6 x riistaviikot Helsingissä

Ravintoloiden riistaviikot ilahduttavat sesonkiherkuillaan.

Syksyn tehdessä kovaa vauhtia tuloaan, myös ravintoloiden lautaset täyttyvät syksyisistä mauista. Monet ravintolat tarjoavatkin tällä hetkellä erikoismenuja, joissa hirvi, peura, fasaani, sorsa ja muut riistaherkut pääsevät loistamaan annosten päätähtinä.

Riistaviikot ovat selvästi vakiinnuttaneet paikkansa hyvän ruoan ystävien vuosikalenterissa, ja harvemmin kotikeittiöissä nähtävästä riistasta on muodostuunt herkku, jota lähdetään nautimaan ilomielin ravintoloihin.

Ihmisten kiinnostus riistaa kohtaan on huomattu muun muassa ikonisessa Kappelissa, jossa 24. syyskuuta käynnistyneet riistaviikot ovat lähteneet hyvin käyntiin heti avajaispäivästä alkaen.

“Heti ensimmäiset päivät olivat loppuunvarattuja ja ravintolassa oli käynnissä varsinainen hulabaloo-meininki. Täytyy sanoa, että on ollut loistava avaus, toivottavasti jatkuu samanlaisena”, Ravintolanjohtaja Santeri Uusitalo kertoo.

Poimimme Helsingin tarjonnasta kuusi suosikkia, joiden riistaviikot tarjoavat unohtumattomia makuelämyksiä sesongin parhaista raaka-aineista.

Kappeli

  • Milloin: 24.9.-10.11.2024
  • Missä: Eteläesplanadi 1, Helsinki

Alkuun Kappelin riistaviikoilla tarjoillaan savustettua ja riimisuolattua hirveä tai syyssienillä täytettyä fasaaninrintaa valintasi mukaan. Pääruoaksi voit valita paistettua sorsanrintaa calvadoskastikkeella tai haudutettua peuranpaistia.

Makean päätöksen täydelliselle riista-aterialle antaa kanelivoissa pehmeäksi haudutettua omenaa ja mantelijäätelöä.

Casa Mare

  • Milloin: 17.9.-21.12.2024
  • Missä: Gyldenintie 6, Helsinki

Lauttasaaren helmessä, Casa Maressa, herkutellaan syksyisten riistaviikkojen parissa aina jouluun saakka. Tarjolla on muun muassa peurakäristystä, riistalihapyöryköitä, peurapizzaa ja hirviburgeria.

Menun alkuruoka, täyteläinen metsäsienikeitto, herättelee ruokahalun.

Weeruska

  • Milloin: 26.9.-21.12.2024
  • Missä: Porvoonkatu 19, Helsinki

Weeruskan riistaherkut vievät taatusti nälän tiehensä! Riistaa on tarjolla niin riistapyöryköiden, pippuristen noisettien sekä hirviburgerin muodossa.

A’la carte -listan alkuruoat, snacksit sekä jälkiruoat täydentävät herkullista riista-ateriaa.

Fregatti

  • Milloin: 24.9.- 3.11.2024
  • Missä: Valkopaadentie 1, Helsinki

Kauppakeskus Columbuksessa sijaitseva Fregatti on oiva kohde myös riistaherkkujen nauttimiseen. Riistaviikkojen ajan tarjolla on alkuun riimisuolattua hirveä, pääruoaksi savuporopastaa, villisikaburgeria ja riistakäristystä.

Leipäjuusto ja talon lakkahillo päättää herkullisen menun.

Viisi Penniä

  • Milloin: 24.9.- 3.11.2024
  • Missä: Mannerheimintie 55, Helsinki

Riistaviikoilla Viiden Pennin tapaan nautitaan kermaista savuporopastaa, burgerin välissä ylikypsää villisian niskaa, riistakäristystä ja riimisuolattua hirveä.

Juomaparitukset ja herkullinen jälkiruoka viimeistelevät ravintolaelämyksen.

Juttutupa

  • Milloin: 2.9.- 4.1.2025
  • Missä: Säästöpankinranta 6, Helsinki

Juttutuvassa herkutellaan riistalla aina ensi vuoden alkuun saakka! Riistaruokia on tässä ravintolassa tarjolla viisi; hirvimakkaroita, valkohäntäpeurakäristystä, ylikypsää poronpotkaa, hirviburgeria ja peurapizzaa.

Ps. Kannattaa myös tutustua Juttutuvan erilaisiin livemusiikkitapahtumiin!

 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi