TableOnlinen yhteistyöravintoloiden sommelierit ovat lupautuneet vastaamaan meitä ja asiakkaita askarruttaneisiin kysymyksiin.
Kuka olet ja missä työskentelet?
Otto Otniel Sovelius, työskentelen sommelierina ravintola Demossa Helsingissä.
Milloin tajusit, että viinien parista ei ole enää paluuta?
2000-luvun alussa ravintola L´Escalessa Nauvossa. Tajusin tuolloin, etten tiedä mitään hienon viinilistan viineistä.
Mitä tekisit, jollet työskentelisi ravintolassa?
Toivottavasti tekisin viiniä jossain mukavassa maassa vailla taloudellisia paineita :)
Millainen viini olisit?
Juuri siihen tilanteeseen ja paikkaan sopiva ja paras mahdollinen.
Paras viinimuistosi?
Aivan liian monia upeita muistoja. Ehkä aivan uran alussa maistamani Vega Sicilia 1990 kesäyönä ja kuunvalossa pitkän työpäivän jälkeen on jättänyt voimakkaimman muiston.
Mikä on mielestäsi suurin myytti, mikä liitetään sommeliereihin?
Sommelier ei useimmiten tiedä todellakaan kaikkea, koska ei voi olla perehtynyt vain yhteen osa-alueeseen työssään. Ammattilaisena kohtaan usein intohimoisia viiniharrastajia, joilla on syvempi tietoisuus tietystä alueesta/viinistä kuin itselläni. Se miten sinut pystyy olemaan sen asian kanssa: sen parempi Somppa.
Miten rentoudut vapaa-aikanasi?
Perheen kesken, pallon perässä juosten tai syöden ja viinitellen.
Viinikysymyksiä ja -vastauksia:
Miten valitsen viini ravintolassa ilman, että vaikutan tyhmältä?
Jos olet yhtään epävarma, kysy apua. Ainoa tyhmä kysymys on se mitä ei koskaan kysytä! Voit kysyä apua myös seuralaiseltasi tyyliin ”mitä kulta/äiti/kaveri/pomo haluaisit juoda tänään?”.
Pitääkö asiakkaan osata kuvailla viinimakuaan ravintolassa ”ammattitermein”, jotta henkilökunta osaa auttaa viinin valinnassa?
Riippuu henkilökunnan/ravintolan osaamisen tasosta. Hyvässä ravintolassa riittää aivan mainiosti se, että osaa kertoa, millaisesta viinistä/tyylistä pitää. Sommelier kyllä löytää sopivan viinin.
-- --- --- --- --
Osallistu Demon ja TableOnlinen kilpailuun, jossa on mahdollista voittaa illallinen kahdelle Demoon ja voit päästä seuraamaan Oton työskentelyä aitiopaikalta. Kisan löydät TableOnlinen Facebook-sivuilta.
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
1 kommentti
Anonyymi
5.12.2021 10:28
Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me
Vastaa kommenttiin