Ääni keittiöstä -juttusarjassa tutustumme yhteistyökumppanimme TableOnlinen ravintoloiden henkilökuntaan.
Kuopiolaisen Intro Socialin keittiömestari Mikko Smolander kertoo ajautuneensa alalle jo lapsena käydessään usein äitinsä työpaikalla.
“Olen oikeastaan tehnyt urani aikana kaikkia työtehtäviä mitä ravintolasta löytyy, mutta keittiössä olen aina viihtynyt parhaiten”, Smolander kertoo.
Makumuistoja on kertynyt myös lomareissuilta.
“Yksi parhaista on Punaisellamerellä itse pyydetty tonnikala, joka grillattiin hiilloksella hyvässä seurassa illan pimetessä.”
Mikä on suosikkiraaka-aineesi?
En voi nimetä yhtä. Melkein kaikesta voi valmistaa herkullista ruokaa, kun käyttää aikaa suunnitteluun ja toteuttaa ruoanvalmistuksen hyvin.
Kuvaile ruokafilosofiaasi?
Tuoreet raaka-aineet ja hyvin toisiaan tukevat maut ilman turhia kikkailuja.
Onko ravintolallanne jokin omaleimainen piirre tai erikoisuus?
Meillä on tarjolla paljon street foodia ja makuja ympäri maailman. Pyrimme myös ottamaan kasvisruokailijat huomioon aina ruokalistaa suunnitellessa.
Mitkä ovat ravintolanne vahvuusalueet?
Selkeät maut annoksissa. Pyrimme tarjoamaan asiakkaillemme aina ensiluokkaista ruokaa, ja tarpeen vaatiessa pystymme toteuttamaan todella hyvin myös asiakkaiden toiveet, jos annoksia tarvitsee muokata esimerkiksi allergioiden tai erityisruokavalioden osalta.
Meiltä löytyy myös todella laaja olutvalikoima baarin puolelta. Ja täytyy vielä sanoa, että meillä on töissä mahtavan ammattitaitoinen porukka.
Millaisista ravintoloista itse pidät?
Tykkään kokeilla paljon erilaisia ravintoloita varsinkin ulkomailla reissatessa. Joskus käydään syömässä fine dining -paikassa ja joskus katukeittiössä.
Mitkä ominaisuudet tekevät ravintolasta hyvän? (yleisellä tasolla)
No totta kai ruoka- ja juomatuotteiden on oltava hyviä ja asiakaspalvelun sujuvaa. Mukava miljöö on aina plussaa. Jokaisella on varmaan oma suosikkiravintolansa, mutta rohkeasti uutta kokeilemalla voi aina yllättyä.
1 kommentti
SweetCandy
31.10.2019 22:45
Super!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin