Ääni keittiöstä -juttusarjassa tutustumme yhteistyökumppanimme TableOnlinen ravintoloiden henkilökuntaan.
Elmo Sport Bistron keittiöpäällikkö Ville Kytölän tie keittiöön vei rakennustyömaan kautta.
Vuoden 1999 tammikuiset pakkaset saivat miehen pohtimaan uravalintaansa. Kun elohopea oli painunut 25 pakkasasteeseen jo viikon verran, hän sai tarpeekseen haastavista sääolosuhteista.
“Siinä sitten yhtenä päivänä heitin tiilisangot takavasempaan ja päätin, että nyt tämä poika lähtee semmosiin hommiin, missä ei tarvitse palella”, Kytölä kertoo.
Seuraavalla viikolla hän laittoi paperit vetämään kokkikouluun, jossa opinnot alkoivat heti seuraavana syksynä.
Mikä on ruosikkiraaka-aineesi?
Mitään ehdotonta suosikkia minulla ei ole, mutta jos jonkun nostaisin esille, niin se olisi porsaan- ja naudanliha.
Mitä valmistaisit siitä?
Ehkäpä jotain matalalla lämmöllä pitkään kypsytettyä lihaa. Seuraksi kotimaisia vihanneksia ja kastikkeeksi tummaa rosmariini-madeirakastiketta.
Kuvaile ruokafilosofiaasi?
Kaikki lähtee hyvistä raaka-aineista. Niiden kanssa ei voi tehdä minkäänlaisia kompromisseja. Lisäksi suosin varsin yksinkertaista ja suoraa tyyliä, missä tuodaan esille ruuan omia makuja.
Onko ravintolallanne jokin erikoinen piirre?
Stadin parhaat ribsit!
Minkälaisista ravintoloista itse pidät?
Viihdyn itse lähinnä paikallisissa pubeissa ja ruokaravintoloissa, missä tarjoillaan perusrehtiä ruokaa.
Mitkä ominaisuudet tekevät ravintolasta hyvän? (Yleisellä tasolla)
Tuote ja palvelu. Näihin asioihin itse kiinnitän huomiota.