Mulla jää monet jutut tekemättä, kun en jaksa kantaa järkkäriä mukanani. Nyt oon yrittänyt opetella käyttämään pientä Olympusta joka kulkee lähes kaikilla reissuilla mukana. Näin matskua riittää vaikka millä mitalla!
Päädyin ihan extempore-lounaalle Juureen. Suomalaista ruokaa tarjoavasta ravintolasta olen paljon kuullut, joten olihan se testattava.
Atmosfäärihän on jees, maanläheinen ja luonnollinen, aavistuksen verran taiteellinen. Yksi pääruoka-annos Juuren lounaalla köyhdyttää lompakkoa 16 euroa, joten odotukset olivat korkealla.
Ruokaa odotellessa voi herätellä ruokahaluaan selailemalla Juuri nyt -kirjaa, joka ilmestyi huhtikuussa 2014 ja jonka reseptejä on taituroinut Juuren takana oleva herrasmieslauma Ilja Björsistä Antti Ahokkaaseen.
Mut mites tän nyt sanois. Käynti Juuressa ei ainakaan ylittänyt odotuksia. Sapaksia ei saanut gluteenittomina ja leipää ei tarjoiltu lainkaan.
Graavitaimen luomupunajuurella ja rucolalla oli ihan sympaattinen, mutta kala aivan liian suolainen. Punajuuricreme oli tän annoksen kruunu.
Luomukaritsa ansaitsi hieman korkeammat pisteet, mutta tässäkin fiilis oli "ok". Kumpikaan annos ei saanut erikoisemmin hymyilemään ja parin tunnin päästä nälkäkin taas yllätti.
En lähde Juuren ruokafilosofiaan paneutumaan sen enempää lyhyen lounaskokeilun tiimoilta, haluaisin nimittäin hirveästi antaa ravintolalle toisen mahdollisuuden. Osoittakaa käyntini huonoksi onneksi, kertokaa omia kokemuksianne??