Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi tehdään suomalainen kuohuviini

Valkia-juhlakuohuviini tehdään kotimaisesta valkoherukasta ja mustikasta.

Suomi ei ole vielä täyttänyt edes 99 vuotta, kun ensi vuoden juhlavuodesta kohkataan jo joka paikassa. Ja mikäs siinä, kyllähän juhliminen kelpaa. Juhlavuosi nimittäin alkaa jo tammikuussa, ja se lähenee päivä päivältä (kuten tulevaisuudella on tapana). 

Juhlavuosi kirvoittaa koko liudan teeman mukaista merchiä. Kirjoitimme jo aiemmin Suomi 100 -viineistä, ja uusin juhlajuoma on Pernod Ricard Finlandin kehittämä kuohuviini Valkia, joka tehdään kotimaisista marjoista. 

Puolikuiva Valkia-kuohari on hennon mustikkainen ja kauniin vaaleanpunainen väriltään. Pullo on verhoiltu sinivalkoiseen, kuten itsenäisyyden juhlateemaan sopii. Juoma valmistetaan Turussa Pernod Ricardin juomatehtaassa, jossa on tehty kotimaista kuohuviiniä jo 1890-luvulta asti.

Ja vaikka Valkia juhliikin vasta ensi vuonna pyöreät 100 vuotta täyttävää Suomea, on juoma ostettavissa jo nyt Alkon myymälöistä. Emme ole vielä maistaneet - oletteko te?

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi