Ääni keittiöstä -juttusarjassa tutustumme yhteistyökumppanimme TableOnlinen ravintoloiden henkilökuntaan.
Turkulaisen ravintola Gustavon ravintoloitsija ja keittiömestari Markus Rautala on kokki jo toisessa polvessa. Hän päätyi alalle luontevasti äitinsä jalanjäljissä.
Paras ruokamuisto vie hänet Italiaan Piemonten maisemiin. Siellä Nieven kylässä nautittu tryffelilounas oli unohtumaton kokemus.
Mikä on suosikkiraaka-aineesi?
Carabineros suuri punainen rapu Espanjasta Huelvan edustalta. Maku on
aivan taivaallinen.
Mitä valmistaisit siitä?
Tämä kuuluu grillata parilalla suolapedin päällä, ei mitään muuta. Raaka-aine on loistava.
Kuvaile ruokafilosofiaasi?
Vähemmän on enemmän.
Onko ravintolallanne jokin omaleimainen piirre tai erikoisuus?
Meillä on kaupungin ainoat kokonaiset kinkut (Espanjasta), joita leikkaamme aina tilauksesta.
Mitkä ovat ravintolanne vahvuusalueet?
Autenttiset raaka-aineet ja oma tuontiviinit.
Millaisista ravintoloista itse pidät?
Rennoista ravintoloista, joissa lautaselle laitetaan enemmän kuin esimerkiksi seinille. Sellainen kuin Gustavo.
Mitkä ominaisuudet tekevät ravintolasta hyvän? (yleisellä tasolla)
Toteutetaan sitä liikeideaa, joka on kerrottu asiakkaalle. Voi luottaa siihen, että tietää mitä saa.