Herkullinen "myöhään pullotettu" portviini Portugalin auringon alta. Tähän hiukan juustoja kylkeen niin AIJAI!
Klipissä maistettu viini: Smith Woodhouse Late Bottled Vintage Port (24,90€)
Herkullinen "myöhään pullotettu" portviini Portugalin auringon alta. Tähän hiukan juustoja kylkeen niin AIJAI!
Klipissä maistettu viini: Smith Woodhouse Late Bottled Vintage Port (24,90€)
3 kommenttia
Ilkka Sirén
30.9.2010 10:31
Ps. Koska tätä vinkku ei oo filtteröity niin siellä saattaa olla snadii roskaa pohjalla. Ei hätää, se ei ole vaarallista eikä meinaa että viinin on pilalla. =)
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
10.12.2010 18:23
Pirskatin mainio klippi! (tiukkaa tekstiä)
Vastaa kommenttiinSitäpaitsi pakko olla samaa mieltä Ilkan kanssa, sairaan maukasta tavaraa.
Mikä muuten on portviinin säilyvyys, kun pullo on kerran avattu? Miten ne pitäisi suljettuna säilyttää (viinikaapissa?)ja kuinka pitkään ne kestää?
Mitä mieltä olet tawneista? eiköhän tää jo riitä...
Vastaa kommenttiin
Ilkka Sirén
15.12.2010 14:40
Säilyvyys riippuu portviinistä mutta kyllä mä sen viikon sisään kuluttaisin. Ei se parissakaan välttämättä myrkyksi muutu mutta siitä alkaa raikkaus ja hedelmä pikkuhiljaa katoamaan. Kannattaa säilyttää kyljellään, viileähkössä (n. 18°C) kaapissa. Tärkeää on että lämpötila on mahd. tasainen. Portit kyllä kestää suljetussa pullossa ja hyvin säilytettyin aika pitkään. Jopa ihan perus portteja voi huoletta pitää muutamia vuosia. Tawny on yksi portviini tyyli joka eroaa ruby ja vintage tyylistä jonkin verran. Eräät parhaimmat portviinit joita olen maistanut on ollut tawneja. Mielestäni kumpikaan tyyli ei ole toista parempi. Molemmista löytyy hyviä ja huonoja tapauksia.
Kiitos kysymyksistä! =) ...ja sori että kesti vastata.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin