cocktaileista baaritiskillä, jonka jälkeen suunnistimme pöytään. Osa seurueesta päätyi valitsemaan erikseen listalta, itse nappasin 5-ruokalajin makuja-menun viineineen. Menun voi ottaa myös kolmella tai neljällä ruokalajilla, jolloin asiakas saa koota makuja-menun sisältä itselleen sopivat annoskokonaisuudet esim. kaksi alku- ja yksi pääruoka tai kaksi pää- ja yksi jälkiruoka -tyylisesti.
Samppanjan siivittelemänä alkuun tarjoiltiin osterit orientalina- sekä naturellena. Oriental (soija, lime, chili, korianteri) ei jäänyt mitenkään erityisesti mieleen, naturelle sen sijaan toimi erinomaisesti!
Seuraavaksi pöytään tuotiin kasvisannos Punajuuri + vuohenmaito. Annoksen suositusviini oli Black Cottage Sauvignon Blanc, joka natsasi kasvisannoksen kanssa erinomaisesti. Soignon-vuohenjuusto sekä koko annos oli erinomainen, poislukien persiljasorbetti, joka liiallisella makeudellaan ei istunut viinin tai annoksen muiden komponenttien kanssa. Tarjoilijahenkilökunta jo ennalta arvasi kommenttini koskien sorbettia, sitä onkin kuulemma jo aikaisemmin viilailtu, näemmä ei tarpeeksi.
Ensimmäinen pääruoka, myskikurpitsaravioli muskottivoikastikkeella oli mahtisuoritus! Raviolit olivat juuri sopivasti al denteksi jätetty sekä annoksen maut olivat selkeät. Kuvittelin ennakkoon punajuuri + vuohenjuustoalkupalan varastavan shown, olinpas väärässä. Tšekkiläinen Cuvée 4 Fantome natsasi annoksen kanssa oikein mahtavasti. Vaikka viinissä on yllättävän paljon jäännössokeria, ainakin tuotekuvauksen perusteella (28,6 g/l), löytyy siitä sopivasti hapokkuutta tasapainottamaan makeutta.
Alsacen alueelta tuleva Arthur Metz Gewürztraminer lupasi hyvää, vaikkakin annoksena oli kananpoikaa, joka on ainakin omaan korvaan tylsähköltä kuulostava annos verrattuna makuja-menun muuhun tarjontaan. Pöytään tuodaan panko-paneroitu kananpoika, papaijasalaatti, maleasialainen vihannescurry -annos. Kana-annoksen valmistusmenetelmässä on otettu vaikutteita KFC:stä, brändi jonka suurin osa varmasti tietää. Annos oli hyvä, mutta ei mitenkään mieleenpainuva, ehkä odotukseni nousivat liian korkealle viinin takia. Annoksessa oli yksi selkeä kompastuskivi, malesialainen vihannescurry hukutti liikaa viinin makuja sekä hapokkuutta.
Suosittelemme muuten myös testaamaan pääruokaa poro + kataja! Annoksen saapuessa pöytään leppäsavun tuoksu on valloittava sekä poro suussa sulavan mureaa!
Illan viimeinen osuus häämöttää. Tilaamme pöytäseurueen kesken jälkkärit niin, että pääsemme maistamaan koko tarjonnan. Oma jälkkäri oli menuun sisältyvä pistaasikakku inkiväärigellatolla. Kakku oli muistaakseni valmistettu ilman kananmunaa tai maitoa. Teoriassa kiva idea, mutta nyt kakku oli niin kova ettei sitä meinannut saada luontevasti lusikalla pilkottua. Inkiväärigellato oli herkullinen, silti hitusen jäin kaipaamaan lisää inkiväärin potkua. Vaikka en ikinä ole ollut portviinin ystävä, sopi Burmester Tawny Port annokseen erinomaisesti.
Kolme muuta pöytään tuotua jälkkäriä aiheuttivat hieman annoskateutta, varsinkin suklaa + aprikoosi, joka vei selkeän voiton ainakin näyttävyydessä. Ternimaito + sitrus -annoksessa oli aivan mahtavat värit. Päärynä + kaneli -annoksen tarte tatin oli maultaan erinomainen, mutta rakenteeltaan hieman liian sitkeää, tämä aiheutti lieviä ongelmia lusikkaa ja haarukkaa käyttäessä.
BRO oli kokemuksena erittäin onnistunut vaikka viilattavaakin on. Aikaisempia kirjoituksiani lukeneet ovat jo varmasti huomanneet, etten takerru yksittäisiin raaka-aineisiin, valmistusmenetelmiin tai nyansseihin, ne eivät määrittele illalliseni onnistumisprosenttia. Minulle kokonaisvaltainen kokemus ratkaisee, tähän sisältyy aina huteja sekä onnistumisia. En usko täydellisyyteen, se tarkoittaisi yllätyksettömyyttä sekä estäisi kehittymistä ja uuden oppimista.
Henkilökunta oli silmin nähden innoissaan uudesta ravintolakonseptista sekä rankalla kädellä remontoiduista tiloista. Plussaa siitä, että ainakin osa annoksista esiteltiin kokkien toimesta. Tarjoilun osalta oli pieniä huteja viinien kanssa, osa valkkareista olivat liian lämpimiä vaikka ne pulloa kokeilemalla tuntuivat viileiltä. Epäkohta korjattiin heti maistattamisen yhteydessä laittamalla viinit takaisin jäihin. Kaiken kaikkiaan tarjoilu oli toimivaa, ystävällistä ja mutkatonta, joka sai aikaan tervetulleen sekä rennon olotilan.
Tällä hetkellä BRO tarjoaa illallisen lisäksi aamiaista, arkena lounasta sekä iltapäivisin rennosti-listaa. BRO on auki viikon jokaisena päivänä. Sunnuntaibrunssi lanseerataan kevään aikana sekä kesäksi ravintolan kylkeen tulee pieni terassi.
BRO on mahtava (teko)syy liikkua sillan toiselle puolelle Hakaniemeen. Siirtyminen on helppoa, ratikalla sekä metrolla pääsee aivan viereen. Oikeastaan Kalliosta, Kaisaniemestä tai rautatieasemalta kävelykään ei ole huono vaihtoehto, ainakaan kauniina kesäiltoina.
TableOnline.fi - Löydä ravintola makusi mukaan, on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.