Huippu-uutisia leivonnaisrintamalta: tänään sitä saa!
Kokki Harri Syrjänen on kehitellyt Arnoldsille newyorkilaismallin mukaisen trendileivonnaisen: cronizin. Sen myynti aloitetaan tänään tiistaina 17. kesäkuuta maan kaikissa Arnoldseissa.
Cronizin esikuva cronut (eli croissantin ja donitsin hybridi) on ranskalaiskokki Dominique Anselin viimevuotinen luomus. Käytännössä kysymys on donitsista, joka on tehty croissantiin tarkoitetusta taikinasta. Trendileivos singahti maailman suosioon New Yorkista. Huhujen mukaan Anselin leipomon eteen Sohossa muodostuu kymmenien metrien jono jo aamuyöstä, kun Manhattanin hurjat himoitsevat cronuteja aamiaiseksi.
Tästä päivästä alkaen Syrjäsen cronizeja saa siis Arnoldsilta. Kaikki Suomen Arskat jakavat niitä tänään ilmaiseksi klo 12-18! Toistaiseksi cronizeja saa kolmessa maussa: valkosuklaa, sitruuna ja hasselpähkinä. Allekirjoittanut suosittelee hasselpähkinää. Tai sitruunaa! Ei, kun valkosuklaata. Allekirjoittanut suosittelee kaikkia makuja.
Muita hybridileivostrendejä ovat muuten esimerkiksi piessant (piirakka-croissant), cragel (croissant-bagel), bruffin (brownie-muffini) ja brookie (brownie-cookie). Miten on, Syrjänen? Milloin näemme Suomessa vaikkapa bronizin?
1 kommentti
OdeSo
17.6.2014 15:44
Kakkukeisarilta sai cronitseja jo keväällä :)
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin