- Valitse liekitykseen aromikas juoma, joka sisältää riittävästi eli noin 40 prosenttia alkoholia. Vodkalla ei kannata liekittää, sillä se ei jätä jälkeensä makua juuri lainkaan.
- Lämmitä liekitettävä ruoka läpikotaisin.
- Varmista, että liesituuletin on pois päältä. Suorita liekitys mieluiten avoimessa tilassa. Varo hiuksia ja partaa.
- Hämärrä valaistusta, jotta liekitys näkyisi. Alkoholi palaa sinisellä liekillä, jota voi olla vaikea nähdä tavallisessa valossa.
- Kaada alkoholi kuumalle ruoalle ja ravistele pannua, jotta alkoholi leviää tasaisesti ja kuumenee. Sytytä tulitikulla.
- Älä koskaan kaada ruokaan lisää alkoholia suoraan pullosta kesken liekityksen, sillä pullo voi imaista liekin sisäänsä.
- Pidä liekit elossa, jolloin mahdollisimman suuri osa alkoholista palaa pois. Kun liekkejä ei enää synny, on ruoka valmista.
- Jos haluat ruokaan jäävän alkoholin makua, tukahduta tuli esimerkiksi kannella.
Lähde: www.maku.fi
1 kommentti
Luna-80
17.3.2006 11:06
Olis vielä hyvä lisätä tohon valmistusohjeeseen että ÄLÄ lisää alkoholia liian kuumalle pannulle tai alkoholi saatta kiehua pois ennen kuin ehdit liekittää.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin