Olutviski on noussut yhdysvaltalaisten käsityöläispanimoiden keskuudessa suureen suosioon, mutta Suomessa juomaa ei juuri tunneta.
Tornion Panimon yhteydessä toimiva Tornio Distillery aikoo nyt lanseerata olutviskit Suomeen ja kypsyttelee tynnyreissään viskejä kolmesta eri oluttisleestä.
Koska viskin pohjana käytetty olut on tarkoitettu juotavaksi sellaisenaan, olutviskin lähtökohta on jo itsessään herkullinen.
”Olueen käytetään erilaisia maltaita ja humalia, jotka antavat arominsa myös tisleelle. Se tekee olutviskistä täysin omanlaisensa tuotteen”, tislaamon johtaja Kaj Kostiander kertoo.
Pehmeästä tsekkiläistyyppisestä pilsneristä, aromikkaasti humaloidusta North Arctic Lagerista sekä vuonna 1964 Brysselissä ja Pariisissa palkitusta kultamitalioluesta Original Lagerista valmistetut tisleet tynnyröidään amerikkalaisiin bourbon-tynnyreihin kypsymään.
Tislaamon tavoitteena on jalostaa tulevaisuudessa jokaisesta Tornion Panimossa lanseeratusta oluesta myös oma viski.
Tislettä on kypsytettävä vähintään kolme vuotta, jotta juomaa voi kutsua viskiksi, joten valmista viskiä on maltettava vielä odottaa.
1 kommentti
Tonttu-ukko
1.4.2018 09:01
Ei sitä kyllä viskiksi saa kutsua vaikka kuinka kauan olisi tynnyrissä. Beer schnappsia se on.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin