Ääni keittiöstä -juttusarjassa tutustumme yhteistyökumppanimme TableOnlinen ravintoloiden henkilökuntaan.
Tom Hudson aloitti keittiöuransa tiskarina Englannissa, mutta eteni urallaan nopeasti. Suomeen muutettuaan hän kävi Perhon ravintolakoulun ja pääsi sitä kautta työskentelemään suomalaisissa huippuravintoloissa. Nyt hän toimii Hello Strangerin keittiömestarina.
Pohjois-Englannin maaseudulla kasvanut Hudson ammentaa inspiraationsa lapsuutensa ruokamuistoista. Hän tottui jo lapsena siihen, että ruoka tuli läheltä.
“Naapurimme poimi kesäisin ruusupapuja ja herneitä ja äitini tarjoili niitä lihakastikkeen kera”, hän muistelee.
Mikä on suosikkiraaka-aineesi?
Tähän on mahdotonta vastata, se on sama kuin pitäisi valita lapsista rakkain. Mikä ikinä onkaan suosikkiraaka-aineeni tänään, huomenna tai ensi viikolla, sen valmistamiseen vaikuttaa inspiraatio, sesonki, maut, tunteet ja muistot.
Kuvaile ruokafilosofiaasi?
Rehellistä kokkausta ilman pulvereita, vaahtoja tai kaasupolttimia. Yksinkertaista ja herkullista.
Onko ravintolallanne jokin omaleimainen piirre tai erikoisuus?
Edustamme modernia eurooppalaista keittiötä ja teemme sesongin mukaisista raaka-aineista niin herkullisia annoksia kuin mahdollista. Olen ylpeä kaikista annoksistani, mutta en voi sille mitään, että rakastan erityisesti isoisoäitini sahramileipää, jota tarjoilemme juustolajitelman kanssa.
Mitkä ovat ravintolanne vahvuusalueet?
Mahtava henkilökunta ja koko tiimi ympärilläni, olemme kuin suurta perhettä. He tekevät tästä ravintolasta sellaisen kuin se on.
Millaisista ravintoloista itse pidät?
Vaikea kysymys, mutta fanitan St. Johnia Lontoon Smithfieldissä sekä Lyle’siä Shoreditchissä.
Mitkä ominaisuudet tekevät ravintolasta hyvän? (yleisellä tasolla)
Siihen vaikuttaa moni asia: valaistus, soittolistat, viinit, cocktailit, lista on loputon. Tärkeintä on kuitenkin palvelu, sekä tietenkin tajunnanräjäyttävä ruoka.