Markkinoille tuodaan tänään Suomen ensimmäinen hamppuolut, ja sen takana on helsinkiläinen Vallilan Panimo. Hamppuoluen nimi on Orion, ja se on pale ale -tyyppinen pintahiivaolut.
”Kipinä Orionin kehittämiseen lähti täysin uniikin maun etsimisestä. Hamppua on maailmalla käytetty varsin vähän oluen valmistuksessa. Ja mikäli hamppua on hyödynnetty, se on pääsääntöisesti tapahtunut lisäämällä hampunsiemeniä maltaiden joukkoon. Hamppu vastaa monin tavoin humalaa aromaattisena kasvina, ja sitä on yleisesti viljelty ja hyödynnetty vielä 1800-luvulla ympäri maailmaa, myös Suomessa”, kertoo Lauri Korhonen Vallilan Panimosta.
Orion-oluessa on käytetty hampunsiementen lisäksi myös tuorehamppua. Hampunsiementen hento pähkinäisyys täydentyy tuorehampun hedelmäisen yrttimäisillä aromeilla. Makukokonaisuus on Vallilan Panimon mukaan raikas ja ainulaatuinen. Hampun siemenet ja varret on kerätty pientitilalta Huittisista.
Orion-oluen julkaisutilaisuus järjestetään torstaina 29.9. klo 19-23 ravintola Kustaa Vaasassa.