Piipahdimme ystäväni kanssa testaamaan Frida’sin uudistunutta ruokalistaa eräänä sateisena marraskuun alkuiltana. Frida’s on tuttu ravintola ja olen siellä muutamasti jo ennättänyt käydä edellisen ruokalistan aikana, joten halusin toki testata myös tapahtuneet muutokset ja uudistukset.
Usein kuulee kehuttavan Frida’sia erityisesti cocktailien ja pienempien purtavien suhteen ja ne toden totta ovat molemmat oikein toimivia. Pienet annokset ilahduttavat raikkaudellaan ja makumaailmalla ja cocktailit ovat hauskoja ja kivan meksikolaishenkisiä.
Frida’sista kerrotaan, että he ovat uuteen listaansa hieman yksinkertaistaneet drinkkiensä makumaailmaa. Ravintolan avautuessa alkukeväällä 2019 cocktailit olivat kuulemma kokeellisempia, mutta nyt niitä on pyritty tuomaan lähemmäs teemaa ja ruokaa, joka on varmasti oikein hyvä päätös.
Cocktailien nautiskelun jälkeen meille suositellaan valittavaksi valmista maistelumenua.
MEXICO CITY TORTILLA SOUP
Tomaatti-chipotlekeitto, rapeaa maissitortillaa, fresco juustoa & avocadoa.
TUNA TATAKI
Kevyesti marinoitua tonnikalaa, guacamolea, pico de galloa & talon tortillalastuja
LAMB BIRRIA
Pitkään kypsytettyä lammaspataa, avocadolla, punasipulilla, korianterilla & limellä.
CHURRO
Churrot sitruunakastikkeella ja tummasuklaadipillä.
Menun avaa keitto, joka on oikein ihana startti kylmän marraskuisen illan illalliselle. Keitossa on hyvät maut ja mausteet. Keiton tortillalastut tuovat mukavaa twistiä ja raikkautta annokseen, mutta ovat hivenen hankalasti syötäviä.
Toinen annos, raikas tuna tataki, on kauniin keveä ja sen raaka-aineissa on selvästi jatkumoa edellisen annoksen makuihin avokadolla ja tortillalastuilla. Molemmat alkuruoat toimivat todella mukavasti; ne ovat raikkaita ja kivoja makupaloja, jotka ilmentävät hyvin Frida’sin makumaailmaa.
Pääruoaksi saamme lammasta, paljon lammasta. Lihaa ei tässä annoksessa ole säästelty. Kolmaskin annos sisältää avokadoa ja tortillalettuja, illan ruoat ovat vahvasti näiden raaka-aineiden ympärille rakennettu. Eikä se toki haittaa; avokadohan on erinomainen raaka-aine ja sopii Frida’sin teemaan. Pehmeiden tortillalettujen vuoksi annosta on hivenen haastava syödä, tee siis viisaammin kuin allekirjoittanut: älä pukeudu valkoiseen paitaan.
Churrojälkkäri kuuluu maistelumenun. Se oli alkuruoan tapaan lämmin ja talvinen, jopa lohdullinen jälkiruoka. Toisen jälkiruoka-annos vaihdettiin listan toiseen jälkkäriin, kauniiseen suklaakakkuun. Tällä kertaa olisi kannattanut pitäytyä maistelumenussa, sillä churrot vetivät jälkiruoista ehdottomasti pidemmän korren ja ihmeteltiin yhdessä avecini kanssa, ettei olla taidettu saada näin hyviä churroja aikoihin.
Varaa pöytä TableOnlinesta: Frida's Lönnrotinkatu 18, Helsinki
Katja/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.