- Yrtit maistuvat miedommilta, jos ne silppuaa pieneksi, joten ne kannattaa kietoa marinoitavan ympärille kokonaisina.
- Toinen vaihtoehto saada yrteistä mieto maku esiin on silputa lehdet repimällä.
- Öljyn sijasta marinoitaessa voi käyttää myös hiilihapotettua vettä. Sitruunan tai limen mehu kypsyttää lihan ja kalan pintaa jo marinoitaessa.
- Ruoanlaitossa suolaa voi korvata timjamilla, meiramilla ja liperillä. Sokerin voi korvata esimerkiksi sitruunamelissalla ja väinönputkella.
- Naudan-, härän- ja lampaanlihan marinadiin: Laakeri, kirveli, tilli, fenkoli, liperi ja persilja.
- Linnut: Persilja, rosmariini, rakuuna ja timjami.
- Porsaan- tai vasikanliha: kokeile kuminaa, meiramia, rosmariinia, salviaa.
- Salaatti: Ruohosipuli, oregano, basilika ja persilja.
- Vihannekset: Ruohosipuli, fenkoli, liperi ja persilja.
Lähde: Rosemarie Jarski: Kuinka ananas kuoritaan (Otava), hinta 30 euroa ja Cityn toimitus.
1 kommentti
M_atti
11.7.2008 20:48
Ja vielä Cityn toimituskin. Aika kallista.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin