Kesäkurpitsa on yksi lempivihanneksistani. Ihanaa, että kaupoista löytyy suloisia pikkuisia suomalaisia kesäkurpitsoja juuri nyt paaaaaljon! Erilaisia kesäkurpitsareseptejä mulla on päässä jokunen ziljoona, mutta näemmä välillä huomaamattani onnistun kuitenkin keksimään rakkaalle zucchinille vielä lisää käyttötarkoituksia! Tässä nyt siis teille vinkiksi uusin keksintöni, kesäkurpitsapesto. Ehkä joku muukin on hoksannut suristella zucchinit peston sekaan, jos ei, niin lämpimästi suosittelen kokeilemaan!
Niinkuin yleensä, tälläkin kertaa ajatus lähti siitä, että piti käyttää sitä mitä kaapista löytyy. Neiti Ulla nimittäin ilmoitti lauantaina tulevansa kylään ja tuovansa gluteenitonta pastaa mukanaan. En millään jaksanut lähteä kauppaan, joten jotain piti kyhätä siitä mitä kaapista löytyi. Hyvä juttu, muuten olis jäänyt ehkä tämäkin oivallus väliin!
Tämä on nyt taas sitten sarjassamme PIKAruokaa ja LOHTUruokaa. Juustoa ja pastaa, aina toimii! Ja juu, olen koukussa surrurlaitteeseen ja halusin käyttää sitä. Pestosta olen tehnyt monen sorttisia punajuuri/rucola/herne jne -versioita, mutta miten mulla ei ole tullut aiemmin mieleen heittää pestoon kesäkurpitsaa? Tämä versio on ihan mahtavaa! Uus suosikki, söin nimittäin heti saman setin sunnuntainakin. Eli. Kesäkurpitsa, basilikaa, pähkinöitä, pikkaisen valkosipulia, pieni loraus öljyä ja reilusti parmesania/grana padanoa surrur karkeaksi soseeksi ja pastan sekaan, pling valmista! Ja vielä paranee, paistoin rapeaksi murupäälliseksi Swartzwaldin kinkkua. OU MAMA!
Gluteeniton riisi-maissispagetti oli mulle uus tuttavuus, ja lauantaina olisin voinut keskittyä sen keittelyyn viinin juomisen ja juoruilun sijaan vähän enemmän - meni nimittäin aika klimppiseksi tuo muuten varsin herkullinen pasta... Sunnuntaina onnistuin vähän paremmin, olin ehkä ihan piirun verran skarpimpi. Suosittelen rohkeasti testaamaan vaihtoehtoja vehnäpastalle, vaikkei gluteiinia välttää tarttiskaan, oli nimittäin maku todella jees! Tattarinuudelit esimerkiksi on ihania, ja kvinoapastakin on mielestäni todella maukasta. Toki joskus se valkoinen vehnäpasta on vaan ainoo oikee valinta...
Ja se summittainen resepti:
1 pieni kesäkurpitsa
pieni valkosipulin kynsi
0,5 dl oliiviöljyä
1 dl parmesan- tai grana padanoraastetta
kourallinen saksanpähkinöitä/pekaaneja
mustapippuria
basilikaa niin paljon ku lystää
Ja siis ohjehan meni näin: SURRUR. Jos surrrurlaite puuttuu, niin raasta kesäkurpitsa ja saksi kaikki ainekset kulhossa silpuksi, toimii niinkin :)
PLUS se rapea kinkkumuru... tai pekoni... täysin valinnainen juttu toki mut kyllä lähti nextille levelille tuo pasta sen ansiosta! Kasvissyöntivuosinani muuten käytin paljonkin kasvis-"pekonia" jota pakasteesta löytyy, laittaisin varmaan sitä jos olis ollut kasvissyöjiä kylässä. Nyt ei ollut!