Ääni keittiöstä -juttusarjassa tutustumme yhteistyökumppanimme TableOnlinen ravintoloiden henkilökuntaan.
Seinäjokelaisen Hotelli-Ravintola Alman keittiömestari Atte Westerlund kertoo oikeastaan kasvaneensa kokiksi, sillä hän on kotoisin ravintoloitsijaperheestä. Yläasteen jälkeen suunta oli selkeä: suoraan kokkikouluun ja alan töihin.
Ruokamuistojakin on kertynyt siinä määrin, että yksittäisen suosikin nimeäminen on hankalaa. Jos kuitenkin yksi pitää valita, niin se on Åressa nautittu erityisen mieleenpainuva fondue-illallinen.
Mikä on suosikkiraaka-aineesi?
Niitä on monia, mutta suomalainen tuore kala ja marjat. Erityisesti mustikka.
Kuvaile ruokafilosofiaasi?
Ruokafilosofiaani kuuluu tehdä ruokaa hyvistä ja puhtaista raaka-aineista ja pyrkiä kunnioittamaan raaka-aineen omaan makua ja välttää niin sanotusti turhaa kikkailua ja ylimaustamista. Ja pyrkiä käyttämään mahdollisimman paljon skandinaavisia raaka-aineita.
Onko ravintolallanne jokin omaleimainen piirre tai erikoisuus?
Laadukas perinteisyys.
Mitkä ovat ravintolanne vahvuusalueet?
Kyky joustaa erilaisissa tilanteissa sekä juhlien ja erilaisten tapahtumien toteuttaminen.
Millaisista ravintoloista itse pidät?
Monista erilaisista, joissa on laadukas ja hyvä ruoka – genreistä ja ruokakulttuureista riippumatta.
Mitkä ominaisuudet tekevät ravintolasta hyvän? (yleisellä tasolla)
Hyvä asiakaspalvelu ja laadukas ruoka. Siisti ja puhdas ympäristö.