Glögiskumppaa on testailtu jo pidemmän aikaa kekseliäiden kotibaarimikkojen toimesta, mutta nyt idea on saatu pullotettua ja Alkon hyllylle.
“Joulupäivänä 2012 maisteltiin itseväsättyä glögiskumppaa ja mietittiin, että tätähän pitäisi saada valmiina tuotteena. No siitä se ajatus sitten lähti...Mielenkiintoiseksi tuotteen syntytarinan tekee se, että kenelläkään meistä kolmesta ei ollut aiempaa kokemusta viinialalta”, tekijät Theodor Arhio, Juha-Matti Raunio ja Anette Raunio kertovat.
Heidän mukaansa glögitiivisteestä itse sekoitetun drinkin haasteena on liiallinen läpipuskeva makeus. He lähtivät kehittämään täydellistä reseptiä apunaan espanjalainen viinituottaja. Kysyntää oli, sillä marraskuussa Alkoon saatu erä loppui useimmista paikoista muutamissa päivissä. 17. joulukuuta Alkoihin on tulossa uusi erä.
Alkutaipaleen kiinnostus on saanut tekijät suunnittelemaan suuria. Alkojen lisäksi juomaa on myyty laivoilla, ravintola Teatterissa sekä VIrossa.
"Glöet on myös herättänyt kansainvälistä kiinnostusta ja meidän tavoitteena on viedä suomalainen innovaatio useammille markkinoille jo ensi vuonna. Käymme tällä hetkellä neuvotteluja mahdollisista yhteistyökuvioista mm. Ruotsin, Norjan, Saksan, Espanjan ja Kiinan osalta", kertoo Theodor Arhio.
2 kommenttia
Glöet-fani
15.12.2015 13:30
Huikeaa että Suomessa tehdään tällaisia juoma-innovaatiota! Onnittelut tekijöille ja menestystä maaulman valloitukseen.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Mmmmmmmm
22.12.2015 10:09
glömppää
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin