Juulia Eloranta Tampereen C:stä vastaa mieltäaskarruttaviin viinikysymyksiin TableOnlinen Facebookissa ja Tiskin takaa -blogissa. Lue myös Juulian ensimmäiset viini-tunnustukset.
Aina puhutaan ruuan ja juoman yhdistämisestä. Mitä sillä tarkoitetaan?
Joskus 1 + 1 onkin enemmän kuin 2. Silloin palaset loksahtavat kauniisti paikalleen ja syntyy jotain ainutlaatuista, elämyksellistä.
Mistä tiedän milloin kannattaa valita listalta edullinen viini, milloin kallis? Onko hinnalla väliä?
Hinnalla ei ole väliä, vain tilanteen luonteella ja juoman käyttötarkoituksella on.
Mitkä ovat yleiset "lainalaisuudet" jotka pätevät ruoan ja viinin yhdistämisessä?
Näitä pyrin työssäni päivittäin rikkomaan. Haluan haastaa vanhoja kaavamaisia malleja ja innovatiivisesti oivaltaa jotain uutta. Toki huomaan toisinaan jämähtäväni jäykkään ja ennakkoluuloiseen ajatteluun. Silloin pitää hieman ravistella itseään, ja muistaa että vain sinä itse seisot oman luovuutesi tiellä.
Miksi tarjoilija maistaa viiniäni ennen kuin itse maistan sitä?
Lyhyehkön tarjoilijanurani varrelta varmaan mikään tilanne ei ole syöpynyt mieleeni niin hyvin kuin viinin maistamiseen liittynyt asiakaspalaute. Työskentelin tuolloin opintojeni ohella ison hotelliketjun ravintolassa. Avasin pullon viiniä, jota myin sitten baaritiskiltä laseittain. Asiakkaanani tiskillä ollut leidi katsoi minua kovin pitkään, kun haistoin, maistoin ja syljin viinin pois, totesin sen kunnolliseksi ja kaadoin viinin hänelle lasiin. Myöhemmin hän reklamoi tästä kollegalleni, pöyristyneenä siitä että "se tyttö maistoi sitä viiniä". Nostan edelleen hattua kyseiselle työkaverilleni, joka kasvot täysin peruslukemilla ja hyvin kohteliaan huolestuneena tiedusteli asiakkaalta, että enhän minä vain suinkaan sitä hänen lasistaan maistanut. Ymmärrän, että tuotteen tarkistaminen ei kaikkialla ole tapana, toki en ymmärrä minkä takia näin on.
Riippumatta siitä, ollaanko fine dining -ravintolassa tai vaikkapa huoltoaseman kahvilassa, tulee asiakaspalvelijan aina voida mennä takuuseen siitä, että asiakkaalle myyty tuote on ensiluokkaisessa kunnossa. Kokki maistaa tekemäänsä kastiketta ennen kuin sen tarjoaa
- yhtä lailla minulla on velvollisuus todeta viinin kelvollisuus. Kovin usein se sattuneista syistä edellyttää viinin maistamista.
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
1 kommentti
Anonyymi
5.12.2021 10:28
Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me
Vastaa kommenttiin