Ääni keittiöstä -juttusarjassa tutustumme yhteistyökumppanimme TableOnlinen ravintoloiden henkilökuntaan.
Porvoolaisravintola Zum Beispielin sous chef Malin Furun rakkaimmat ruokamuistot liittyvät matkustamiseen. Ruoka onkin hänen mielestään paras tapa tutustua uusiin kulttuureihin.
Erityisesti meksikolaiset maut saavat hänet syttymään.
“Meksiko on rakkauteni. Siellä rannalla söin elämäni parhaan, juuri pyydetystä kalasta valmistetun cevichen. Korianteria, chiliä, limeä, tomaattia, punasipulia, suolaa – yksinkertaista mutta taivaallisen hyvää!”
Kokin ammatista Furu on unelmoinut jo pienestä pitäen. Hän on aina suhtautunut intohimoisesti ruokaan ja hakenut kokeilunhaluisena uusia elämyksiä ruoan parista. Hän kertoo nauttivansa erityisesti siitä, kuinka ruoka kerää ihmiset saman pöydän ympärille ja tuo samalla paljon iloa.
Mikä on suosikkiraaka-aineesi ja mitä valmistaisit siitä?
Pidän sitrushedelmistä, koska ne ovat niin monipuolisia ja antavat paljon makua. En voisi myöskään elää ilman chiliä. Tekisin salaatin sitruuna-, valkosipuli- ja chilimarinoiduista ja grillatuista tiikeriravuista sekä paahdetusta sitruunasta ja tuoreesta avokadosta.
Kuvaile ruokafilosofiaasi?
Suosin puhdasta, raikasta ja tuoretta ruokaa. Rakkaudella tehty omatekoinen ruoka on aina parasta. Ruoka ravitsee sekä kehoa että mieltä – siitä pitää tulla hyvälle tuulelle!
Onko ravintolallanne jokin omaleimainen piirre tai erikoisuus?
Uskallamme olla rohkeasti erilaisia.
Mitkä ovat ravintolanne vahvuusalueet?
Käytämme laadukkaita raaka-aineita, suurin osa niistä luomua. Mielenkiintoiset menut, juuritakinasta leivotut leivät, omatekoiset pastat ja jäätelöt.
Millaisista ravintoloista itse pidät?
Rennoista, tunnelmallisista ja kutsuvista. Menusta etsin mereneläviä, kasviksia ja tulisuutta.
Mitkä ominaisuudet tekevät ravintolasta hyvän? (yleisellä tasolla)
Hyvä palvelu sekä mielenkiintoinen ja maukas ruoka laadukkaista raaka-aineista.