Liekitys

    Ravistele pannua, jotta alkoholi leviää tasaisesti.
    Ravistele pannua, jotta alkoholi leviää tasaisesti.
  1. Valitse liekitykseen aromikas juoma, joka sisältää riittävästi eli noin 40 prosenttia alkoholia. Vodkalla ei kannata liekittää, sillä se ei jätä jälkeensä makua juuri lainkaan.
  2. Lämmitä liekitettävä ruoka läpikotaisin.
  3. Varmista, että liesituuletin on pois päältä. Suorita liekitys mieluiten avoimessa tilassa. Varo hiuksia ja partaa.
  4. Hämärrä valaistusta, jotta liekitys näkyisi. Alkoholi palaa sinisellä liekillä, jota voi olla vaikea nähdä tavallisessa valossa.
  5. Kaada alkoholi kuumalle ruoalle ja ravistele pannua, jotta alkoholi leviää tasaisesti ja kuumenee. Sytytä tulitikulla.
  6. Älä koskaan kaada ruokaan lisää alkoholia suoraan pullosta kesken liekityksen, sillä pullo voi imaista liekin sisäänsä.
  7. Pidä liekit elossa, jolloin mahdollisimman suuri osa alkoholista palaa pois. Kun liekkejä ei enää synny, on ruoka valmista.
  8. Jos haluat ruokaan jäävän alkoholin makua, tukahduta tuli esimerkiksi kannella.

Lähde: www.maku.fi

1 kommentti

Luna-80

17.3.2006 11:06

Olis vielä hyvä lisätä tohon valmistusohjeeseen että ÄLÄ lisää alkoholia liian kuumalle pannulle tai alkoholi saatta kiehua pois ennen kuin ehdit liekittää.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi