Hyönteiskokki Topi Kairenius: "Kotikokit menkää metsään ja kokeilkaa, minkälaisia sieltä löytyy"

Vuosia hyönteisruoan parissa toiminut Kairenius tekee töitä isojen toimijoiden kanssa ja sanoo, ettei kyseessä ole ohimenevä ilmiö.

Hyönteiskokki eli Topi Kairenius on tehnyt pioneerityötä hyönteisravinnon eteen jo vuosia. Kun hän vuonna 2012 aloitti ötököiden parissa, oli hyönteisruoan todellisuus aivan toisella tasolla kuin tänä päivänä. Siksi hän avasi toukokuussa resepti- ja infosivuston aiheen ympärille ja julkaisi Hyönteiskokki-kirjan heinäkuussa.

Videolla Kairenius kertoo hyönteisravinnon hyödyntämisestä ja omasta matkastaan Suomen hyönteisskenen asiantuntijaksi.

Hyönteisravinto näyttää kiinnostavan jo suurempaakin yleisöä, sillä Kairenius on päässyt kertomaan viime päivinä Hesarille, miten hän halutessaan herkutella työntää kädet muurahaispesään ja käynyt Radio Rockilla maistattamassa “höntiäisiä”. Saksan television suosittu tiedemakasiini Galileo kävi keväällä tekemässä reportaasin suomalaisen hyönteisruoan orastavasta buumista ja Kairenius pääsi kokkaamaan heille herkkujaan.

 

Tsekkaa myös huippukokki Jouni Toivasen herkullinen sirkkapestopasta-resepti

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi