Itämeren tyttären läntisessä elementtilähiöhelvetissä sykkii italialainen sydän. Ruoholahdenkanavan reunalla keikkuva Basilica on alkusyksyiseen Ran palvontaan kelpo valinta, lähinnä mittavan ja miellyttävän terassinsa vuoksi. Ristoranten oma venelaituri mahdollistaa myös ripeät landausdrinkit.
Arki-italialaisesta iloitsevalle lista on helppoja vaihtoehtoja täynnä, ainoastaan mielikuvitusta tuntuu puuttuvan. Ladunavaajana toiminut Piatto di Antipasto (8,20 e/14,20 e) ei valitettavasti lunastanut ravintolan lupausta siitä, että keittiössä käytettäisiin ainoastaan tuoreita raaka-aineita. Pariloitu vuohenjuusto salaattipedillä (7,30 e) oli sen sijaan erinomaisen freesi.
Pääruokalista muistutti lähinnä turofiilikon Jallua; niin juustolla kyllästetty se oli. Myös se, että kaikki kolme liharuokaa olivat marmorifileetä, nostatti hieman kulmakarvoja. Pollo del Pastore – pariloitua broilerin rintafileetä, vuohenjuustoa, mustaherukkahyytelöä ja lämmintä perunasalaattia (13,90 e) – herätti ristiriitaisia tunteita. Kana oli kyllä mehevää ja vuohenjuustoa oli runsaasti, mutta perunasalaatilla oltaisiin repuutettu Vammalan ammattikoulun ravintolakokkilinjallakin. Parmankinkulla kuorrutettu marmorifilee balsamico-siirapin ja salaattipedin kera (18,90 e) puolestaan hoisi tyylikkäästi homman himaan. Pitsalistan titaani, kahdenkymmenen täytteen Buonissima (13 e) herätti paatuneelle mangionellekin hymyn huulille.
Kohtuuhintainen viinilista (27 e–96 e) oli melko mukavasti rakennettu, tosin italialaisten viinien vähäisyys sekä eritoten spumanten poissaolo kummastuttivat. Tarjoilu meni välillä farssin puolelle; unohtuneista tilauksista joutui muistuttamaan, ja viinipullon avaus ja tarjoilu olivat selvästi vielä hieman hakusessa. Basilicalla onkin kaikki mahdollisuudet menestyä, mutta se vaatisi selkeää skarppausta lähes kaikilla osa-alueilla. Aika näyttäkööt. In bocca al lupo!
Kiitämme
- Erinomaista terassia
- Salaatteja
Moitimme
- Sekoilua
- Listan mielenkiinnottomuutta