Marinoi yrteillä

Maiskis! Marinaa  marinadista.
Maiskis! Marinaa marinadista.
  1. Yrtit maistuvat miedommilta, jos ne silppuaa pieneksi, joten ne kannattaa kietoa marinoitavan ympärille kokonaisina.
  2. Toinen vaihtoehto saada yrteistä mieto maku esiin on silputa lehdet repimällä.
  3. Öljyn sijasta marinoitaessa voi käyttää myös hiilihapotettua vettä. Sitruunan tai limen mehu kypsyttää lihan ja kalan pintaa jo marinoitaessa.
  4. Ruoanlaitossa suolaa voi korvata timjamilla, meiramilla ja liperillä. Sokerin voi korvata esimerkiksi sitruunamelissalla ja väinönputkella.
  5. Naudan-, härän- ja lampaanlihan marinadiin: Laakeri, kirveli, tilli, fenkoli, liperi ja persilja.
  6. Linnut: Persilja, rosmariini, rakuuna ja timjami.
  7. Porsaan- tai vasikanliha: kokeile kuminaa, meiramia, rosmariinia, salviaa.
  8. Salaatti: Ruohosipuli, oregano, basilika ja persilja.
  9. Vihannekset: Ruohosipuli, fenkoli, liperi ja persilja.

Lähde: Rosemarie Jarski: Kuinka ananas kuoritaan (Otava), hinta 30 euroa ja Cityn toimitus.

1 kommentti

M_atti

11.7.2008 20:48

Ja vielä Cityn toimituskin. Aika kallista.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi