Viikko takaperin tutustumisvuoroon pääsi uusi espanjalainen, Un Cerdo Ciego – tuttavallisemmin, Sokea Possu. Pop Up -ravintola avattiin hetki sitten Kluuvin kauppakeskuksen ylimpään kerrokseen ja Kluuvissa Possu vaikuttaa alustavasti tammikuun loppuun saakka. Possun takana hääräilee Catering Ceidas omistajiensa Kristian Vuojärven ja Juha-Matti Sainion kera.
En ole järin innostunut kauppakeskuksiin sijoitetuista ravintoloista, mutta nyt toimii. Possussa unohtaa saman tien olevansa kauppakeskuksessa ja espanjalainen tunnelma vie mennessään. Sisustus on leikkisä ja hulvaton, pelkästään yksityiskohtien tutkiminen on elämys sinänsä. Katossa roikkuvat pyykit, pöydäksi muuntunut pyykkikone, ikkunalaudalla hengaileva polkupyörä, fiilis yksinkertaisesti vie mukanaan. Koko sisustus on lainattu ja saatu, mitään ei ole ravintolaan ostettu.
Leikkisyys jatkuu menussa, joka on kaukana perinteisestä. Voit valita 30 minuutin pikapesun, normipesun, tai kahden tunnin pitkäpesun. Et tiedä etukäteen mitä tuleman pitää, toki henksu huomioi allergiat ja erityisruokavaliot. Menun lisäksi Possusta saa tapaksia ja tällä linjalla meidänkin seurueemme oli. Sangriaa ja tapaksia, muuttuihan se meno näillä eväillä espanjalaiseen tapaan riehakkaaksi….Hei, maassa maan tavalla!
Jos fiilis vei mukanaan, niin teki ruokakin. Tapakset hävisivät pöydästä vauhdilla ihastelevien kommenttien säestämänä ja ruoasta käytiin melkein härkätaistelua.
Pönötys on tämän ravintolan fiiliksestä kaukana. Pöydän on tarkoitus näyttää sekamelskaiselta ja kotoisassa fiiliksessä on onnistuttu.
Espanjalaiseen menoon kuuluu toki sangria ja Son of a Punchin taiteilemat Sangriakannut olivat menestys.
Suosittelen testailemaan, jotain ihan uutta Helsingin ravintolaskenessä. Kaveriporukka kasaan ja possuilemaan. Heitä kerrankin aikataulut nurkkaan ja nauti.
Pysy mukana ravintolaseikkailuissa Viiskulmablogin facebookissa