Pyynikin käsityöläispanimo, joka on tuttu muun muassa kauppojen hyllyiltä saatavasta, käsityöläisolutta kertaheitolla tutuksi tekevällä kuudestilaukeavasta laatikostaan, etenee vahvasti kohti suurempia kuvioita.
“Kahdessa vuodessa nostimme tuotantomäärämme 50 000 litrasta 500 000 litraan. Siirrymme nyt 800 neliötä suurempiin tiloihin, mikä mahdollistaa meidän kasvumme jatkumisen”, olutmestari Tuomas Pere toteaa tyytyväisenä.
Seuraavan kahden vuoden aikana panimo haluaa nousta miljoonaluokkaan, mikä tarkoittaisi tuotantolitrojen tuplaamista. Panimolla satsataan nyt vahvasti myös ravintolamyyntiin, sillä aiemmin painopiste on ollut kauppavahvuisissa. Tämä tarkoittaa monipuolisempaa tuotantoa ja vahvempia oluita. Panimolla on käynnissä myös osakeanti kasvua vauhdittamaan..
Pyynikin valikoimasta löytyy uutuuksina muun muassa kauppaan sopiva, tsekkiläisen Saaz-humalan maustama pohjahiivaolut Dammer Pilz, joka porisee vastahankituissa 8000 litran tsekkiläisissä tankeissa. Joulumarkkinoille suunnataan kolme vaalea ja kolme tummaa olutta sisältävällä Maltaisella joulukuusella, jota kaupat ovat tilanneet innoissaan.
Ei mene huonosti tamperelaispanimolla, kun hyvien tulevaisuuksien näkymien lisäksi hommalla on sopivat paikalliset suojelusenkelit. Aiemmin enkelin virkaa toimittanut Simo Frangén saa rinnalleen Timo Jutilan “tuomaan uskottavuutta pakistoon”. Samalla alkaa yhteistyö Tapparan kanssa, joka tulee näkymään muun muassa Hakametsän hallin ottelutapahtumissa.
Finnish Craft Beer Revolutionissa yleisö pääsee maistamaan ensimmäistä kertaa Pyynikin Barley Winea.
Lue ja tutustu muihin suomalaispanimoihin: Suomalaiset pienpanimot rynnivät joukolla stadilaisiin hanoihin
Tutustu Pyynikin käsityöläispanimon tuotteisiin osana Finnish Craft Beer Revolutionia. Pyynikin käsityöläispanimo esittäytyy William K. Mannerheimintiellä 28.9–1.10.